İSTANBUL: Kar geliyor

Türkiye, halen etkili olan yağışlı hava kütlesine ilave olarak yarın Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı sistemin daha etkisine girecek.
İşte detaylar:
İstanbul’da cuma günü akşam saatlerinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, gece ve cumartesi günü sabah saatlerinde kentin iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur olarak görülebilecek.

Yarın İç Anadolu bölgesinin doğusunda yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde devam eden yağışlara ilave olarak akşam saatlerinden itibaren Ankara ve İç Anadolu’nun batısında da yeniden karla karışık yağmur ve kar yağışı başlayacak. Kar yağışı cumartesi günü de devam edecek.

Soğuk ve yağışlı sistem, pazar günü doğu bölgelerde etkili olduktan sonra ülkeyi terk edecek. Ancak Türkiye, pazartesi günü batı bölgelerden itibaren ılık ve yağışlı yeni bir sistemin etkisine girecek. Bu sistem ise hızlı bir şekilde hareket ederek salı günü etkisini kaybedecek.

Mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları, pazar gününe kadar azalmaya devam edecek, pazar günü batı bölgelerden başlayarak gelecek hafta yurt genelinde artacak ve mevsim normalleri civarında seyredecek.

DON UYARISI

Zirai faaliyetlerin başladığı, meyve ağaçlarının tomurcuklandığı ve çiçeklendiği bu dönemde Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde pazar günü sabah saatlerine kadar hafif, yüksek kesimlerinde ise orta kuvvette zirai don olayı bekleniyor.