İSTANBUL: 10 bin atlet koşacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 26 Nisan 2015 Pazar günü düzenlenecek olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda erken kayıtlar 10 Mart’ta sona erecek. Birçok ilke de ev sahipliği yapacak yarı maratonda 10 bin atletin koşması bekleniyor.
İşte bazı detaylar:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek olan ve tarihi yarım adanın ev sahipliği yapacağı yarış Yenikapı etkinlik alanında start alacak. Başlangıç noktasının ardından Sirkeci ve Eminönü güzergahını takip edip Balat’tan geri dönecek olan sporcular aynı güzergah üzerinden 21 kilometrelik parkuru tamamlayarak Yenikapı’da bitiş çizgisine gelecekler.

Yarı Maraton’da Bayrak Yarışı

Maratona katılan sporcular bu yıl ilk kez bayrak yarışı kategorisinde de yarışma şansı bulacaklar. Bayrak yarışı için katılacaklar dörder kişilik takımlar halinde yarışacaklar. Takımlar içinde her koşucunun beşer kilometre koşmasını esas alan bayrak yarışında beş kilometrenin sonuna gelen bir sporcu, burada bayrağı bir sonraki beş kilometrelik parkurun koşucusuna devredecek. Maratonun bayrak koşusu dernekler, şirketler, KOBİ’ler, arkadaş grupları ve sporla ilgilenen herkese açık olacak.

Maraton kurumların ve ilçelerin yarışlarına da sahne olacak

Bu yılkı İstanbul Yarı Maratonu’nun bir başka yeniliği ise bireysel yarışmanın yanı sıra İl, İstanbul İlçe ve kurumlar arasında düzenlenecek olan tasnifle yeni bir boyut kazanacak. İstanbul Yarı Maratonu; bireysel kalifikasyonun yanı sıra kulüp seçeneğinde şehri adına koşanlar şehir ismi, İstanbul’un ilçesi adına koşanlar ilçe ismi, kurum adına koşanlar da firma, şirket, kamu, dernek vb. ismi belirtebilecekler.

Erken kayıtlar 10 Mart’a kadar devam ediyor

Şimdiye kadar katılımcılardan yoğun ilgi gören İstanbul Yarı Maraton’u için ilk kayıt dönemi ise 10 Mart’ta sona erecek.