Şanlı tarihimiz…

Sevgili Beşiktaş’lılar… Yine şanlı tarihimize bir zafer daha kattık. Tüm zor şartlara rağmen alınan bu güzel sonuç ve Avrupa Kupalarında ilk 16’ya kalmak küçümsenmiyecek bir başarıdır.
Bunda payı olan başta kulüp başkanımız ve yönetim kurulumuz olmak üzere sahada emeği geçen tüm teknik ekibe tabii ki futbolcularımızı canı yürekten kutluyorum.Ellerinden geleni yaptılar.Sağ olsunlar var olsunlar.
Değerli BJK’liler pekiyi şimdi ne yapmak lazım? Son 15 yılımıza bakarsak bunun gibi büyük zaferlere çok nadir imza atmışız. Liverpool’u Chelsea’yi, M. United’i yenmişiz hatta birkaç kerede şampiyon olmuşuz,sonucu maalesef kötü. Yani özetle geçici başarılarla kendimizi avutmamak gerekir diye düşünüyorum.
Mesela GS’nin UEFA şampiyonluğu,o takımın 8-9 futbolcusu ile kazanılan Dünya Kupası 3.lüğümüz, ama sonra GS ve Milli takımımızın durumu. Devamlılığı olmayan başarılar sonu hep hüsran. Pekiyi nasıl devamlılık olacak. Cevabı çok basit.
Yabancı ülkelerdeki devamlı başarılı olan ülke takımlarına bir bakın formülleri gayet basittir. İlkeli bir futbol takımın ilk 11 inde kesin ALT YAPISINDA GELEN
5 FUTBOLCUSU OLMALIDIR.(RIZA-ALİ-METİN-FEYYAZ-GÖKHAN VS GİBİ). 3 TANE AĞABEY KONUMUNDA TECRÜBELİ FUTBOLCU OLMALIDIR (SAMET-ULVİ-KADİR VS GİBİ).3 TANE DE SÜPER YABANCI FUTBOLCUSU (HAGİ-POPESCU-TAFFAREL-RONALDO-ZAGO-FERDİNAND-VGİBİ).
İşte böyle bir iskeletle kurulu takımın sırtı yere gelmez tabii ki devamlılık şarttır. Gençler yaşlanınca yerine alttan gelmelidir. Bizde bu maalesef olamamıştır,
Metin, Ali, Feyyaz, Rıza, Gökhan vs. yerine genç futbolcu yetiştiremediğimiz için o alt yapı gerçeği bitmiştir.
Samet Ulvi Kadir yerine dışarıdan alınan Ertuğrul, Şifo, Recep gibi kaliteli futbolcuların yanında FB den çokca alınan futbolcular maalesef seyircimizin kimyasını çok bozmuştur.
Yabancı futbolcularımıza gelince o METİN, ALİ, FEYYAZ, RIZA, GÖKHAN’lı kadrodan başlamak üzere alınan tüm yabacılar birkaçı müstesna kulübümüzü maddi ve teknik açıdan HÜSRANA UĞRATMIŞLARDIR. Bilhassa Yıldırım Demirören dönemi bu bakımdan TAM BİR FİYASKODUR.
Bizler eskiden FB ve GS için TOPLAMA TAKIM diye şakalaşırdık, ama her geçen yıl biz TOPLAMA TAKIM olduk. Toplama takımla bir yere gelemezsiniz, ancak dün akşam ki gibi geçici başarılar alabilirsiniz, hatta şampiyon da olabilir, hatta ve hatta GS gibi AVRUPA ŞAMPİYONU dahi olabilirsiniz, ama sonu daima HÜSRANDIR.
BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ’NE eski bir alt yapı yönetim kurulu üyesi ve de eski bir TFF BAŞKANI ağabeyleri olarak sesleniyorum. Yabancı futbolculardan birisine verdikleri parayı alt yapıya harcasınlar, başına ULUSLARARASI ÜNÜ OLAN VE ALT YAPI GERÇEĞİNİNDE ÜSTÜN TECRÜBESİ OLAN YERLİ VEYA YABANCI BİR HOCAYA GÖREV VERSİNLER. Ellerindeki ağabey konumundaki futbolcuları iyi değerlendirsinler, yabancı futbolcu serbestliğinin sarhoşluğuna kapılmadan (Y.Demirören Federasyonunun skandal bir kararıdır, çok biliyor ya!)3-4 tane süper yabancı futbolcu seçsinler ve ileriye dönük plan ve projelerle hedefe doğru yürüsünler. BAŞARININ ANAHTARI BUDUR.
Tabii ki bu yol ince ve uzun bir yoldur. Bizim sabırlı ve akıllı takımına her zaman sahip çıkan TARAFTARIMIZ BEKLER. Yeter ki onlara HEDEFİ İYİ GÖSTERİN.
Yıldırım Demirören gibi ilkesiz-hedefsiz-plansız-programsız,kaçaklı,yalanlı,dolanlı, yani kısaca BİLGİSİZ BECERİKSİZ İŞLER YAPMAYIN.
Fikret Orman başkana,değerli A.Nur Çebi, Metin Albayrak ve diğer çok değerli yönetici arkadaşlarıma önerdiğim bu tavsiyelerim ve yol haritam çok önemlidir. Ben bunları S. Bilgili’ye de, Yıldırım Demirören’ e de her mali kongrelerde, divan toplantılarında, TV konuşmalarımda, gazete yazılarımda devamlı önerdim, konuştum, yazdım ama maalesef hiç dinlemediler.
SONU NE OLDU? KENDİLERİ KOVULARAK, KAÇARAK GİTTİLER.Gittiler ama geride de BÜYÜK BİR ENKAZ BIRAKARAK.

İşte bu son zaferde büyüktür, ama geleceğe yatırım yapmazsak gelecek senelerde yine bu yazıları yazmak durumunda kalırız.İNŞALLAH F. ORMAN BAŞKAN VE YÖNETİMİ BU YOLU DENEMEZ, ALT YAPI GERÇEĞİNE İNANARAK AKILLI VE PLANLI UZUN VADELİ ÇALIŞMALARLA BİZİ DEVAMLI BAŞARILARA GÖTÜRÜRLER.
TÜM CAMİAMA BU ZAFER HAYIRLAR GETİRSİN.