SPOR: Beşiktaş:96 Banvit:87

Beşiktaş İntegral Forex Takımı, TBL’nin 26. hafta mücadelesinde Banvit’i konuk etti. Ekip karşılaşmayı 96-87 kazandı.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılar Scottie Reynolds, Engin Atsür, John Holland, Ryan Broekhoff ve Hilton Armstrong ilk beşiyle başladı. Mücadeledeki ilk sayılar Hilton Armstrong’un alçak post oyunu sonrasında geldi. Siyah-beyazlılar maça savunmada oldukça istekli girdi. Karşılaşmada ilk üç dakika geride kalırken ekibin 6-4’lük üstünlüğü vardı. İlk çeyreğin ortalarına gelinirken dengede bir oyun vardı. Banvit’in yaptığı riskli alan savunmasına ceza kesemedi ve kötü bir yüzdeyle hücum ettik. İlk çeyreğin ikinci bölümünde rakib adına Chuck Davis devreye girdi ve oyunu sürükledi. İlk çeyrek itibariyle iki takımda çok fazla basit top kaybı yaptı. İlk çeyreğin sonunda John Holland’ı doğru noktalarda topla buluşturdu ve skor üretmeyi başardı. İlk çeyrek 20-19 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci çeyrekteki ilk sayılar Chris Lofton’ın potaya penetresi sonrasında geldi. İkinci çeyreğe daha tempolu giren ekip Banvit oldu ve pota altından kolay sayılar buldu. Siyah-beyazlılar ikinci çeyreğin başında kötü bir yüzdeyle hücum etmeye devam etti. boş dış atışları sokamadı. İkinci çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken Banvit’in 30-24’lük üstünlüğü mevcuttu. İkinci çeyreğin ortalarına gelinirken ekib adına Chris Lofton devreye girdi. Lofton’ın arka arkaya bulduğu üç sayılık isabetler sonrasında bir seri yakaladı ve skor olarak öne fırladı. İkinci çeyreğin son bölümünde harika bir dış atış yüzdesi yakaladı ve aradaki sayı farkını 9’a kadar çıkardı. İkinci çeyreğin son dakikalarında Banvit, Earl Rowland’ın penetreleriyle sayı lar buldu ve farkı 6’ya kadar düşürdü. İlk yarıyı 44-38 önde tamamladı.

İlk yarı itibariyle ekib de; Chris Lofton, 11 sayı, 1 asistle, Hilton Armstrong ise 7 sayı, 3 ribaund, 1 asistle oynadı.

Potanın Kartalları ikinci yarıya maça başladığı ilk beşle başladı. İkinci yarıdaki ilk sayılar Scottie Reynolds’ın sağ dipten bulduğu üç sayılık isabeti sonrasında geldi. İkinci yarıya iki ekipte sert girdi ve savunma dozajını arttırdı. Üçüncü çeyreğin başında ekib özellikle boyalı alan civarında yardım savunmasını iyi yaptı. Üçüncü çeyreğin ortalarına gelinirken rakib adına Sammy Mejia devreye girdi. Mejia’nın bulduğu seri sayılar sonrasında Banvit oyunda dengeyi sağladı. Banvit üçüncü çeyreğin son bölümünde Banvit baskılı bir alan savunmasına döndü. Rakib alan savunmasına döndükten sonra ritm bozuldu ve hücumdaki verimliliği kaybettik. Çeyreğin sonunda Banvit pota altındaki üstünlüğü ele geçirdi. Ekib oyunun bu bölümünde topu paylaşmakta zorlandı ve final periyoduna 65-65 eşitlikle girildi.

Final periyodundaki ilk sayılar John Holland’In üç sayılık isabeti sonrasında geldi. Ekib dördüncü çeyreğin başında potaya yapılan penetreler üzerinden ve boyalı alan civarından sayılar üretmeyi denedi. Dördüncü çeyrekte ilk iki dakika geride kalırken 70-70’lik eşitlik vardı. Final periyodunun ortalarına gelinirken ekib baskıyı arttırdı ve rakibini hata yapmaya zorladı. Scottie Reynolds’ın geçiş oyunlarından bulduğu sayılar sonrasında bir seri yakaladı ve sayı farkını 6’ya kadar çıkardı. Maçın son bölümünde gösterilen direnç ve sert savunma karşısında Banvit bocaladı. Hücumda da alan paylaşımını iyi yapan ekib , doğru set oyunlarıyla sayılar üretti ve farkı 10’a kadar çıkardı. Maçın sonunda rakib Can Maxim Mutaf ile geri gelmeyi denedi ama siyah-beyazlılar hata yapmayarak maçı 96-87 kazandı.

Ekibde 7 kişi çift haneli sayılara ulaştı. Scottie Reynolds; 13 sayı, 3 ribaund, 6 asistle çok önemli bir katkı verirken, John Holland ise 15 sayı, 5 ribaund, 1 asistle mücadele etti.