İSTANBUL: Çevreciler buluştu

Çevreci Sivil Toplum Örgütleri 3. kez Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nın organizasyonunda bir araya geldi.
İl yönetim kurulu üyesi ve cevre doğa haklarından sorumlu Şeyma Dumrul’un önderliğinde 22 Nisan çarşanba günü Grand Cevahir Otel de bir araya gelen 106 Çevreci Sivil Toplum Kuruluşu İl Başkanı Murat Karayalçın’ın Parti Programındaki Çevre ve Doğa Hakları Beyannamesini sunmasının ardından söz aldılar.
İstanbul’da yaşanan çevre sorunlarının yanı sıra bu konuda çözüm önerilerini ve Baz istasyonlarına karşı tepkileri ifade ettiler.
Olumsuz hava koşulları ve İstanbul trafiğıne rağmen Şile, Silivri, Adalar gibi uzak yerlerden gelen STK temsilcileri yaşanan sorunların yanı sıra çözümdede birliktelik gerektiğini ifade ettiler.
Murat Karayalçın konuşmasında Nükleer Santrallerin Hükümet olmaları halinde askıya alınacağını ve anlaşmaların iptal edileceğini ifade etmesi üzerine büyük alkış aldı.
Toplantıya İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreteri Zafer Murat Çetintaş 74 STK adına katılırken çok çeşitli alanda faaliyet gösteren STK önderleriyle sayı 334’e ulaştı.
Murat Karayalçın’ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Fuat Keskin ile Şeyma Dumrul da İl adına toplantıya katıldılar.