TÜRKİYE: Başkanlık sistemi açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki 4. Muhtarlar Toplantısı’nda detaylarıyla başkanlık sistemini anlattıktan sonra, “Siz muhtarlarımızdan bu konuda destek bekliyorum. Gittiğimiz il ve ilçelerimizde mahalle halkına bu gerçekleri anlatmanızı istiyorum” dedi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

ANLATILMAZ, YAŞANIR
Başkanlık sistemi benim şahsi arzum asla değildir. Benim bu konudaki ısrarımın sebebi, Türkiye’nin 2023 hedeflerine de 2053 ve 2071 vizyonuna da
ancak o şekilde ulaşılacağına inanıyor olmamdır. Demokratik sistem içinde hızlı karar alabilme, bunları uygulama mekanizmalarına ancak başkanlık sistemiyle sahip olunabilir. Bunu 12 yıllık başbakanlık dönemimde yaşadım, gördüm. Yani damdan düştüm. Bu konu sıradan bir teori olayı değildir. Teorinin pratikle, uygulamayla bütünleşme olaydır. Bu konuşulmaz, bu yaşanır. Bugün G7 ülkelerinin de G-20 ülkelerinin de önemli bölümü, başkanlık veya yarı başkanlık sistemiyle yönetiliyor. Bu adamlar akılsız mı?

MİLLETİMİN ARZUSU VAR
Başkanlık sisteminden diktatörlük çıkarmak isteyen, herkesten önce bu milleti karşısında bulur. Benim yeni Türkiye, yeni anayasa ve başkanlık sistemi teklifimin gerisinde yine milletimin arzu ve desteği vardır. Siz muhtarlarımızdan da bu konuda destek bekliyorum. 7 Haziran genel seçimlerinin bu bakımdan Türkiye için tarihi bir fırsat olduğunu, bu fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiği mesajımızı vatandaşlarımıza iletmenizi rica ediyorum.