SPOR: “Çok önemli bir başarı”

Beşiktaş Teknik Direktörü Liverpool’u elemeleri üzerine şu açıklamaları yaptı: “Liverpool’u elemek için plana sadık kalmalıydık. Takım savunmasını iyi yaptık. Arsenal ve Tottenham maçlarında oynadığımız şablonlar vardı. Liverpool’a karşı ilk maçta da iyiydik. Orada eksik olan şey hücumda cesaretti. Bugün ilk yarıda iyiydik. Rakip hızlı hücumlarla tehlike yaratabilirdi. İkinci yarıda baskıyı artırdık. Golden sonra kontrol bizdeydi. İşi 90 dakikada bitirebilirdik. Penaltı atışlarından önce oyuncularıma omuzlarınızda baskı hissetmeyin dedim. Yedi oyuncu penaltı kullanmak istedi. Özgüven ve kararlılık vardı.

Kulüp için önemli bir başarı elde ettik. Tottenham’ın olduğu grubu lider bitirdik. Arsenal’e iyi oynayarak elendik. Türk futbolu için büyük bir adım attık.

Şimdi ana işimize döneceğiz. Balıkesirspor maçına hazırlanacağız. Bazı oyuncularımız sakat, bazılarının tedavileri sürüyor. Tüm oyunculara ihtiyacımız var. Bazıları ne söylerse söylesin önceliğimiz Türkiye ligi. Avrupa Ligi takıma motivasyon ve özgüven veriyor. Yoğun bir maç takvimi içindeyiz.

Taraftarlarımız inanılmazdı. Bu galibiyette taraftarlarımızın rolü çok fazla. Takımın davranışı bugün üst düzeydeyse bunda taraftarımızın payı fazla. Bir sonraki turda Everton çıkarsa şaşırmam ama yeter artık.”