SPOR: Lig ertelendi

Spor Toto Süper Lig’de bütün maçlar bir hafta ertelendi…
Fenerbahçe otobüsüne yapılan silahlı saldırı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva’daki tesisleri peş peşe kritik toplantılara sahne oldu. İlk olarak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bir araya geldi.Demirören ve Gümüşdağ daha sonra Süper Lig’de yer alan kulüplerin temsilcileriyle toplantı yaptı. Toplantının ardından, Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Gümüşdağ basın toplantısı düzenleyip, alınan kararları açıkladı. İlk sözü alan Demirören, şunları söyledi:
“Ziraat Türkiye Kupası’nda ve spor toto süper lig’de bu hafta oynanması gereken bütün maçlar ertelendi. Lig karşılaşmaları bir hafta kaydırıldı. Türkiye Futbol Federasyonu olarak biz, bütün maçların ertelenmesi fikrine karşıydık. Çünkü bu, bir yerde bu eylemi yapanların ödüllendirildiği anlamına geliyordu” dedi.

Göksel Gümüşdağ ise bütün kulüplerin temsilcilerinin Fenerbahçe Kulübü’ne ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulunacaklarını söyledi. Gümüşdağ, ligin 31. haftasına kadar tüm maçların 1 hafta erteleneceğini, 31. haftadaki karşılaşmaların ise hafta içi oynanarak sezonun normal takviminde bitirileceğini açıkladı. Göksel Gümüşdağ ayrıca kupa maçlarının da müsait olan ilk hafta arasında yapılacağını bildirdi.