BEŞİKTAŞ: Kaza oyunu bozuldu

Lüks vasıta sürücüsünden kendisine çarptığı sebebiyle şikâyetçi olan kâğıt toplayıcısı Beşiktaş’ta kendini ele verdi. İstanbulda kazaya neden olduğu için tedavi olmak isteyen ve de kendini jiletle yaraladığı tespit edilen kağıt toplayacısının oyunu bozuldu. Bu işi kazanç kapısı haline getirdiği anlaşılan Hüseyin Daloğlu için suç duyurusu yapıldı.
İstanbul ‘da yaklaşık olarak 10 ay evvel Land Rover marka cipiyle trafikte seyreden Metin Gül, aniden sağ dikiz aynasının olduğu taraftan bir ses duydu. O anda yoluna devam eden sürücü, bir saat akabinde Şenlikköy Polis Merkezi’ni telefonla arayarak olayı söyledi . Polisler karakola böyle bir olay aksetmediğini belirtti . İki gün akabinde kağıt toplayıcısı Hüseyin Daloğlu, Metin Gül’den cipiyle kendisine çarptığı sebebiyle şikayetçi oldu. Metin Gül hakkında Bakırköy 10. Sulh Ceza Mahkemesi’nde “taksirle yaralama” suçundan 1 seneye kadar hapis istemiyle dava açıldı. Daloğlu, kendisinde tik olduğundan dolayı kolunu ağzına tutarak yürüdüğünü, vasıtanın aynasının sağ koluna çarpıp kendisini yere fırlattığını, sürücünün arka gelip düşen aynasını alarak yoluna devam ettiğini, kendisini ise yerde bıraktığını ileri sürdü. Bunun zoruna gittiğini açıklayan Daloğlu, tedavi giderlerini borca girerek ödediğini savundu.

‘BU ADAMI DURDURUN’
Olay yerindeki büfede çalışan iki şahıs tanık olarak dinledi. Tanıklardan Kaan Atabay, Daloğlu’nun kaldırımda yürürken kolunu cipin önüne uzattığını, akabinde da büfeye gelip lavaboda jiletle kolunu kestiğini söyledi . Jilet kesiği sıhhat raporuyla da tespit edildi. Yapılan incelemede Daloğlu’nun şikayeti üzerine bundan evvel de birden fazla sürücü hakkında davalar açıldığı ortaya çıkınca, mahkeme sürücü Metin Gül’ün beraatine karar verdi. Daloğlu hakkında ise adli mercileri yanıltarak suç uydurduğu sebebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Hüseyin Daloğlu’nun yaklaşık olarak 2.5 ay evvel Beşiktaş’ta tekrar aynı yöntemle bir sürücüden şikayetçi olduğu belli oldu . İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edilen Sedef Yılmazer’in avukatı Şule Gökyay ise “Bu adamı durdurun” diye belirtti. Son alınan mahkeme kararı da Yılmazer’in davasında kanıt olarak sunuldu.
Kâğıt toplayıcısının kaza oyununu mahkeme bozdu