TÜRKİYE: Adaylar değişti

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), Resmi Gazete’de yayımlanan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ilişkin kesin aday listesinde, YSK tarafından 15 Nisan 2015’te açıklanan geçici aday listesine göre farklılıklar bulunuyor.

Buna göre, AK Parti’den 1, CHP ve MHP’den 7’şer, HDP’den ise 10 milletvekili adayının ismi değişti. Partilere göre en fazla aday değişikliği 10 isim ile HDP’de yaşandı. Yüksek Seçim Kurulu, itiraz üzerine, CHP’nin aday listesinde bulunan İzmir 2. Bölge’den CHP 6. sırada yer alan Atila Sertel’in adaylığını, “Basın İlan Kurumu’ndaki görevinden süresi içinde istifa etmediği” gerekçesiyle iptal etmişti.

YSK’nın açıkladığı Kesin aday listesinde Sertel’in yerine Nevzat Kavalar’a yer verildi. CHP’de değiştirilen diğer milletvekili adayları ise şunlar: Mahmut Kozbaş’ın yerine Hakan Korkmaz, Agit Aykut’un yerine Necip Önal, Erkan Nükte’nin yerine Ali Gürbüz, Akif Kemal Akay’ın yerine Kemal Derin ve Orhan Sümer’in yerine Mehmet Şuyun, Osman Fahri Ertik yerine de Mehmet Değirmenci. AK Parti’de de adaylıktan çekilen Diyarbakır Milletvekili adayı Abdurrahman Kurt’un yerine Durdane Yalar’ın ismi girdi.