SPOR: BJK: 91-FB: 84

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılar; Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Begüm Dalgalar, Ziomara Morrison ve Petra Kulichoca ilk beşiyle başladı.

Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Ziomara Morrison’ın orta mesafe isabeti sonrasında geldi. Mücadelenin başında iki ekip de çembere yakın atışlar buldu. İlk çeyrekte ilk üç dakika geride kalırken Fenerbahçe’nin 9-9’luk üstünlüğü vardı. İlk çeyreğin ilk bölümünde Frida Eldebrink ekibimizi hücumda taşıyan isimdi. Çeyreğin ortalarına gelinirken Fenerbahçe boyalı alanda etkinliğini artırdı ve çembere yakın atışlarla skor üretmeye devam etti. Çeyreğin son bölümünde rakibimiz dış atışlarda da iyi bir yüzde yakaladı ve öne fırladı. Çeyreğin son dakikalarında alan savunmasına dönen ekibimiz Fenerbahçe’nin hızını kesti ve sayı farkının açılmasına izin vermedi. İlk çeyrek Fenerbahçe’nin 29-26’lık üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyrekteki ilk sayıları Ziomara Morrison’ın alçak post oyunu sonrasında geldi. İkinci çeyreğin başında oyun dengede devam etti ve iki ekip de pota altında üstünlük kurmaya çalıştı. İkinci çeyrekte ilk iki dakika geride kalırken Fenerbahçe 35-33 öndeydi. Çeyreğin ortalarına gelinirken siyah-beyazlılar momentumu ele geçirdi ve Fenerbahçe’yi hata yapmaya zorladı. Ziomara Morrison’ın bire birleriyle skor üreten ekibimiz öne geçmeyi başardı. Çeyreğin son bölümünde Fenerbahçe alan savunmasına döndü ama ekibimiz yüzdeli şut sokarak rakibine cezayı kesmeyi bildi. Çeyreğin sonunu oldukça iyi oynayan siyah-beyazlılar ilk yarıyı 52-43 önde tamamladı.