SPOR: Yarı Final heyecanı

Beşiktaş Mogaz Takımı, play-off turu üçüncü maçında Mersin Hantaş Sportif’i 44-32 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye siyah-beyazlılar; Yunus Özmusul, Bülent Erkol, Ivan Nincevic, Josip Buljubasic, Erwin Jan Feuchtmann Perez, Volkan Çalışkan ve Tolga Özbahar ilk yedisiyle başladı.

Siyah-beyazlılar, mücadeleye savunmada başladı. Josip’in pasında Ivan, rakibinin müdahalesi sonucunda hafif bir sakatlık geçirdi. Takım, ilk 2,5 dakikada savunmada başarılı olamadı. Hücumda etkili pozisyonlar bulan ekip, Erwin ve Ivan’ın golleriyle skora denge getirdi (3-3). Kısa sürede oyuna ağırlığını koyan takım, peş peşe ürettiği sayılarla ilk 5 dakikayı 5-3 önde tamamladı. Savunmada zaman zaman kopukluklar yaşayan ekip, rakibin sayılarına engel olamadı. Erwin ile oyun kuran takım, Tolga ve Bülent’in etkili oyunuyla farkın kapanmasını önledi. Takım, ilk yarının son 13 dakikaya 13-8 önde girdi. Kanatlardan etkili pozisyonlar üreten takım, ürettiği sayılarla farkı 5 sayıya çıkardı. Yunus’un uzun pasında Ivan, topu istediği gibi kontrol edemedi. Pozisyonun devamında Ivan’ın pasında David, kaleciye takıldı. Takım, ilk yarının son 5 dakikasına 18-14 önde girdi. Savunmada Josip ve Ivan ile başarılı savunmalar yapan takım, rakibinin farkı eritmesine engel oldu. Çekişmeli geçen son dakikalarda hücumda daha etkili olan siyah-beyazlılar, ilk yarıyı 22-18 önde tamamladı.

Play-off üçüncü maçında Mersin Hantaş Sportif’i 44-32’lik skorla mağlup eden Beşiktaş Mogaz Takımı, yarı final mücadelesinde Amasya Taşova YİBO ile karşılaşacak.