TÜRKİYE: “Bizim acelemiz var”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Türk devletinin bayraklarını taşıyan gençler ve Mehter Takımının çaldığı ‘Diriliş’ marşıyla Kırşehir’de karşılandı. Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, eşi Emine Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da katıldı.
Türkiye Gazetesi’nde yer alan haberin detayları şöyleydi:
Törende konuşan Cumhurbaşkanın gündeminde ekonomik gelişmeler, paralel yapı ve ana muhalefet partisi vardı. Erdoğan özetle şunları söyledi:
“Halkın oylarıyla seçilmiş cumhurbaşkanı olarak ülkeyi ilgilendiren her meselenin takipçisi olacağımı söylemiştim. Bu makamda 5 ayı geride bıraktım, sizin verdiğiniz emanetin gereğini yerine getirmek için Allah’a hamdolsun durmadan, duraklamadan, ara vermeden ‘durmak yok, yola devam’ dedik. Bizim acelemiz var, on yılların problemlerini tek tek çözüme kavuşturuyoruz. 2023 hedefimiz doğrultusunda her türlü fedakarlıkta bulunup, çok çalışacağız. Şunu bilmenizi istiyorum, Türkiye emin ellerde, son derece sağlam bir zeminde geleceğe ilerliyor. Ekonomimiz, demokrasimiz, sosyal hayat, dış politikamız emin ve tecrübeli ellerde daha da güçleniyor. Bu yıl Haziran’da yapılacak seçimin bir önemli yönü var. Yeni Türkiye ve yeni Anayasa için iradenizi tam olarak ortaya koymalısınız.”