SAYI 322

Gazete Beşiktaş’ın yeni sayısını okumak için tıklayınız… SAYI 322 (PDF)

Seçim öncesi buluşma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın bir araya geldi. Seçime 4 ay kala CHP yürüttüğü çalışmaları aktardı.
CHP’nin 3 dönemdir seçimi AK Parti’ye kaptırmasının nedenlerinden birini, Karayalçın “Adayların önseçimle değil, merkez yoklamasıyla belirlenmesi” olarak açıklayan İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, önseçimi parti için 2’nci nefes olarak nitelendirdi. “4 milyon konutun kapısını çalabilmek için 40 bin kadın partili hazırlanıyor” diye aktardı. Karayalçın, önseçimin 2’nci nefes niteliği taşıdığını düşünüyorum; gerekliliğine inancım 1.5 aylık başkanlık dönemimde daha da arttı. 1989’da Ankara’dan önseçimle aday olmuştum, yarattığı enerjiyi gözlerimle gördüm. Önseçim olmazsa yazık olur” dedi ve vaadlerini şöyle aktardı: “İstanbul’da yoksulluğu yenmek. 750 bin işsiz var, 500 bin hane yoksul. Aile sigortası içeriğinin zenginleştirilmesini öneriyoruz. İstanbul’u deprem tehlikesinin yıkıcılığından kurtarmak. 1999 depreminden bu yana hiçbir şey yapılmadı.” CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sandıklara sahip çıkacağız. Demokrasi gidiyor. Ahlaksızlık diz boyu. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset yapılıyor. Buna dur demek lazım” dedi. İstanbul İl Başkanlığı’ndaki seçim koordinasyon toplantısına katılan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Türkiye’nin sorunlarını çözmek için 4 yıl istiyoruz. Hem içeride hem dışarıda sorunları çözülmüş bir Türkiye görecekler. Emekliler her Ramazan, her Kurban Bayramı’nda artı ikramiye alacaklar.”

“Kentsel Dönüşüm”

Kentsel dönüşüm kapsamında bina yüksekliğinin en fazla 1 kat artacağı, yeşili 2 katına çıkarılması planlanarak çalışmaların gerçekleşeceği vurgulanmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, konferansla ilgili, “Partimizin belediyecilik ve kentsel dönüşüm politikalarına katkıda bulunmak amacıyla geniş kapsamlı bir çalışmayı başlatıyoruz. Düzenlediğimiz konferansın ardından çalışmalar 30’ar kişilik çalıştaylar şeklinde sürecek. Bu çalışmaların sivil toplum kuruluşlarının ve bilim insanlarının katılımıyla 7 Haziran’da yapılacak seçimler için olumlu bir katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Beşiktaş’ta Cemevi İbadethane oluyor

Beşiktaş Belediye Meclisi Şubat ayı meclis oturumunda cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşması ile ilgili önerge meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda gündemin 23 maddesi olarak CHP Gurubu Meclis Üyeleri’nin tamamının oy birliğiyle gündeme gelen cemevlerinin ibadethane sayılması ve diğer ibadethanelere tanınan hak ve hizmetlerden yararlandırılması ile ilgili madde meclise sunuldu. Madde, CHP Grubu’nun tamamının oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Kemal Çiloğlu aday adayı

Beşiktaş’ın sevilen ismi ve 1984 yılıdan bu yana Beşiktaş Belediyesi’nin kurucularından olan Kemal Çiloğlu CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Çiloğlu, çalışmalara başladı ve Beşiktaşlılardan büyük destek aldığını söyledi.

Denizde facia!..

Tatile gelen 2 Moğol öğrenciyi dalgalar aldı. İsviçre’den gelerek bir otele yerleşen Moğolistan uyruklu genç denize düştü. Beraber geldiği kız arkadaşı, peşinden suya atladı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler dalgalar arasında kaybolan genç kız ile erkek arkadaşının cansız bedenine ulaştı. İki genç İstanbul’a gelerek Beşiktaş’ta bir otele yerleşti. Sereter Erdene, otelin deniz kıyısında bulunan istinat duvarında yürümeye başladı. Dengesini kaybedip suya düştü. Kız arkadaşı hemen peşinden denize atladı. Durumu fark eden otel görevlileri olay yerine koştu. Ancak 2 öğrenci dalgaların arasında kayboldu. Durum polise bildirildi. Yapılan aramalarda iki gencin cesedine ulaşıldı.

“Cama kartopu atabilirsiniz!..”

Beşiktaş’ta Şair Nedim Caddesi esnafı, Nuh Köklü’nün gaddarca öldürülmesi üzerine yaşananları protesto etmek amaçlı Kementler Alimünyum Doğrama-Camcı dükkanında bir araya geldi. Ellerinde cama kartopu atabilirsiniz yazılı kağıtlarla elim duruma dikkat çeken esnaf, artan şiddet olaylarını lanetlediklerini, insanların sevgi, birlik ve beraberlik içinde yaşayabileceklerini söylediler. Nuh Köklü’nün ailesine başsağlığı dileyen esnaf, cama kartopu atabilirsiniz yazılı dövizleri camlarına yapıştırdıklarını, cani ruhlu insanların hak ettikleri cezayı alması gerektiği ve Beşiktaş esnafı olarak bu olayı lanetlediklerini dile getirdiler. Protesto eden isimler şöyleydi: İzzet Kement, Meltem Hanım, Zafer, Polat, Turan, Hüseyin, Demir, Erhan, Ömer, Yaşar Bey.

Tuğba Ekinci emniyette…

Tuğba Ekinci’nin yüksek sesle müzik dinleyip komşusunu rahatsız ettiği, boğazını sıktığı ve darp ettiği iddiası üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındı. İddiaya göre, Tuğba Ekinci’nin Gayrettepe’deki Yasemin Sokağında oturduğu apartmandaki alt komşusu Abdurrahman Demircan, ünlü isimden şikayetçi oldu. Ekinci, gece yarısı yüksek seste müzik dinlediği gerekçesiyle yapılan şikayet üzerine Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek ifade verdi. Demircan’ın şikayeti üzerine Ekinci’nin evine gelen polisler, şarkıcıyı alarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirdi. Burada iki saat ifade veren Ekinci de, komşusundan dolayı koruma talep etti.

Bebek’te
dümeni kitlendi

Bebek sahili açıklarında dümeni kilitlendiği iddia edilen petrol yüklü bir tanker, hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu.
Edinilen bilgiler şöyle:
İstanbul Boğazı’nda arıza yapan petrol tankeri, Kıyı Emniyeti ekiplerinin yardımıyla Yenikapı’ya çekildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Boğazı’ndan geçerek Rusya’nın Kavkaz Limanı’na gitmesi planlanan “King Edward” adlı tanker, Bebek açıklarında arıza yaptı. Demir atan tanker, Bebek sahiline yakın bir noktada durdu.
İhbar üzerine olay yerine gelen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, tankerin herhangi bir kazaya neden olmaması için önlem aldı. Tanker, kurtarıcı gemilerle Yenikapı açıklarına götürüldü.

Özgecan için yürüdüler

Kadın cinayetlerine dur demek için, Beşiktaş halkı sokağa döküldü. Şubat ayı içinde bir eylem gerçekleştirildi. Protesto yürüyüşüyle başlayan eylemde, destek veren çok sayıda vatandaşı sivil toplum örgütleri de yalnız bırakmadı.
Dolmabahçe Sarayı önünde toplanan ve çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, alkışlar ve ıslıklar eşliğinde yürümeye başladı. Kadın cinayetlerine ve kadına şiddete protesto amacıyla düzenlenen yürüyüşe çok sayıda erkek vatandaş da katıldı. Yürüyüşte, ellerinde “Kadına Şiddete Hayır”, “Kadın, Hayat, Özgürlük”, “Yasta Değil İsyandayız”, “Şiddet Ayrımcılıktan Doğar”, “Kadın Cinayetlerine Dur De” yazılı dövizler dikkat çekti ve dövizleri taşıyan vatandaşlara pek çok sanatçı ve hukukçu da destek verdi.

Dolmabahçe’de
tarihi açıklama

Yapılan görüşmeden PKK’ya silah bırakma çağrısı geldi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ‘Çözüm Süreci’ne ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde HDP heyeti ile bir araya geldi. Silah bırakma çağrısı yapılırken çözüm sürecinde önemli bir aşamaya gelindiği kaydedildi.

Diren, Dans Et, Ayaklan!..
“KADINA ŞİDDETE HAYIR”

Tüm dünyada, kadınlara uygulanan şiddeti protesto amacıyla düzenlenen “One Billion Rising” başka bir deyişle “Bir Milyar İnsan Ayakta” etkinliği, Beşiktaş’ta meydanda gerçekleştirildi. Sevgililer Günü, tüm dünyada eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde Beşiktaş Meydanı’nda bir araya gelen kadın, erkek ve çocuklar, dans ederek kadına yönelik şiddeti protesto etti. Bu yıl, Diren, Dans Et, Ayaklan sloganıyla bir çok kadın, erkek ve çocuk, “Kadına Şiddete Hayır” demek için, bir araya geldi. Beşiktaş Meydanı’na büyük bir platform konularak sinevizyon gösterisi ile dünyada yapılan danslar sunuldu. Gösteri için bir araya gelen kadınlar müzik eşliğinde ve dans hocalarıyla birlikte dans etti. Dans edenler arasında erkekler de vardı.

Süleyman Kartal Aday Adayı

Beşiktaş CHP eski yöneticisi İstanbul Yaşam Derneği Başkanı Süleyman Kartal 2. Bölgeden Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Sıddık Yel
Aday Adayı

Beşiktaş Belediyesi’nin emekçisi, işçi dostu Sıddık Yel, emekli olduktan sonra memleketi CHP Ağrı’dan Aday Adayı…

Yollar kapandı…
HAYAT DURDU!..

Kar yağışı İstanbul’da hayatı durma noktasına getirdi. Metrobüs işlemedi, yollar buz tuttu, TEM otoyolu kapandı, kazalar meydana geldi, havalimanında iç ve dış seferler iptal etti. Deniz ulaşımı da seferlerini iptal etmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı’nda seferler durdu.
Kar yağışı nedeniyle hava trafiğinde iptal ve aksamaların yaşanması kar yağışının İstanbul’da ne denli etkili olduğunu da göstermiş oldu. Kar yağışının gerçekleştiği haftada ekipler, pist ve park alanlarını kardan temizleme çalışmalarını artırarak aksamaların önüne geçmeye çalıştı. Kar küreme araçları pistlerde hazır bekletilirken, apronda oluşabilecek buzlanmaya karşı araçlarla buz çözücü solüsyonlar uygulandı. Sefere çıkacak uçaklara buz çözücü solüsyonlar sıkılarak, uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesinin buzlanmaya karşı korunması sağlandı.

Aziz Babuşçu: “Temayül yoklaması yapılacak”

AK Parti’den milletvekili aday adayı, AK Parti’nin eski İl Başkanı olan Aziz Babuşçu, yaptığı açıklamada AK Parti ön seçim yapmayacak. Her seçim dönemde teşkilatlarda yapılan temayül yoklamalarında bazı manipulasyonların olabildiğini,bu durumu da göze alarak yapılan geniş çaplı istişareler sonucunda adaylıklara karar verildiğini söyledi.”

Doğalgaz niye pahalı?

İNDİRİM beklendiği bir dönemde Ruslar, Türk özel şirketlere verdiği doğalgaza 68 dolar zam yaptı. Şirketler, Ocak ayı itibarıyla geçerli zamma tepki göstererek geri alınmasını istiyor. Zam sonrası özel şirketlerin nihai tüketiciye bin metreküp satış fiyatı 390 dolara yaklaştı. Rus zammı 1 Ocak 2015 itibarıyla geçerli olup toptancı ve ithalatçılar artışı yeni gelen şubat faturalarında gördü. Zammın, BOTAŞ-Gazprom arasındaki indirim görüşmelerini de olumsuz etkilediği konuşuldu. Öte yandan BOTAŞ’ın Gazprom ile yıllık 20 milyar metreküp, özel şirketlerin ise 10 milyar metreküp gaz alım kontratı bulunuyor. Petrol fiyatlarına paralel doğalgaz fiyatlarında indirim beklendiği bir dönemde zam şoku yaşayan ithalatçı ve toptancı şirketler, artışa tepki gösteriyor.

Jeneratör satışları arttı

İSTANBUL’DA son dönemde sıkça yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle jeneratör satışlarının yüzde 100 arttığı vurgulanıyor. Vatandaşların özellikle ısınma ve aydınlatma için ev tipi jeneratörleri aldıklarını söyleyen firma yöneticileri, talep fazlalığı ve yoğun satışlar sebebiyle jeneratör bulamadıklarını belirtti. Son dönemde İstanbul’da artan elektrik kesintileri, vatandaşları alternatif enerji sağlayıcı olan jeneratöre yönlendirdi. Çeşitli firma yetkilileri, Doğu illerinde ve İstanbul’da yaşanan elektrik kesintilerinin satışları artırdığını belirtiyor.

KAR YAĞDI BÖYLE OLDU!..
En çok öğrenciler sevindi

Kar yağışı ile birlikte tüm İstanbullular bu durumdan etkilendi. Minikler soğuk hava, buzlanma ve trafiğin uygunsuzluğu nedeniyle tatil yaparken büyüklerde gidecekleri yere erişimde büyük sınav verdi. Uyarılara rağmen özel araçlarıyla zincirsiz ve kar lastiği olmadan yola çıkanlar şeritleri kapatarak trafiğin tıkanmasına neden oldu. Beşiktaş Belediyesi de karla mücadele çalışmalarını sürdürdü. Yetkililer konuyla ilgili şunları söyledi: “Tüm ekiplerimiz ve araçlarımız, kar ve buzlanma yoğunluğunun fazla olduğu cadde ve sokaklar öncelikli olmak üzere tüm Beşiktaş’ta çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiler. Belediyemize ait tüm ekipler ve araçlar Beşiktaş sokaklarında tuzlama, kar küreme ve kaldırım temizleme çalışmaları gerçekleştirdi.”
Ayrıca acil durumlar için 444 44 55 no’lu çağrı merkezi aktifti. Öte yandan yola çıkmak isteyen Beşiktaşlılar için, Beşiktaş Belediyesi ücretsiz ring seferleri düzenleyerek 9 ayrı noktada araç kaldırarak erişimde vatandaşlara kolaylık sağladı.

GÜVENLİK İÇİN Panik butonu geliyor!..

Tehlike anında, yolcu sirene basmak suretiyle tehlikede olduğunu, ilgili birimlere haber verecek. Taksici cinayetleri sonrasıda panik butonu istemiyle ilgili haberler Beşiktaş Medya Grup’ta yer almıştı. Özgecan Aslan cinayeti, toplu taşımada güvenlik tartışmasını başlattı. 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın dolmuş şoförü Suphi Altındöken tarafından katledilmesinin ardından dolmuş, taksi ve servis araçlarına bankalardaki gibi siren sistemi geleceği belirtiliyor. Kendini tehlike altında hisseden yolcu, acil durumlarda butona basarak, polisten yardım isteyecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesinin ardından açıkladığı ‘Kadına yönelik şiddete karşı seferberlik’in detayları ortaya çıktı: Toplu taşıma araçlarına acil müdahale butonu konulacak.
Minibüslerde GPS sistemi zorunlu olacak. Dolmuş duraklarında değnekçiliğe son verilecek. Taciz cezaları artacak.
Özgecan Aslan cinayetinin ardından, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Bu tür şiddetin bir daha yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Kadına yönelik şiddete karşı seferberlik başlattık’ sözlerinin ardından hükümet harekete geçti.

Yıllar sonra aynı sahnedeydiler

Beşiktaş’ta düzenlenen özel gecede ünlü iki isim bir araya geldi. Etkinlikte, telif hakları yüzünden 15 yıldır dargın olan sanat dünyasının iki usta sanatçı Kayahan ve Nilüfer bir araya gelerek barıştı. 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Beşiktaş Meydanı’nda bir etkinlik düzenledi.
Kayahan’ın unutulmaz “Geceler” şarkısıyla ünlü sanatçı Nilüfer’in seslendirmesiyle başlamış oldu. Nilüfer, en sevilen parçalarını seslendirdi. Çok sayıda kişi şarkılara eşlik etti. Nilüfer, programa “Esmer Günler” ve “Büyük Aşkım”la devam etti, ardından İpek Açar’ı sahneye aldı. Açar, usta müzisyenin hasta yatağında yazdığı yeni şarkısı “Sevgiliye”yi okuduktan sonra “Seninle Her şeye Varım Ben”i söylemeye başladı. Kayahan o sırada kızları Beste ile Aslı sahneye geldi ve İpek Açar’a eşlik etti. Devamında solo olarak “Bir Aşk Hikayesi”, “Gönül Sayfam” ve “Yemin Ettim”i yorumlayan Kayahan, “Ben Anadolu Çocuğuyum” şiirinin sonunda ise hayranlarına seslendi.
Bir süredir yumuşak doku kanseri tedavisi gören sanatçının “Benden size hakkım helal, siz de hakkınızı helal edin. Yakında daha rahat kalkacağım günler olacak. Hayal edin, hayal ettiğiniz sürece yaşarsınız” sözleri hem eşini hem de meydanı dolduran sevenlerini ağlattı.

Müzikli
danslı oyun

Bahar sezonu yepyeni oyunlarla Akatlar’da minikleri coşturacağa benziyor. Uygur Çocuk Tiyatrosu tarafından sahneye konulacak olan, Gülen İpek Abalı’nın yazdığı, Birol Engeler’in yönettiği “Çocuk Ülkesi” adlı oyun ile ilgili bazı detaylar ise şöyle aktarılıyor: “Çocukların tüm isteklerinin gerçek olduğu, büyüklerin onlara hiç karışmadığı bir çocuk ülkesi olduğu haberi yayılır. Çocuk Ülkesinde, çocukların istediği her şey vardır, istemedikleri ise yoktur. Kimsenin nerede olduğunu bilmediği, büyülü bir yerdir orası. Bu ülkeye öyle çok çalışkanlar alınmaz, çünkü sonra sıkılır onlar, okul isterler… Buraya gitmenin yolu ise sadece yaramazlık yapmaktan geçmektedir. Sadece en çok yaramazlık yapan, eğlence isteyen, kötü şakalar yapabilen çocuğun gidebileceği bu ülke artık tüm çocukların hayallerini süslemektedir. Oraya gitmek için özel bir çocuk treni vardır. Bu tren senede bir kere gelir ve buradan en çok yaramazlığı yapmış çocuğu alarak oraya götürür… Sadece bir çocuğu…”
Mart ayının ilk günü sahnelenecek olan “Çocuklar Ülkesi” adlı gösterimin oyuncu kadrosunda ise şu isimler yer alıyor: Burcu Sövmen, Irmak Uzun, Müge Gündemli, Tolga Nuray.

Kalp ve Beyin
Sağlığı hakkında

Beşiktaş’ta sağlık konusunda bilinçlendirme toplantıları devam ediyor. Düzenlenen sempozyumda “Sağlığınız için önemli bir adım atın!” sloganı dikkat çekti ve toplantıda Türk Kalp Vakfı Başkanı Semiramis Sekban, Türkiye Alzheimer Derneği Başkanı Prof. Dr. Işın Baral Kulaksızoğlu’nun yanı sıra Kalp Sağlığı ve Kalp Hastalıkları konusunda Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, Beyin Sağlığı ve Alzheimer Hastalığı konusunda ise Prof. Dr. Türker Şahiner konuşma yaptı.
İstanbul’un değişik bölgelerinde gerçekleştirilen sempozyumun 3.’sü Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kalp sağlığının korunması konusunda dikkat edilmesi gerekenler hususunda masaya yatırılan bazı başlıklar şöyleydi: “Stresten kaçınmak, kalp ritmini düzenli tutma, yürüyüş, belli aralıklarla hareket ve spor, sigara kullanımını bırakmak, mümkünse yoga ve meditasyon yapabilmek. Kalp sağlığında faydalı olduğu belirtiliyor. Nedeni, meditasyonda vücuttaki nitrik oksit düzeyi artması… Çocukları korumak için ise onlara spor yapma alışkanlığı kazandırmak ve fazla kilo almamasına dikkat etmek gerekiyor.”

Can Ataklı Milletvekili Aday Adayı

Gazeteci yazar Can Ataklı CHP’den Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. 1. Bölgeden Aday Adayı olan Can Ataklı, CHP’den siyaset yapacağından dolayı heyecan ve mutlu olduğunu söyledi. Hükümete muhalif tavırları ve söylemleri ile tanınan Gazeteci Yazar Can Ataklı’nın CHP’den Milletvekili Aday Adayı olması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Didem TUTAL – Muzaffer TOPAL

2005’den 2015’e Borusan Quartet

KONSERLER bahar döneminde Beşiktaş’ta sanatseverleri buluşturuyor. Fulya Sanat Merkezi’nde Mart ayında birbirinden değişik konserler müzikseverleri ağırlayacak. 2005’den 2015’e Borusan Quartet adlı etkinlik, Beşiktaş’ta Fulya Sanat Merkezi’nde 28 Mart tarihinde gerçekleşecek. Konser aralıksız olarak tam 80 dakika boyunca sürecek. Ücretsiz olarak gerçekleşecek olan etkinlik ile ilgili bazı detaylar ise şöyle sıralanıyor: “2005’den 2015’e Borusan Quartet, 10. yılını kutlamaya hazırlanan Borusan Quartet, bu konserde kurulduğu günden bu yana seslendirmiş olduğu oda müziği repertuvarının en sevilen yapıtlarından oluşan bir program sunacak. Sürprizlerle dolu olan bu gecede, Borusan Quartet’in müzikal yolculuğunu daha yakından tanıyacaksınız. Borusan Quartet topluluğu üyeleri: Esen Kıvrak: 1. Keman. Olgu Kızıay: 2. Keman. Efdal Altun: Viyola. Çağ Erçağ: Çello. Tarih: 28 Mart 2015, Cumartesi. Saat: 20.00’de başlayacak.”

SPOR HABERLERİ

Davutoğlu: “Tebrikler”

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Liverpool galibiyeti sonrası Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ı arayarak tebrik etti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Başbakan Ahmet Davutoğlu, Liverpool galibiyeti sonrası Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’ı arayarak başarılı sonuçtan dolayı tebrik etti” ifade edildi.

Kılıçdaroğlu:
“Kutluyorum”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş’ın Liverpool galibiyeti sonrası, Twitter adresinden kutlama mesajı attı. Kılıçdaroğlu takipçileriyle paylaştığı mesajında, “Yer Siyah, Gök Beyaz, şampiyonsun Beşiktaş! Helal olsun kocaman yürekli çocuklar…” şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin:
‘Sevdam Beşiktaş’

BEŞİKTAŞ’IN Liverpool’u elemesi sonrası sosyal medya üzerinden CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin şunları aktardı: “Hiç bitmeyecek sevdam Beşiktaş’a, bu gece ülkemize yaşattığı gurur için sonsuz teşekkürler. Not: Bu daha başlangıç, Beşiktaş’ı izlemeye devam.”

Kara Kartal destan yazdı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Liverpool’u penaltılar sonrasında eleyerek UEFA Avrupa Ligi’nde son 16’ya kaldı. Siyah-Beyazlılar ilk yarısı golsüz eşitlikle sona eren karşılaşmanın 72. dakikasında Tolgay’ın harika golüyle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 90 dakikası bu skorla sona erince maç uzatmalara gitti. Uzatmanın iki devresinde de gol sesi gelmeyince heyecan dalgası penaltılara uzandı. Penaltı atışlarında Siyah-Beyazlılar Demba Ba, Gökhan Töre, Veli, Atiba ve Tolgay ile Liverpool filelerini havalandırdı. Liverpool ise Lambert, Lallana, Emre Can ve Allen ile golü bulurken Lovren’in son penaltıda topu dışarı atmasıyla 2005’den beri mutlulukla andığı İstanbul’dan hayal kırıklığı ile ayrılmak zorunda kaldı.

‘Okul çocukları gibiydik’

Slaven Bilic’in açıklamalarından satır başları: “Liverpool gibi bir takıma karşı kazanmak için oyun planına sadık kalmanız lazım. Öndeki hızlı oyuncularına karşı oyun kalıbına sadık kalmalydık. Arsenal ve Tottenham’a karşı bunu uygulamıştık. İngiltere’deki Liverpool maçında da bunu yapmıştık ancak orada yapamadığımız top ayağımıza geldiğinde cesur olamamaktı. İlk yarı sıkı maç oldu. 2. yarı ise gerçekten baskıyı arttırdık ve golden sonra da işin açıkçası maçı haketmiştik. Penaltı atışlarından önce oyunculara şunu söyledim, bu turu kaybetseniz de bu tur siz hakettiniz. Sakın omuzlarınızda olumsuz bir yük hissetmeyin. Ayrıca neredeyse bütün oyuncularım bana gelerek penaltı atmak istediklerini söylediler. Okul çocukları gibiydik. Bu yüksek bir özgüveni ve takım olmayı da gösteriyor. Kişisel başarı ya da kulüp başarısı diye bir ayrım yapmamak lazım.”

Rakip
Club
Brugge

UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turu kuraları İsviçre’nin Nyon kentinde çekildi. Beşiktaş, Club Brugge ile eşleşti. Beşiktaş ilk maçı deplasmanda, rövanşı ise İstanbul’da yapacak. Takvime göre 19.03.2015’te oynanacak ikinci maçın Siyah-Beyazlı kulübün tarihi olan 1903’e denk gelmesi, kuranın en ilginç yönü oldu. Final maçına, Polonya’nın Varşova kentinin ev sahipliği yapacağı Avrupa Ligi’nde son 16 turu karşılaşmaları, 12 ve 19 Mart tarihlerinde oynanacak.

DEPLASMANDA YARA ALDILAR
Eskişehir: 1 – BJK: 0

Beşiktaş, deplasmanda Eskişehirspor’a konuk oldu. Karşılaşma Eskişehirspor’un vuruşu ile başladı. 15. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Arjantinli Sosa’nın vuruşu direğin üstünden dışarı çıktı. 17. dakikada Siyah-Beyazlılar’da Oğuzhan’ın şutunu kaleci Boffin kornere çeldi. Kendi yara sahasından hızlı çıkan Eskişehirspor’da Funes Mori’nin şutu Cenk Gönen’den döndü, Kaan topu boş kaleye gönderdi: 1-0 öne Motta sarı kart gördü, cezalı duruma düştü. 29. Sosa’nın vuruşunu kaleci Boffin kurtardı dönen topu Mustafa Pektemek auta attı. 44. dakikada Olcay Şahan’la gole çok yaklaştı ancak Eskişehirspor defansı topu çizgiden çıkardı. İlk yarıda başka gol olmadı ve Eskişehir, Beşiktaş önünde 1-0 önde kapadı.
İkinci yarı Beşiktaş’ın vuruşu ile başladı. Eskişehirspor maça baskılı başladı ve Beşiktaş kalesinde tehlikeli ataklar üretti. Slaven Bilic 53. dakikada iki youncu değişikliği yaptı ve Atiba ile Gökhan Töre’yi oyuna alırken Motta ve Serdar Kurtuluş’u oyundan aldı. Necip ve Oğuzhansarı kart görerek cezalı duruma düştü. 70. dakikada Eskişehirspor’un kullandığı serbest vuruşta kaleci Cenk müthiş bir kurtaış yaptı ve farkın 2’ye çıkmasını önledi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Eskişehirspor sahasında galip ayrıldı. Beşiktaş ise bu mağlubiyetle liderliği kaybetti.

Beşiktaş: 3 – Bursaspor: 2

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Mustafa Kamil Abitoğlu’nun düdük çaldığı karşılaşmadan galibiyet ile ayrılan taraf 3-2’lik skor ile Beşiktaş oldu.
Konuk takım Bursaspor’un gollerini 12. dakikada Josue’nin asistinde Cedric Bakambu ve 89. dakikada Ozan Tufan kaydederken, Beşiktaş’ın galibiyet sayıları ise 23. ile 90+2. dakikada Senegalli golcüsü Demba Ba ve 87. dakikada Gökhan Töre’den geldi.
Öte yandan karşılaşmanın uzatma dakikalarında Bursaspor forması giyen Şener Özbayraklı, Beşiktaşlı Kerim Frei’a ceza sahası içinde yaptığı müdahele sonucunda maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı ve rakip takım 10 kişi kaldı.

Beşiktaş’lı atletlerden 4 birincilik geldi…

Beşiktaş Atletizm Takımı Türkiye Olimpik Salon Şampiyonası’nda mücadele etti. Beşiktaşlı atletler şampiyonada 4 birincilik elde etti. Beşiktaşlı atletlerin dereceleri şöyle: Büyük Kadınlar Kategorisi’nde; Kadriye Aydın Yüksek Atlama’da 1,71 m’lik derecesiyle, Sibel Ağan ise 60 m’de 7,68 m’lik derecesiyle birinci. Yıldız Kızlar Kategorisi’nde; Meryem Özçelik 1500 m’de 4,46,67 m’lik derecesiyle, Derya Güldal Gülle Atma’da 10,77 m’lik derecesiyle birinci oldular.

Beşiktaş U-13 Takımı namağlup şampiyon

Beşiktaş U-13 Takımı, Ankara Mini Cup’ı namağlup şampiyon tamamladı. Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’den düzenlenen turnuvada Beşiktaş, Başkentgücü, Gençlerbirliği ve Ankaragücü takımlarıyla karşılaştı. Tek devreli lig usulu olarak düzenlenen turnuvada maçlar 25 dakikalık ve 6 maç üzerinden oynandı. Turnuvayı lider tamamlayan Beşiktaş U-13 Takımı, ikinci sırada bulunan Gençlerbirliği’yle final mücadelesinde karşılaştı. Ankara Mini Cup Finali’nde Beşiktaş, Gençlerbirliği karşısında sahadan 3-0 galip ayrıldı ve turnuvayı namağlup şampiyon tamamladı. Ankara Mini Cup’ı namağlup şampiyon tamamladı.

BJK ISO 27001
Kalite Belgesi’ni aldı

Beşiktaş Kulübü hayata geçirilen bilgi yönetim sistemi çerçevesinde, tüm bilgi ve dökümanların teknik ve ilişkiler ağı kapsamında korunması, kollanması etik güvence kapsamı altına alındı. Bu süreç sonunda kulüp, ISO 27001 Bilgi Güvenliği ve Bilgi Gizliliği Kalite Belgesi almaya hak kazandı.
Beşiktaş Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, Başkan Danışmanı Barbaros Yarkın ve kulübün profesyonel çalışanları ile ISO Kalite Belge Yöneticisi Hüseyin Pişkin ve Uluslararası 27001 Bilgi Güvenliği Yönetimi Danışmanı Barbaros Bayraklı’nın katılımı ile düzenlenen toplantıda, ISO 27001 Belgesi Ahmet Ürkmezgil’e teslim edildi.

Fikret Orman
rakibi değerlendirdi

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Avrupa Ligi’nde Club Brugge ile eşleşmeyi değerlendirdi. Başkan Orman, Bilic ile sözleşme uzatmayı düşündüklerini söyledi ve şu değerlendirmeleri yaptı:
“Hayırlı olsun. Beşiktaş Liverpool rövanş maçındaki gibi oynarsa, hiç farketmezdi kimin çıkacağı… Camia olarak ülke olarak kenetlenmiş bir takım var. Brugge, daha şanslı bir kura olarak gözüküyor. Buraya kadar gelen bütün takımlar güçlü. Çok büyük bir avantajımız var. Bizim doğum günümüzde 19.03’te ağırlayacağız onları… Gittiğimiz yere kadar gitmek isteriz.. Bütün taraftarlara teşekkür ediyorum. Bir sitem de yapmadan edemeyeceğiz. Olimpiyat Stadı uzak, seyir zevki yok gibi şeyler söyleniyordu. Hafta içi 80 bin kişiye top oynadık. Beşiktaş şampiyonluğa oynuyor. Bursa maçında 5 bin kişi vardı. Bu takım taraftarıyla bütünleşince daha iyi oynuyor.”

Kartal kupaya veda etti

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Kayserispor ile Beşiktaş, Kadir Has Stadı’nda karşı karşıya geldi. Kayserispor karşısında 1-0 mağlup olan Kara Kartal kupaya veda etti. Siyah-Beyazlılar, isteksiz bir görüntü çizdikleri karşılaşmada Kayserispor’a ilk yarının sonlarında gelen penaltı golüyle boyun eğdi. Maçın ilk ciddi pozisyonunu 14. dakikada Ömer Bayram kaleci Cenk Gönen ile karşı karşıya kaldı. Yüzde yüzlük gol pozisyonunu Cenk kurtardı. 38. dakikada Kayserispor penaltı kazandı. Uğur Boral ceza alanı içinde Ömer Bayram’ı düşürdü, Özgür Yankaya tereddütsüz “Penaltı” dedi. Penaltıyı kullanan Anıl taşdemir skoru 1-0’a getirdi. Cenk Gönen penaltıda köşeyi doğru tahmin etse de topun ağlara gitmesine engel olamadı. İlk yarı 1-0 Kayseri’nin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci yarıya Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Ersan-Oğuzhan, Uğur Boral-Demba Ba ve Pektemek-Olcay değişiklikleri Kartal’ın hücum hattını iyice zenginleştrdi ama pozitif bir etki yaratmadı. Kayseri birçok kontratak fırsatını kullanamadı. Maç boyunca Beşiktaş’ın isteksiz ve mücadele açısından yoksun futbolu dikkat çekti. Kara Kartal ilk yarıda Kayserispor’lu Anıl’ın kullandığı penaltıdan yediği golle Ziraat Türkiye Kupası’na veda etti.

Atletico Madrid’in Gökhan Töre’e aşkı

Beşiktaş’ın genç yıldızı Gökhan Töre, İspanyol ekibi Atletico Madrid’in transfer listesinde ilk sıraya yükseldi. Arda Turan’ın forma giydiği Atletico’lu yetkililerin, Arda Turan’dan aldıkları destek ve scout ekibinin de olumlu raporu sonrasında Gökhan Töre için Beşiktaş’ın kapısını çalıyor. Teknik Direktör Simeone’nin de istediği Gökhan Töre için İspanyolların 15 milyon euro’yu gözden çıkardıkları iddia edildi. Beşiktaş’ın eski sportif direktörü Önder Özen de bu gelişmeyle ilgili çok çarpıcı bir açıklama yaptı. Özen, Atletico Madrid’in hocası Diego Simeone’yi işaret ederek, “Simeone, Gökhan Töre’yi istedi. Mourinho da onu takip ediyordu” ifadesini kullandı. Siyah-Beyazlılar, milli futbolcu ile 5 yıllık yeni bir sözleşme imzalamıştı.

İşte Motta’daki çöküşün nedeni?..

Beşiktaşlı Ramon Motta’nın düşen performansının sırrının, ailevi nedenlerde gizli olduğu ortaya çıktı. Brezilya basını tarafından gündeme getirilen, eski eşinin oyuncuya dava açtığı haberlerinin ve kendisiyle ilgili kullandığı “İstanbul’da her gece başka bir kadınla oluyor. O Türkiye’de büyük paralar kazanırken, 2 yaşındaki kızımız burada kendisinden gelecek parayı beklemesi” ifadelerinin futbolcunun moralini oldukça bozduğu belirlendi. Siyah-Beyazlı futbolcunun durumu kulüpten yetkililerle de paylaştığı ve “Ailevi sorunlarım var” itirafında bulunduğu belirtildi.

Varsa yoksa Demba Ba

Varsa yoksa Demba Ba: Beşiktaş’ın golcüsü oynamadığı maçlarda Kara Kartal bir türlü gol bulamıyor. Eskişehirspor maçında da Senegalli futbolcusu mumla arandı!.. Mustafa Pektemek istenileni bir türlü veremezken, Beşiktaş’ın diğer santraforu Cenk Tosun’un da Demba Ba’nın yerini bir türlü dolduramıyor. Taraftar Demba Ba’nın sakatlanmaması ve her maçta oynaması için adeta dua ediyor.

Fikret Orman:
“Stat yetişmiyor”

Vodafone Arena’nın tribünlerinin kaba inşaatı, eski açık ve yeni açık köşelerinin numaralı tribünle birleştirmesiyle sona erdi. Siyah-Beyazlı yönetim, Mart ayında futbol takımını stada götürüp gezdirecek. Bunun için takım otobüsünün stada gireceği rampanın çalışmalarına başlandı. Öte yandan Beşiktaş Kulüp Başkanı Fikret Orman yaptığı açıklamada stadın bu sezon bitmeyeceğini söyledi.

Baskette yeni hoca
Henrik Dettman

Ahmet Kandemir’in istifasının ardından coach arayışlarına giren Beşiktaş Integral Forex, Henrik Dettman’la 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Türkiye’nin kötü bir şekilde elendiği 2011 Avrupa Şampiyonası’nda büyük bir çıkış yakalayan Finlandiya Milli Takımı’nın başında bulunan Dettmann, 1997-2003’te çalıştırdığı Almanya Milli Takımı’nı 2002’de dünya üçüncüsü yapmış, 2001’de de Avrupa 4.’lüğüne ulaştırmıştı. 2002’de ülkesinde tüm spor dallarında ‘Yılın Çalıştırıcısı’ unvanını alan Finli Başantrenör, Almanya’da ise ‘Yılın Basketbol Coachu’ seçilmişti. Bu arada Siyah-Beyazlılar, Yunan hoca Bartzokas’la da görümüş ancak olumsuz cevap almıştı.

MAGAZİN HABERLERİ

MERVE ÇABUK UNUTTU
ETİLER- Murat Dalkılıç’ın ilişkisine son noktayı koyan oyuncu Merve Boluğur, Etiler’deki bir restauranta bir erkek arkadaşıyla yemek yedi. Mekan çıkışında patlayan flaşlarla neye uğradığını şaşıran ikili ne yapacağını bilemezken, erkek arkadaşı ise taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Arkadaşının gitmesiyle yalnız kalan Boluğur ise gazetecilere ‘İş konuştuk’ demekle yetindi.

“ONU WILMA’YA SORUN”
ETİLER- Wilma Elles’in sevgilisi işadamı Kerem Göğüş, geçen hafta Akmerkez’de görüntülendi. Tek başına alışveriş yapan Göğüş, magazin muhabirlerinin “Ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz?” sorusuna işadamı “Her an bir sürpriz olabilir” dedi, Sevgilisi Elles iki aylık hamile olduğu iddiaları karşında ise ”O soruyu Wilma’ya sormalısınız” dedikten sonra uzaklaştı.
SİNEM & KENAN AŞKI
ETİLER- Geçen hatfa bir yakın dostunun yaş günü partisine katılan Sinem Kobal ile Kenan İmirzalıoğlu’nun yalanladıkları aşklarına gizli saklı devam ettikleri konuşuluyor. Öte yandan, İmirzalıoğlu, geçen hafta Etiler’deydi. Lüks aracıyla kuaförünün yolunu tutan İmirzalıoğlu, gazetecilerin oyuncuya, “Sinem Kobal’la beraber misiniz?” sorusuna, “Özel hayatımla alakalı konuşmuyorum” cevabını verdi.
HALA STRESTE
ARNAVUTKÖY- Vildan Atasever ile 4.5 yıllık evliliğine son veren İsmail Hacıoğlu geçen hafta Arnavutköy’de bir balıkçıda magazin muhabirleri tarafından görüntülendi. Henüz boşanmanın etkisini üzerinden atamayan başarılı oyuncu, bir sigarayı söndürüp diğerini yakması dikkatlerden kaçmadı. İşinde yaşadığı sorunları özel hayatına da yansıttığı Hacıoğlu, stresten kurtulamadığı söylentiler arasında.
“HERKES MUTLU”
ETİLER- İlker Aksum, geçen hafta nişanlısı Şeyma Şener’le el ele geldiği Akmerkez’den alışveriş poşetleriyle ayrıldı. İlker Aksum, kendisini görüntüleyen gazetecilere “Bu havada bizi çekip ne yapacaksınız. Gördüğünüz gibi alışverişteyiz. Ellerimizdeki poşetlerden belli olmuyor mu. Neler aldığımızı sormazsınız inşallah. Herkes mutlu” diyerek takıldı.
SON SÜRAT ALIŞVERİŞ
ETİLER- Şarkıcı Candan Erçetin geçen hafta Akmerkez’de alışveriş yaparken görüntülendi. Her zamanki gibi zarifliğiyle dikkat çeken şarkıcı Candan Erçetin, mağazada beğendiği bir elbiseyi aldıktan sonra alışverişine tam gaz devam etti. Güzel şarkıcı Candan Erçetin, alışveriş mağazasından çıktıktan sonra başka mağazaya girerek son sürat alışveriş yapmaya devam etti.
GÜLDÜ VE YÜRÜDÜ
ETİLER- Eski sevgilisi oyuncu İbrahim Çelikkol’la barıştığı iddia edilen oyuncu Deniz Çakır, geçen hafta Akmerkez’deydi. Magazin gazetecileri görünce soru sorulmasına fırsat vermemek için adımlarını sıklaştıran Deniz Çakır’ın saçlarından bir tutamı yeşile boyattığı dikkatten kaçmadı. Gazetecilerin ısrarlı sorularına yalnızca gülümseyerek cevap veren oyuncu Deniz Çakır, gazetecilerin yanından hızla uzaklaştı.