İSTANBUL: Otizme mavi ışık

BM tarafından 2 Nisan’ın “Otizm Farkındalık Günü” ilan edilmesi nedeniyle, “Otizme Mavi Işık Yak” etkinlikleri kapsamında bu akşam İstanbul Boğaziçi Köprüsü ile Haliç Köprüsü’nde mavi ışıklar yakıldı.
Bu ay boyunca tüm dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Türkiye’de de bu çalışmalara Tohum Otizm Vakfı öncülük ediyor. Bunun için de otizmin rengi olarak mavi kullanılarak bir farkındalık projesi başlatıldı. Bu akşam bütün dünyada uygulanan mavi ışık kampanyası Türkiye’de de gerçekleştirildi. İstanbul Boğaziçi Köprüsü ile Haliç Köprüsü, saat 20.00’den itibaren mavi ışıklarla aydınlatıldı.
Ortaköy’de Boğaziçi Köprüsü’ndeki mavi ışıkları seyreden Umut Çınar, “Otistik çocuklar da toplumun bireyleri. Onları farklı görmememiz gerekiyor. Zeka geriliğinden dolayı onları ayrıştırırsak, olmaz. Onlar için ayrı bir gün olması tabii ki çok iyi. Farkındalık yaratır. Farkındalık olursa, onlar için engeller ortadan kalkabilir. Köprüde yakılan mavi ışık Ortaköy’ün güzelliğine daha bir güzellik katmış” dedi.
Alperen Koç da, “Otistik bireyleri ayrıştırmamalıyız. Onlara normal insan gibi davranmalıyız. Zihinsel engelleri var diye onları dışlamamalıyız. Mavi Işık Yak kampanyası da farkındalık yaratır. Destekliyorum” diye konuştu.