BEŞİKTAŞ: Deprem tatbikatı

Deprem haftası kapsamında 6 Mart 2015 Cuma günü Beşiktaş Belediyesi binasında AKUT öncülüğünde yangın- tahliye-deprem tatbikatı yapılacağı duyuruldu.
İşte detaylar: 20’nin üzerinde AKUT görevlimiz, AFAD’dan ekipler ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi-Sismolog Oğuz Gündoğdu öncülüğünde yapılacak olan tatbikatta ülkemizi derinden yaralayan ve hazırlıksız yakalandığımız 17 Ağustos depremi canlandırılacak.

Belediye basın bürosu gelişmeleri şöyle aktardı:
“Deprem konusunda en büyük hassasiyeti göstermesi gereken kurumların başında belediyeler geliyor. Peki, belediyeler bu konuda ne kadar bilinçli? İşte bu tatbikatı belediye binamızda gerçekleştirecek olmamızın nedeni de bu. Kendimizi test etmek, eksiklerimiz görmek ve deprem konusunda daha büyük sorumluluk üstlenmek.
Tatbikatta Beşiktaş İtfaiyemiz, sağlık görevlilerimiz de yer alacak. Olası bir depremde çıkacak olan yangın da tatbikatın bir parçası. Belediyede çıkacak olan yangını itfaiyemiz söndürecek. Yaralılarımız terastan AKUT görevlilerimiz öncülüğünde itfaiye Merdinlerinden indirecek. Yani her şeye gerçeğe uygun olarak kurgulandı.”