İSTANBUL: Başarılı kurtarmaya ödül

Metrobüs şoförü ile söndürme ekibine teşekkür ve ödül geldi. Yetkililer basına şu açıklamayı yaptı:
“Dün İstanbul Şirinevler’de meydana gelen araç yangınında hiçbir yolcunun zarar görmeden tahliye edilmesini sağlayan, tüm emniyet tedbirlerini alarak aracı güvenli bir yere götüren, başta metrobüs şoförümüz Selçuk İlgin olmak üzere, istasyon görevlilerine, başarılı bir operasyon sağlayan ekip arkadaşlarımıza, İBB görevlilerine ve İstanbul İtfaiyesi’ne teşekkür ediyoruz. Operasyonda özveri ile çalışan ekibimizin ödüllendirileceğini de bilgilerinize sunuyoruz.”

İşte olayla ilgili diğer detaylar:
Şirinevler’de duraktan yolcu aldıktan sonra Avcılar yönüne ilerleyen metrobüste yangın çıktı. Yolcular hemen tahliye edilirken, metrobüs alev topuna döndü. Yangında ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Seferler saat 18.30’dan itibaren normale döndü
Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yangın söndürüldü. Soğutma çalışmalarının ardından metrobüsün sadece iskeletinin kaldığı görüldü. Metrobüs, soğutma çalışmalarının ardından iş makinesiyle çekildi.
Metrobüs şoförünün dumanları fark ederek aracı tahliye etmesi ile yangında hiçbir yolcunun zarar görmediği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Yangının fark edildiği andan itibaren acil durum prosedürlerine uygun şekilde hızlı ve soğukkanlılıkla tahliye edilen yolcular yara almadan olay yerinden uzaklaştırıldı. Hiçbir yolcunun burnunun kanamadığı yangının söndürülmesinin ardından seferler yeniden başladı. Metrobüs seferleri kısa bir süre sonra tekrar normale döndü.”