TÜRKİYE: Online kontrol

Seçmen sorgulama işlemi ile tüm seçmen bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden seçmen bilgilerine ulaşmak ve seçmen sorgulama işleminin detaylarını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.
İşte Milliyet gazetesinde de yer alan haberden bazı detaylar:
Seçmen sorgulama yapabilmek için herkes TC: Kimlik no, nüfusa kayıtlı olduğu il ve nüfus cüzdanının arka yüzünde yer alan cilt no bilgisine ihtiyaç duyuyor. Bu bilgileri Yüksek seçim kurulu’ nun ilgili sayfasındaki sorgulama ekranına yazdığınızda tüm seçmen bilgilerinizi alabilirsiniz.
Seçmen sorgulama yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgiler kolayca erişebileceğiniz nüfus cüzdanınız üzerinde bulunuyor. Yüksek seçim kurulu’ nun sağladığı online seçmen sorgulama kolaylığı sayesinde, eskisi gibi seçmenlerin muhtarlıktan alacağı seçmen bilgi formlarına ihtiyaç kalmıyor. Tüm seçmenler online olarak seçmen sorgulama yapabiliyor ve saniyeler içerisinde tüm seçmen bilgilerine ilgili ekran aracılığıyla ulaşıyor. Seçmen sorgulama bilgi sayfası aslında oluşabilecek yanlışlıklarında belirlenmesin de etkin bir rol üstleniyor.