BEŞİKTAŞ: Annemin Şoförü

“Driving Miss Daisy” adlı filmden uyarlanan “Annemin Şoförü”, 12 Nisan’da Akatlar Kültür Merkezi’nde seyirciyle buluşuyor.
“Birbirini çok seven” ama aynı oranda “dediğim dedik” dört kişinin öyküsü; Annemin Şoförü…
İşte 12 Nisanda Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelenecek oyunla ilgili bazı detaylar şöyle:

“Hayat çok kısa, her anını yaşamak lazım..”
Kimi zaman hüzünlü, kimi zaman öfkeli ama çoğu zaman neşeli bir macera… Kısacası, hepimizin hayatı gibi…
Suna Keskin/Neveser Hanım: Kuralları olan, soylu, ödünsüz bir “İstanbul Hanımefendisi”… Tek başına yaşamakta, dolayısıyla, kızı Zülal’in tüm çabalarına karşın hayatını kendi düzenlemekte ve en vahimi, eski model/emektar otomobilini sürmeye devam etmektedir.
Selda Özbek/Nazmiş: Eski bir pavyon şarkıcısı… Yaşamın zorlayıcı koşulları onu, Neveser Hanım’ın bakıcısı olmaya sürüklemiştir; ama o, her koşulda, hayatın tadını çıkarmayı bilen bir kadındır. Neveser Hanım ile yaşam zordur ama Nazmiş neşesinden, enerjisinden hiçbir şey kaybetmeden kendi deyimiyle “maaşlı arkadaşlık” görevini sürdürmektedir.
Hakan Altıner/Dur: Altmışlarında, ömrü şoförlükle geçmiş bir Karadenizli… İyimser, esprili, şefkatli… Neveser Hanım’ın tüm direnişine karşın onun önce şoförü, sonra arkadaşı giderek can yoldaşı olacaktır.
Damla Cercisoğlu /Zülal: Neveser Hanım’ın biricik kızı… Otuzlarında, başarılı, disiplinli bir iş kadını… Dominant karakterini aynen aldığı annesiyle sürekli bir çatışma içinde…

Uyarlayan ve Yöneten: Hakan Altıner
Yönetmen Yardımcısı: Gökçe Biçer
Dekor / Kostüm Tasarımı: Tülin Pural
Işık Tasarımı: Özgür Kaan Pural
Yapımcı: Gülay Doğan