TÜRKİYE: 100. yıl konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güven Sağlık Kampüsü ve ’Göğüs Göğüse Kalp Kalbe Çanakkale Sergisi’nin açılış törenine katıldı.

İşte bazı detaylar:
Ankara’daki törende hitap eden Erdoğan, yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine ihtiyaç olduğunu belirterek “Biz ülkemizi sadece bir alanda değil, her alanda ayağa kaldırmanın, ihya etmenin, değiştirmenin, dönüştürmenin çabası içindeyiz. 2023 hedeflerimizin gerisindeki gaye budur. Yeni Türkiye derken bunu kastediyoruz. Bu değişimin istikrarlı ve güçlü şekilde devam etmesi için yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi diyoruz. Bunun halli için buna ihtiyacımız var. Çözüm sürecine bunun için önem veriyoruz” dedi.
“ÇANAKKALE ZAFERİ FEDAKARLIĞIN, SERDENGEÇTİLİĞİN HİKAYESİDİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100’üncü yılı kutlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’ne değinerek “Sıhhiyecilerimiz, Çanakkale Savaşı’mızın görünmeyen kahramanlarıdır. Çanakkale, kendi öz oğlu yaralı olarak önüne getirildiğinde dahi durumu çok ağır olduğu için onu bir kenara bırakıp kurtarılma ihtimali daha yüksek olan diğer askerle ilgilenen doktor Tarık Nusret’lerin destanıdır. Bu doktorumuz bir süre sonra hayata gözlerini yumarak şehit olan oğlunun cenazesini ancak ilerleyen saatlerde yaralıların arkası kesilince kucağına alıp acısını yaşayabilmiştir. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Çanakkale Zaferi, gözlerinin nuru evlatlarını gerektiğinde vatan uğrunda şehit olsunlar diye kafalarına kına yakarak askere gönderen Yozgat Sorgunlu Hatice Ana’ların onları kendi öz evladından önce kurtarmak için canını dişine takan Tarık Nusret’lerin sayesinde kazanılmıştır. Çanakkale Zaferi işte bu ruhun, bu fedakarlığın, bu serdengeçtiliğin hikayesidir” diye konuştu.