BELEDİYEYE TEPKİ Çocuk parklarına adım adım baz istasyonu!..!

Beşiktaş’taki çocuk parklarına baz istasyonu kurulmasına ilişkin proje gündemde… Buna tepkiler çoğalıyor. İşte Radikal Gazetesinde EVrim Sümer’in yazısı şöyle:
CHP’nin vitrini Beşiktaş’ın CHP’li Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ilçe sınırlarındaki 136 parka baz istasyonu kurulması projesini Beltaş’a ihale etti.

“Burası nasıl bir ülke, burası nasıl bir şehir, bizi yönetenler nasıl insanlar, onları hangi analar, nasıl yetiştirdi?..” soruları için kendime verdiğim cevaplar her gün daha da sertleşiyor.
AKP hükümetinin yaptıklarına itiraz edip, muhalefet diye bir şeyden medet umarken başımıza gelenlere bak! CHP, artık “kendi ayağına sıkmak” tabirinin sözlük karşılığı oldu.
Kızımla birlikte Beşiktaş ilçesinde oturuyorum. 10 senedir buradayım. Yıllarca eski başkan İsmail Ünal’a söylendik. Yok kaldırımdı, yok çöptü, bilmemneydi… Şimdi anlıyoruz ki, hakkını yemişiz Ünal’ın. Yeni başkan Murat Hazinedar bize yepyeni ufuklar açtı. Meğer eskiden takıldığımız konular, bugünkülerin yanında konuşmaya bile değmezmiş.
Hazinedar, hizmet vermeme ve ilçeye kötülük yapma konusunda gideni mumla aratıyor. Hani bir masal karakterine benzet deseniz, iyi niyetli nine kılığında Pamuk Prenses’e zehirli elmayı yutturan kraliçeyi seçerim. Eğer yarın sadece Beşiktaş için bir yerel seçim yapılsa, Beşiktaş’ı ya açık ara farkla AKP alır ya da sonsuza kadar başkansız kalırız. Neden mi? Çünkü Hazinedar, hazine sandığını doldurmak için toplum sağlığını, başta da çocukları bir imzada çöpe attı.
*
Laylu’ya büyüdüğünde yaşanabilir bir şehir emanet etme konusunda kararlıyım. Doğa, çevre benim için çok kıymetli. Bu yüzden de Bebek’ten Aşiyan’a kadar olan sahil şeridini TeknePark adı altında bir garabetle doldurmayla sonuçlanacak projeyle savaşmak için kurulan Bebek Semt Girişimi’ni (BSG) gönülden destekliyorum. Şimdi BSG’yi başkana bağlayalım: Bu semtin belediye başkanı, sorumlu olduğu bölgeyi bir faciadan korumak yerine, TeknePark yapılsın diye uğraşmakla kalmıyor, Bebek Semt Girişimi’ni tanımıyor, yok sayıyor. Evet, STK düşmanı bir başkanımız var.
Hadi TeknePark İstanbullular’ın tamamını ilgilendirmez, daha heyecanlı bir şey söyle, diyeniniz varsa okumaya devam etsin. (Ki aslında her güneşli havada Bebek ve Boğaz kıyılarına üşüşen onbinlercesini ilgilendirir!)

*
Murat Hazinedar, belediyeye gelir olsun diye müthiş bir cin fikirle uyanmış bir sabah: Beşiktaş sınırlarındaki bütün parkları kiralayıp baz istasyonu kurmak! Maalesef bu, birçok rüya gibi unutulmamış, anında eyleme dönmüş.
Sizin bu yazıyı okuduğunuz 18 Nisan’dan sadece 4 gün önce Beşiktaş ilçe sınırlarındaki 38 parka baz istasyonu kurulması için oluşturulan proje, Belediye Encümen Toplantısı’nda Beltaş’a ihale edildi. Yani aralarında Abbasağa’nın, Şairler’in, aralarında Abbasağa’nın, Şairler’in, Yonca’nın, Özlem’in olduğu 38 park ve yeşil alan, baz istasyonu kursunlar diye güzel bir paraya Beltaş’a kiralandı.
Ha, 38 dedim ama az gelmesin kulağınıza. Bu sadece ilk adım! İlçe sınırlarında toplam 136 park var!!!
*
Bu bilgiye nereden sahip olduğumu yazayım ki, kulaktan kulağa oynadığım düşünülmesin. İBB ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Cevdet Bayram ile konuştum, bilgileri ondan aldım. İtiraz etmediniz mi, diye sordum. Ettik, ben şerh de koydum, dedi. Ama sonuç ortada, itirazlar yeterli olmamış, park ve yeşil alanlara baz istasyonu projesinde bir sonraki adıma geçilmiş bile. Şimdi Beltaş’ın işi hangi GSM operatörüne vereceği bekleniyor.
İşin arkasında pazarlıkları Amerikan doları üzerinden yürüyen ciddi paralar olduğunu tahmin ederseniz herhalde…
*
Bu haberi duyduğum an, başımdan aşağı kaynar su dökülmüş gibi oldum. Evimin dibindeki bir taneyle uğraşırken, nerdeyse 140 tanesi çıktı şimdi karşımıza. Ne diyeyim, nasıl diyeyim, bilmiyorum. Bu ülkede her şey rant, her şey para olmuş.
O dönem BTK başta olmak üzere, birçok kurumdan ölçüme geldiler eve. Evet, cihazla ölçülebilen değerler gayet düşük çıktı. Neymiş efendim, zaten baz istasyonunun yakın olmak, uzak olmaktan iyiymiş. Çünkü frekans daha düşükmüş falan filan. Fakat, “elektromanyetik alanı nasıl ölçüyor, kısa ve uzun vadeli zararlarını nasıl değerlendiriyorsunuz” soruma hiç biri cevap verememişti. Elektromanyetik alanın yarattığı sorunlar hâlâ büyük tartışma konusu, bu konuda kimse bir konsensüse varamadı.

Gelelim sorularıma:
1-Sayın Murat Hazinedar: Neden çocuklarımızın üç kuruşluk nefes alabildiği parklarımıza göz diktiniz? Sizin ne fena bir başkan olduğunuzu göremeden ölüp size oy vermeme ihtimallerini elemek için mi? Bu nasıl bir para hırsı? Oldu olacak, bütün parkları yakıp gökdelen yapın.
2-Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve tüm CHP: Siz, parti olarak parklara ve çocuk oyun alanlarına baz istasyonu kurulmasına nasıl göz yumarsınız? Ve, CHP’nin elindeki en kuvvetli kalelerden biri olan Beşiktaş’ın başına layık gördüğünüz yöneticinizin bu projelerine nasıl izin verirsiniz?
3-Beşiktaş Belediye Meclisi’nin CHP’li diğer üyeleri: Bu işten haberimiz yok, demeyeceksiniz di mi? Sizin çocuklarınız, torunlarınız, vicdanınız yok mu? İhaleyi alan Beltaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Affan Keçeci, aynı zamanda belediye meclis üyesi. Düzene gel!
4- Tüm İstanbul ve Türkiye halkı: Hadi kendinizi önemsemiyorsunuz diyelim. Çocuklarınızın sağlığını, geleceğini, doğayı tehdit eden işlere ve kişilere ne zaman sesinizi yükseltmeyi düşünüyorsunuz? Her birinizin ailesinde ne idüğü belirsiz hastalıklar çıktıktan sonra geç olacak, biliyorsunuz değil mi?
*
Proje ne zaman hayata geçecek diye sordum Cevdet Bayram’a. Aslında hızla yapılmasını istiyormuş belediye ama genel seçim öncesi CHP’nin imajına zarar vereceği için Haziran sonrası yapılmasının daha uygun olacağı konuşulmuş. Bak, bir şeyi doğru bilmiş başkan!
Bana bu bilgileri ismini saklamadan ve sakınmadan veren Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Sayın Cevdet Bayram’a çok teşekkür ederim. O da bu konudan son derece rahatsız ve toplum sağlığını tehdit eden bir projeye itiraz etmenin hem sorumluluğu hem de vatandaşlık hakkı olduğunu söylüyor.
Durmak değil, itiraz etmek zamanı! Uyan ey millet!