SPOR: Haciz sonrası açıklama

Haciz şoku sonrası Beşiktaş Külubu Başkanı Fikret Orman’dan açıklamalar geldi.
İşte Fikret Orman’ın yaptığı açıklamardan satırbaşları.
“2004’te o günkü yönetim, saha içindeki reklam alanlarını Aktif Reklam’a vermiş. Beşiktaş’ta kimsenin parası kalmaz. Bu işi sulh yoluyla çözülmesini daha önceden tavsiye etmiştim. Bize açtıkları dava neticesinde 10-12 milyon dolarlık bir alacakları oluştu. Bu, kesinlikle hak etmedikleri bir para olmasına rağmen Beşiktaş kulübü bunu o dönem ödemiştir.

Beşiktaş’a ilk kez mi haciz işlemi yapılıyor? Göreve geldiğimizde 300’ün üzerinde haciz davası vardı. Bu şirket, bir masa ve bir kasa şirketi. Ödemeler 2 gün geciktiği için reklam şirketi tekrar 5 milyon Dolar talepte bulundu. Bu bir tahsilat konusu değildir. Bu bir geçim kapısı ve servet edinme kapısı davasıdır. Biz burada yedi yetimin hakkını savunuyoruz. Amacımız hak yememek ve hakkımızı yedirtmemek. Ortada bir yargı var. Ben bu parayı ödemeyeceğim. Bu para, bizim yarattığımız bir borç değil. Geçmişe refere edebiliriz. Hukuka ve adaletin üstünlüğüne güveniyoruz. Bu anlaşmaları ben yapmadım. Bunları, ben ve arkadaşlarım Beşiktaş’a musallat etmedik. Bu anlaşmalar yapılırken, biz görevde değildik. Bu işleri yapanlara gidin sorun. Bizden daha zor olan rakiplerimiz de vardır. Hiç böyle bir işlem görüyor musunuz? Ortada yanlış yapılmış bir anlaşma var ve avukatları da Galatasaray Kongre üyesi.. Bunu yapana da, yaptırana da paraları haram ediyorum.

Yıldırım Demirören’le konuştuk. Kendisi, konu hakkında bilgisi olmadığını söyledi. Ben ne tehditler gördüm. Bunlara pabuç bırakmam. Böyle bir ahlak olmaz. Ticarette böyle işler olmaz. Talep edilen para 5 milyon, alacakları ise sadece iskemle, masa..