TÜRKİYE: Başkanlık sistemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Slovenya hareketinden önce gündeme dair değerlendirmelerde bulundu
BAŞKANLIK SİSTEMİ
Ben başkanlık sistemi ile ilgili açıklamalarımı büyükşehir belediye başkanlığımdan itibaren gündemimde tutmuş insanım. Bu konu ile ilgili olarak son dönemlerde de biz kendi sistemimizi kurma iradesine de kabiliyetine de sahip ülkeyiz. Biz kabile devleti değiliz. Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldız var.
Geçen hafta sayın Başbakanla bunları konuştuk. Sayın Başbakan da başkanlık sistemiyle ilgili olarak bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını baya da detaylı ele almış. Ben de bizzat orada kendim de okudum. Kendi kanaatlerimi de ifade ettim ve öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içerisine başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini yansıtacaklar. Böylece ‘hükümetimizin iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı nedir’ bu orada yerini alacaktır. Bu şahsen benim çok çok olumlu bir gelişme. Biz bizden geridekileri bakamayız. Bizden ileride olanlara bakacağız. Biz kendi sistemimizi kurabilecek kabiliyetteyiz.