BEŞİKTAŞ: Mama bekliyorlar

Ortaköyde halen kedi ve köpeklerin aç ve susuz kalmaması için konteynerlar bulunuyor ve hizmet veriyor. Sadece yazın değil kış soğuğunda da engel tanımaz hayvanseverler için hizmet devam ediyor.
İşte haberle ilgili bazı detaylarÇ Beşiktaş’ın çeşitli noktalarına bu yaz sıcaklarında hayvanların da perişan olmaması için ‘mama dönüşüm’ makineleri koydu. Böylelikle artık sokak hayvanları aç ve susuz kalmayacak. Beşiktaş’ta hayvanların yoğun olduğu bölgelere tercih edildi.

Bu sistemle hazneye su dökülüp diğer yuvaya da pet şişe, cam şişe veya kola kutusu gibi geri dönüşebilir atıklar atılırsa, sokak hayvanlarına su ve mama ulaşmış olacak. Bu sayede pet şişeler için de dönüşüm imkânı sağlanacak.
Sokak hayvanlarının aç kalmasının önüne geçecek olan bu ‘mama dönüşüm’ makineleri Beşiktaş’ta 6 noktaya yerleştirildi. cihazlar ise Abbasağa Parkı, Dünya Barış Parkı, Sporcular Parkı, Sanatçılar Parkı ve Ortaköy Meydanı’na yerleştirildi. Sistemin denetimi Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sağlanıyor.