SPOR: Kartal uçamadı

Fenerbahçe:92 Beşiktaş:62… Kadın Basketbol Takımı, TKBL Play-Off turu ilk maçında Fenerbahçe’ye konuk oldu. Fenerbahçe mücadeleyi 92-62 kazandı.

Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılar; Frida Eldebrink, Esra Erden Atacan, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper ve Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.

Mücadeledeki ilk sayıları Jordan Hooper’ın üç sayılık isabeti sonrasında geldi. Fenerbahçe karşılaşmaya alan savunması yaparak başladı ve gömülü oynayarak dış atışları riske etti. İlk çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken rakibin 7-3’lük üstünlüğü vardı. İlk çeyreğin ortalarına gelinirken ekibi sürükleyen isim Jordan Hooper oldu. Fenerbahçe ilk çeyrek itibariyle boyalı alan civarında etkili bir oyun sergiledi ve Kuanitra Holingsvorth’ü iyi kullandı. Siyah-beyazlılar ilk çeyrekte hücumda dış atışlara çok fazla kaldı ve kötü bir yüzdeyle hücum etti. İlk çeyreği Fenerbahçe 18-12 önde tamamladı.

Potanın Dişi Kartalları ikinci yarıya; Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Begüm Dalgalar, Jordan Hooper ve Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.

İkinci yarıdaki ilk sayıları Petra Kulichova’nın pota altından çıkardığı faul basket sonrasında geldi. Ekip ikinci yarıya oldukça tempolu girdi ve 6-0’lık bir seri yakaladı. Siyah-beyazlılar üçüncü çeyrekte savunmada daha agresif oynamaya çalıştı. Üçüncü çeyreğin ortalarına gelinirken, Fenerbahçe ekbibimizin 6-0’lık serisine 7-0’la cevap verdi. Rakip Tuğba Palazoğlu-Kuanitra Holingsvorth ikilisiyle hücumda skor üretti ve 10’a kadar inen sayı farkını yeniden açtı. Üçüncü çeyreğin son bölümünde ekip basit top kayıpları yaptı ve rakip hızlı hücum sayılarına engel olamadı. Ekip oyunun bu bölümünde Begüm Dalgalar ile skor üretti. Çeyreğin sonunu daha tempolu oynayan ekip Fenerbahçe oldu ve potaya yakın yerlerden buldukları sayılarla farkı açtı. Üçüncü çeyrek çeyrek 63-44 tamamlandı.

Final periyoddundaki ilk sayılar Gülşah Akkaya’nın bire biri sonrasında geldi. Dördüncü çeyreğin başında Fenerbahçe boyalı alan içerisinden Kuanitra Holingsvort ile sayılar bulmaya devam etti. Final periyodunda ilk üç dakika geride kalırken rakip 73-52’lik üstünlüğü vardı. Dördüncü çeyrekte her iki takım da savunmada biraz daha gevşedi ve daha rahat hücum etti. Final periyodunun son bölümünde Fenerbahçe oyunun kontrolünü iyice eline aldı ve sayı farkını giderek açtı. Oyunun bu bölümünde Cansu Köksal’ın dış atış isabetlerine Ziomara Morrison ile cevap vermeye çalıştık. Fenerbahçe mücadeleden 92-62 galip ayrıldı.

Siyah-beyazlılarda; Jordan Hooper, 15 sayı, 3 ribaund, Ziomara Morrison ise 15 sayı, 2 ribaundla mücadele etti.