SAYI 321

Gazete Beşiktaş’ın yeni sayısını okumak için tıklayınız… SAYI 321 (PDF)

Başbakan Beşiktaş’ta

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan başlangıç olarak 14 Ocak 2015 tarihi belirlenen vergilendirme ile değer artışından elde edilen gelir konusu gündem oluşturdu. Buna göre en az yüzde 50’si kamuya geçecek. Projelerde emsal artışının tüketiciye yansıyacağı düşünülüyor. Buna göre fiyatlara yüzde 10 ile 25 arasında yansıyabilir. Uzmanlar değer artışı mevcut imar planları üzerinden yapılırsa Boğaz, Maslak, Beşiktaş, Kadıköy’de anlam ifade edeceği belirtiliyor. Buna göre Başbakan Davutoğlu, inşaat sektörüyle ilgili olarak olumsuz etkilenme olmayacağı dile getirilirken Başbakan Davutoğlu şeffaflık reformuyla ilgili başlıklardan bazıları şöyle: “İmar değişiklikleri, belediyenin internet sitesinde, panosunda ve muhtarlıklarda ilan edilecek. Böylece vatandaş, oturduğu yerden bütün değişiklikleri görecek. Her belediye, planların yapımı, askıya çıkarılması, yapı ruhsatı gibi temel süreçlere ilişkin uygulamalar hakkında kamuoyunu bilgilendirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, kendi yaptığı imar değişiklikleri sitesinden duyuracak. Plan değişikliği, tarihi ve kültürel dokuyu ve siiüeti, doğal çevreyi elverdiği kadar koruyacak. Belediyelere ayrılacak pay tarihi dokunun korunmasında kullanılacak. Değer artış payı, Başbakan Davutoğlu’nun yaptığı açıklamayla birlikte geçerli kılındı. Böylece bazı kesimlerin boşluktan istifade etmesinin önü kesilmiş oldu.”

Havaray geldi böyle oldu

Havaray, değerleri artırdı… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirmeyi planladığı 8 ayrı ‘Havaray’ projesi gündem oluşturdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin yeni finans, ticaret ve turizm bölgesi olarak ilan ettiği yerlerde, Havaray hattının bölgeye değer kazandıracağı düşünülüyor.
İstanbul havaray güzergahları şu şekilde olacak; 1. Beyoğlu-Şişli (5,8 kilometre) 2. Zincirlikuyu-Beşiktaş-Sarıyer (4,5 kilometre) 3. Levent -Gültepe-Çeliktepe-Levent (5,5 kilometre) 4. Ataşehir-Ümraniye (10,5 kilometre) 5. Sefaköy-Kuyumcukent -Havaalanı (7,2 kilometre) 6. Maltepe-Başıbüyük (3,6 kilometre) 7. Kartal Sahil-D 100-Tuzla (5 kilometre) 8. Sabiha Gökçen Havalimanı-Formula (7,7 kilometre) yer alıyor.
İstanbul’un Levent, Maslak gibi popüler ofis bölgeleri ile metrekare fiyatlarının artacağı da belirtiliyor.
Bunun yanı sıra Beşiktaş’ta konut fiyatlarının ortalama fiyatları dikkat çekiyor. İstanbul genelinde konut geri dönüş süresi ortalama 12 yıl iken, Beşiktaş’ta bu süre 20 yıl olarak belirlendi. Son dönemde lüks konut projelerinin hayata geçirildiği bölgede 2+1 dairenin ortalama kira bedeli 2 bin 612 lira seviyelerinde. Bu rakam 2003 yılında 859 liraydı. Yine 2003 yılında 100 metrekarelik 2+1 dairenin fiyatı 232 bin lira seviyelerindeyken bugün bu rakam 620 bin lira seviyelerine geldi. Bu yükseliş, son 10 yıllık süreçte Beşiktaş bölgesinin hızlı bir gelişim ve değişim içerisinde olduğunu gösteriyor.
Beşiktaş’ın en pahalı semti, aynı zamanda İstanbul’un da en pahalısı olan Bebek olarak karşımıza çıkıyor. Ortalama 2+1 daire kira bedelinin 3 bin 715 lira olduğu semtte yine aynı büyüklükteki konutların satış fiyatı 1.3 milyon lira seviyelerinde…

KPSS’de full çekenler
Beşiktaş lojmanından…

KPSS ile ilgili soru işaretleri sürüyor. 2010 KPSS’de çalındığı gerekçesiyle iptal edilen eğitim bilimleri sınavında 100 ve üzeri net yapan 65 adayın Beşiktaş’taki askeri lojmanlarda ikamet ettiği ortaya çıktı. 3 bin 230 şüpheli aday arasında 237’sinin cemaatle ilişkili olduğu iddia ediliyor. 249’unun asker eşi ve çocuğunun olduğu tespit edilirken, bu kişilerin sınavda 100 ve üzeri net yaptığı ortaya çıktı. 249 kişiden 65 adayın ise İstanbul’da Beşiktaş’taki Harp Akademileri Lojmanlarında oturanlardan olduğu tespit edildiği öğrenildi. Lojmanlardaki 65 kişiden 5 adayın eğitim bilimlerinden 120’de 120, 5’inin ise genel yetenek sorularından 60’nın tamamını doğru yaptığı belirlendi.
Lojmanlardaki adaylardan full çekenler arasında Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü mezunu bir adayın Eğitim Bilimleri’nden 118, Genel Yetenek’ten 55, Genel Kültür Sınavı’ndan ise 53 neti oldu. Nakış Öğretmenliği Bölümü’nü bitiren birinin Eğitim Bilimleri’nden 118, Genel Yetenek’ten 53, Genel Kültür’den ise 48 net yaptığı ortaya çıktı. Giyim Öğretmenliği mezunu bir adayın da Eğitim Bilimleri’nden 116, Genel Yetenek’ten 51, Genel Kültür’den 51 net yaptığı belirlendi.
Lojmanlardaki adaylardan 120 soruluk Eğitim Bilimleri’nden full çekenlerin mezun oldukları okullar incelendiğinde ise Kimya, Bilgisayar Öğretmenliği, Fen Bilgisi, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ve Fizik bölümlerinden olduğu görüldü. 60 soruluk Genel Yetenek Sınavı’nda full çekenlerden iki kişinin Fen Bilgisi Öğretmeni, iki kişinin Matematik, Fizik, Kimya Öğretmenliği mezunu olduğu tespit edildi. Bir başka Hazır Giyim Öğretmeni mezunu aday da Eğitim Bilimleri’nden 115, Genel Yetenek’ten 56, Genel Kültür’den ise 53 net yaptı.

İlçeler bağlanıyor

Beşiktaş’ın içinde yer aldığı İstanbul’un bazı ilçeleri birbirine bağlanıyor. Buna bağlı olarak Mecidiyeköy’ü Kabataş’a bağlayacak 6.5 kilometrelik yeni metro için adım atılıyor. Beşiktaş’ı da içine alan projede Kabataş önce Mahmutbey’e ardından da Bahçeşehir’e metro ile bağlanacak. Bağlantı ile Beşiktaş üzerinden Kabataş’a metro ağı gelmiş olacak. Yapımına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı yeni hat ile birleşecek. Yeni hat 6,5 kilometre olacağı öngürülüyor. Gerçekleşecek ihale sonrasında ise Kabataş-Beşiktaş-Darphane-Mecidiyeköy güzergahında 3 istasyonla hizmet verecek 6.5 kilometrelik yeni hattın yapım işleminin hızla başlatılması hedefleniyor. Böylelikle 8 ilçe arasında ulaşım ağı olacak. Kabataş-Mahmutbey Metrosu ile Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler, Bağcılar metro ile bağlanmış olacak.

Zorlu’da yangın

Beşiktaş bünyesinde yer alan bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. Alışveriş merkezinde çıkan yangın güvenlik sistemleriyle ilgili de soruları akıllara getirdi. Beşiktaş’ta yer alan Zorlu Center’de çıkan yangında bir kişi hayatını kaybetti. Gerçekleşen olayda, Zorlu Holding’ten konuyla ilgili bir açıklama yapıldı. Holdingten yapılan açıklamada, yangının gerçekleştiği tarihte, Zorlu Center’ın R2 kulesinde 9 Ocak 2015 tarihinde saat 21:30’da bir yangın meydana gelmekde olduğu belirtilerek, yangında iş ortakları emniyet şirketinin vardiya amiri Murat Delioğlu’nun yaşamını kaybettiği ve 6 çalışanların hafif yaralandığı söylendi. Alışveriş merkezlerinde can güvenliği konusu da gündeme geldi.

Köprüden atladı canına kıydı!..

Köprüde yaşanan intiharlar son zamanlarda artış gösterdi. 35 yaşındaki Sadrettin Şaşkın Boğaziçi Köprüsü’ndan atlayarak intihar etti. Köprünün korkuluklarına tutunup saatlerce bekleyen Sadrettin Şaşkın’ın kendini denize bıraktığı an kameraya da yansıdı. Boğaziçi Köprüsü korkuluklarına çıkan bir trans kadın da ikna çabalarına rağmen köprüden atlayarak hayatını kaybetti. Olay saat 03:30 sıralarında gerçekleşti. Kadının bedenine Ortaköy sularından ekipler ulaşılabildi. Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar eden trans Mehtap Zengin’in intihar öncesi çektiği video kaydı ortaya çıktı. 23 yaşında olduğu öğrenilen Zengin, sürekli ağladığı videoda, intihar nedenini anlatırken, annesine de seslendi.

Şüpheli olay: Evde ölü bulundu

Beşiktaş’ta Avukat Ahmet Kara evinde başından vurulmuş halde bulundu. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kara hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Olay 01.00 sıralarında Beşiktaş Nispetiye Mahallesi Aydın Sokak’ta bulunan Park Vadi Evleri A Blok 1. Katta meydana geldi. İddiaya göre Avukat Ahmet Kara ailesiyle evde bulunduğu sırada odalardan birinden silah sesleri geldi. Silah seslerini duyan aile bireyleri odaya girdiklerinde Kara’nın başından vurulmuş kanlar içerisindeki haliyle karşılaştı. Aile durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Durumu ağır olan Ahmet Kara, Beşiktaş’taki bir hastaneye kaldırıldı. Ahmet Kara kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Dönüşümde risk!..

Dönüşümde riskli alanlar konusu Beşiktaş yaşayanlarını yakından ilgilendiriyor. Yakın tarihte kentsel dönüşüm çalışmalarının bir çok nokta başlayacak olması ile bu konuya ilgi ise oldukça büyük. Beşiktaş İlçesi’nde hangi mahalleler riskli alan içinde yer alıyor? Yetkililer, özellikle Ihlamurdere Caddesi’nde yapılması düşünülen düzenleme ve gerçekleştirilecek proje ile yaşancak değişimi şöyle aktarıyordu: “Ihlamurdere Caddesi’nin yayalaştırılmasıyla birlikte kaldırılan otoparklar oraya aktarılacak. Dolayısıyla ikinci bir İstiklal Caddesi’ni İstanbul’un kalbinde gerçekleştirilmiş olacak.”
Beşiktaş’ta kentsel dönüşüm de planlanan projede, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında ‘Riskli Alan’ ilan edilen Ortaköy ve Mecidiye mahalleleri ile Sinanpaşa, Türkali, Vişnezade mahalleri de dönüşüm kapsamına alınacağı öğrenildi. Bununla birlikte projenin içeriğinde bazı başlıklar şöyle: Beşiktaş Meydanı araç trafiğinden arındırılacak, Barbaros Bulvarı’ndan gelen trafik yer altına alınacak, meydandaki toplu taşıma durakları kaldırılacak, otopark, bankalar ve işyerleri yıkılacak, anıtlar korunacak, Ihlamurdere Caddesi araç trafiğine kapatılacak ve caddedeki binalar yenilenecek. Beşiktaş Evlendirme Dairesi’nini bulunduğu alana ‘Ihlamur Meydan’ projesiyle bin araçlık otopark yapılacak. Öte yandan 2014 yılının Aralık ayında kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ilk kepçe Ortaköy’de vurulmuştu. Beşiktaş Belediyesi’nin, Ortaköy’de 5 binayı yıkarak başlattığı kentsel dönüşüm çalışması ile eski binaların yıkılarak yerine modern binalar yapılacağı vurgulanmıştı. Beşiktaş Belediyesi, kalitesiz yapı stokunu ortadan kaldırmak, depreme karşı güçlü binalar oluşturmak bu çalışmaların başlatıldığına işaret etti. Proje kapsamında Arnavutköy Kültür Mahallesi Ahmet Yesevi Sokak’ta bulunan binaların yıkımıyla süreç başlamış oldu.

Etiler Polis Okulu arazisi için yeni sözleşme!..

Etiler Polis Okulu ile ilgili gündemde protokol hususu yer alıyor. Etiler’deki Polis Meslek Yüksekokulu’nun arazine karşılık yeni bir protokol yapıldığı öğrenildi. Önceki protokole göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi arsa karşılığında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullanması için Türkiye genelinde bina yapacaktı. Emniyet, arazi karşılığında istediği bu binalardan vazgeçince protokol üçüncü kez değişti.
Edinilen bilgiye göre, arazi için Emniyet Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında daha önce imzalanan protokol, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün isteği üzerine üçüncü kez değiştirildi. Yer karşılığında daha önce Çatalca’da 2 bin 500 kişi kapasiteli polis okulu ve 100 metrekare alanlı 400 adet konut isteyen Emniyet bunlardan vazgeçti. Yeni protokolde ise sadece “EGM’nin istediği yeni binalar İBB tarafından yapılacak” ifadesi kullanıldı.
Protokolle ilgili detaylar şöyle:
“İBB’nin gündemine gelen protokol değişikliği talebinde, “Hem protokollerin takibi açısından karışıklıklara sebebiyet vermesinin önüne geçilmesi hem de protokole konu işlemlerin daha hızlı yürütülmesi amacıyla ve 07.04.2012 tarihli Ana protokol hükümlerine bağlı kalmak koşuluyla inşa edilecek işlerin protokol kapsamından çıkarılması, yeni bir inşaatın protokol kapsamına eklenmesi veya EGM’nin talebi ile protokol kapsamına alınan işlerin sürelerinin belirlenmesi işlemlerinin EGM’nin yazılı talebi ile İBB’ye bildirmesi sonucunda yeni bir protokole gerek olmaksızın gerçekleştirilmesi amacıyla 3 no’lu ek protokol yapılması gerektiği konusunda uzlaşılmıştır.”

Dolmabahçe karıştı
el bombalı saldırı

Dolmabahçe Sarayı önünde el bombalı saldırı gündem oluşturdu. Edinilen bilgiye göre; üzerinde uzun namlulu silah, tabanca ve el bombası bulunan bir kişi nöbetçi kulübesine el bombası attı. El bombaları şans eseri patlamadı. Ardından silahla ateş açan saldırgan, polisle çatıştı. Saldırganın adının Fırat Özçelik olduğu öğrenildi. Bu arada, saldırıdan günler öncesinde ise zanlının bir eylem gerçekleştireceği bilgisinin de sosyal medya ortamı Twitter’da paylaşıldığı ortaya çıktı.
İstanbul’da Dolmabahçe saldırısı sonrasında ise çeşitli noktalarda bomba alarmı verildi. Peş peşe gelen ihbarlar kentlileri korkuttu. Bir çok noktadaki ihbarda Emniyet Güçleri güvenliği sağlamaya çalışırken bomba imha uzmanı ekipleri olaya müdahale etti.
Sultanahmet’te 1 polisin şehit olduğu, 2 polisin de yaralandığı canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak 3’ü yabancı uyruklu 6 kişi adliyeye sevkedildi. Edinilen bilgiye göre 5. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanmaları istenen 3 şüpheliyi, yurtdışına çıkış yasağı koyarak serbest bıraktı. Hakim, şüphelilerin tutuklanmasını gerektirecek somut ve yeterli delil olmadığını belirtti. İstanbul’da bir banka önünde patlama oldu.
Bunun yanı sıra İstanbul’da polis bomba alarmı verdi. Ocak ayının sonlarına doğru üst üste gelen ihbarlar yürekleri ağza getirdi. İstanbul’da 4 şüpheli paketten de bomba çıktı. Bunlardan biri patlarken, diğer üçü polis tarafından fünye ile patlatıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Binlerce insanın geçiş yaptığı metrobüs durağında da bomba paniği yaşandı. merkezi bölgelerden Beşiktaş’a da insan kalabalığının aktığı, yolcuların yer aldığı Zincirlikuyu metrobüs durağında şüpheli bir çanta farkedildi. Metrobüs Durağı çıkışındaki yeşil alana, bir kişinin bavul bıraktığını görenler polisi aradı. Bavulda bomba olma ihtimalini değerlendiren polis ekipleri, çevre güvenliğini aldıktan sonra bomba uzmanlarına bilgi verdi. Özel kıyafetlerini giyen bomba uzmanı bir polis, bavulun yanına fünye yerleştirdi. Yapılan kontrollü patlatma sonrası bavulun boş olduğu anlaşıldı. Son gerçekleşen ihbarda da şüpheli paket, Eminönü’nde cami duvarına bırakılmıştı ve boş olduğu tespit edilen paket fünye ile patlatıldı.
Kadir Topbaş’tan ilginç çıkış:
“İstanbul’a özel yasa lazım”
Megakent İstanbul’a özel yasa mı geliyor? Mevcut Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun İstanbul’a dar geldiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “15 milyonluk İstanbul’un biraz daha farklı bir yasal düzenlemeyle diğer büyükşehirlerden ayrıştırılmasını arzu ediyoruz. Başbakanımız da buna sıcak bakıyor” dedi.
İstanbul’un Türkiye’yi taşıyan ve ekonomik açıdan dünyanın 127 ülkesinden daha büyük bir şehir olduğuna dikkat çeken Kadir Topbaş, “Paris, Londra, New York’ta nasıl yetkiler varsa İstanbul’da bu olmalı. İstanbul bu kentlerle rekabet ediyorsa, yönetimde de farklı bir noktayı ortaya koyması lazım. Özellikle trafiği denetleme yetkilerini de alma gibi İstanbul’a bir başka statü arzu ettiğimizi dile getirdik. İstanbul için istediğimiz yetkiler diğer şehirleri olumsuz etkiliyor. Diğer şehirlere göre yapılan yasa da İstanbul’a ters geliyor. O bakımdan İstanbul’u ayrıştırmak lazım” diye konuştu.

Suya şok zam kızdırdı

İSTANBUL’DA suya gizli zam yapıldığı iddiası gündem oluşturdu. Vatandaşlar, bu uygulamaya büyük tepki gösterdi. Aboneler artıştan habersiz olduklarını vurgularken zam miktarının yüzde 30 ile 90 arasında değiştiği söyleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kuruluşu İSKİ, 10-20 metreküplük tüketim miktarındaki suya yüzde 30,75, 21 metreküp ve üzeri suyun fiyatına ise yüzde 91,2 zam yapması büyük tepki çekti. Zamdan habersiz vatandaş önümüzdeki ay yüzde 40-50 daha yüksek faturayla karşılaşacak. Öte yandan İSKİ yetkililerince yapılan açıklamada suya gizli zam yapılmadığı, uygulamanın 5 yıldır kademe artışı denilen sistemle periyodik olarak gerçekleştiğini söyledi.

Trafik için uyarı geldi

TRAFİĞE çıkacak olanlara yeni uygulama… İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ticari amaçlı yük ve yolcu taşıyan araçlarda, dijital takograf uygulamasının zorunlu hale getirildiğini bildirdi.
Yapılan açıklamada, ticari amaçlı yük ve yolcu taşıyan araçlarda, dijital takograf uygulamasının zorunlu olduğu belirtilerek, trafik güvenliği ve düzeninin sağlanması, ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan araçların karıştığı kazaların önlenmesi için araç sürücüleri ve denetimde görevli personelin eğitildiği kaydedildi.

TAKSİCİLER:
“Ölmek istemiyoruz”

Ticari taksi sürücüleri, her yeni gün yeni bir arkadaşlarının katledilmesi ve uğradıkları gasp nedeniyle kabinli araç istiyor. Bu nedenle eylem de yapıyorlar, imza toplama kampanyası da başlattılar. Beşiktaş Meydanı’na çadır kuran Birleşik Taksi Şoförleri Derneği’nin eylemi dikkat çekti. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği’nin eyleminde imza kampanyası da başlatıldı. Taksiciler “Kabinli araç” istiyor.
Hüseyin Duman, “Biz artık canımızı vermekten bıktık. Bizlerin istediği şu; öncelikle can güvenliğimiz en az ekmek kadar önemli. Bizler can güvenliği olarak panik butonlarını değil kabinli araçlarını istiyoruz. Bunun için Beşiktaş Meydanı’nda ‘Kabinli Araçlarımızı İstiyoruz’ diye imza kampanyası başlattık. Bu kampanya İstanbul’un değişik yerlerinde 10’ar gün arayla 30 gün sürecek. Topladığımız bu imzaları 15 ticari araçla Ankara’ya götürmeyi hedefliyoruz. Bütün İstanbul halkından ricam bizim bu imza kampanyamıza katılsınlar. Güven kabinli araçlar Avrupa’nın birçok yerinde kullanılmakta İstanbul’da neden yok biz bunları istiyoruz” dedi.

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ
Nazım Hikmet’in 113. yılı anıldı

Nazım Hikmet’in doğumunun 113. yılı nedeniyle Beşiktaş’ta anma toplantısı yapıldı. Akatlar Kültür Merkezi, Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde yapılan etkinliğin yönetimini Faruk Şüyün üstlendi. Yapıtlarıyla edebiyat, tiyatro, sinema, müzik ve resmi de besleyen Nâzım Hikmet, gecede sanatın farklı dallarından örneklerle anıldı. Nâzım Hikmet’in yaşamından görüntülerin gösterildiği, kendi sesinden şiirlerin dinletildiği gecede Vedat Sakman, şairin şiirlerinden bestelediği 5 yapıtıyla mini bir konser verdi.
Ustalara Saygı geceleri kapsamında şairin 113. doğum günü kutlandığı gecede kendi sesinden şiirlerle, onu ve dostlarını tanımış Hıfzı Topuz anılarını paylaştı. Nâzım Hikmet’i ve dostlarını yakından tanımış olan Hıfzı Topuz’un anılarını anlattığı gecede edebiyatçı Osman Şahin, ustanın “Kadınlarımız” şiirini seslendirdi.
Türkiye televizyonlarında yasaklı olduğu dönemde Korkut Akın’ın hazırladığı bir programda ilk kez gösterilen Nâzım Hikmet görüntülerinin de yansıtıldığı gecede, Salkımsöğüt şiirinden Ethem Onur Bilgiç’in yaptığı animasyon da yer aldı. Gecenin konuşmacıları arasında Atilla Birkiye, Göksel Aymaz, Işık Öğütçü, Turgay Fişekçi yer alıyordu.

LEVENT KÜLTÜR MERKEZİ
Beşikçioğlu başrolde!..

Levent’te sinema gösterimleri tüm hızıyla sürüyor. Yeni yılın ilk aylarında birbirinden ilgi çekici filmler, sinemaseverler ile buluşuyor. Her Cuma Yeni Sinema’da Şubat ayında “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” Levent Kültür Merkezi’nda sanatseverleri ağırlayacak. Gerçekleşecek olan etkinlikte, Çiğdem Vitrinel’in “Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku” filmi, 27 Şubat Cuma günü Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda perde diyecek. Erdal Beşikçioğlu’nun başrolünü üstlendiği filmle ilgili bazı detaylar ise şöyle: “Türkiye yapımı, 2014 yılı, Türkçe dilinde ve 107 dakika sürüyor. Yönetmen: Çiğdem Vitrinel. Senarist: Çiğdem Vitrinel, Ceyda Aşar.”
Filmde yer alan oyuncular ise şöyle sıralanıyor: “Erdal Beşikçioğlu, Sezin Akbaşoğulları, Harun Tekin, Hare Sürel, Derya Alabora.”
Film hakkındaki diğer bazı detaylar ise şöyle: “Henüz hiçbir kitabı yayımlanmamış yazar Arif, zamanının önemli bir kısmını kitabı üzerine kafa yorarak geçirir. Ona göre hayat, başta kadınlar ve ilişkiler olmak üzere pek çok çözümsüz soruyu içermektedir. İlişkiler konusunda bir türlü dikişi tutturamayan Arif her daim kafasını kurcalayan bu soruların peşindedir. Fakat beklemediği bir anda Müzeyyen’in ortaya çıkmasıyla, o güne dek bildiği ya da öğrenmeye çalıştığı her şey bir anda tersyüz olur. Zira Müzeyyen’in cazibesine kapılmamak elinde değildir ve kendini bu ilişkinin akışına bırakır.”

“Yarım Yüzyıldan Şiirler”

USTA Şair Ataol Behramoğlu şiir kitabını Beşiktaş’ta tanıttı. 50’nci sanat yılı kutlamaları kapsamında “Yarım Yüzyıldan Şiirler” kitabı görücüye çıktı. Sanata destek vermenin önemine değinen Behramoğlu ise, “Burada sizin sanata ve şiire verdiğiniz değer esasında ülkemize bir katkıdır. Ülkenizin kültürel değerlerinin altını çiziyorsunuz, onları yükseltiyorsunuz. Bu çok önemlidir. Bir ülkenin gücü, değeri bununla ölçülür. Parasıyla puluyla falan değil, kültürel değeriyle sanatsal değeriyle, bilimsel buluşlarıyla ölçülür. Bu açıdan Beşiktaş Belediyesi’nin bu girişimini saygıyla karşılıyorum” dedi. Toplantının ardından Ünlü Şair Ataol Behramoğlu, sanatının 50’inci yılı dolayısıyla çıkan ‘Yarım Yüzyıldan Şiirler’ isimli eserini kitapseverler için imzaladı.

SPOR HABERLERİ
Milosevic: “Oraya gitmeliyim dedim”
Beşiktaş’ın yeni stoperi Sırp asıllı İsveçli Alexander Milosevic, “Sırbistan U17 Milli Takımı’nda forvettim. Ancak İsveç’deki hocam kariyer tercihimin değişmesini sağladı. Bana, ‘18 yaşındayken İsveç Ligi’nde gol atan futbolcu mu, yoksa dünya çapında bir defans oyuncusu olmak mı istersin?’ diye sordu. Ben de dünya çapında bir oyuncu olmayı seçtim. Burada hala öğreneceğim çok şey var. Bilic de futbolda kendimi geliştirmem için sanırım en doğru tercihtir” dedi.
Anderlecht başta olmak üzere bir çok takımdan teklif aldığını ama Beşiktaş’ı seçtiğini kaydeden Milosevic, “Teklif geldiğinde oraya gitmeliyim dedim” şeklinde konuştu.
Milosevic, kendisini ise şöyle tanımladı: “Ayaklarıma hakimim ve sakin bir oyuncuyum. Hava toplarında iyiyim. Dünyanın en iyi oyuncusuymuşum gibi tanımlanırım. Sahada iyi bir lider olduğumu da söyleyebilirim. Sert ve kirli oynamak arasında fark var. Futbolun gerektirdiğini yapıyorum.”
Milosevic, yeni takımında Atiba, Demba Ba, Kerim, Sosa ve Gökhan Töre’yi tanıdığını da söyledi.

“Yeni bir Kartal’ım”

Kara Kartal’ın yeni transferi Ganalı oyuncu Daniel Opare, takıma dahil olur olmaz çarpıcı açıklamalarda bulundu. Portekiz devi Porto’dan bedelsiz olarak sezon sonuna kadar kiralık olarak Beşiktaş’a katılan Ganalı savunma oyuncusu, “Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Beşiktaş’ı araştırmaya gerek yok. Beşiktaş çok büyük bir kulüp ve marka. Herkes Beşiktaş’ı tanıyor. Siyah-Beyaz renklerin bir parçası olduğum için gururluyum. Yeni bir ‘Kartal’ım. Genç ve hırslı bir oyuncuyum. Oynadığım takım için her şeyimi veriyorum. Bu kulüpte potansiyelimi ortaya çıkarabileceğime inanıyorum. Transfer sürecimle menajerim ilgilendi, ben de takip ettim. Takıma, yöneticilerime ve taraftarlarımıza bana verdikleri değerin karşılıklarını vermek için doğru bir tercih yaptıklarını göstermek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Takıma katıldığımda arkadaşlarım çok sıcak bir şekilde karşıladı. Kendimi evimde gibi hissettim. Her arkadaşım buranın bir parçası olduğumu hissettirdi” dedi.
Siyah-Beyazlı taraftarlardan övgüyle söz eden 24 yaşındaki sağ bek, “Beşiktaş taraftarını bilmeyen futbolu takip etmiyor demektir. Büyük bir kulüp ve büyük bir taraftar topluluğuna sahip Beşiktaş… Buraya gelmeden önce Beşiktaş ile ilgili her şeyi biliyordum. Taraftarlarımızın önünde oynamayı dört gözle bekliyorum. İhtiraslı ve çılgınlar. Ben de bunu seviyorum” ifadelerini kullandı.
UEFA Avrupa Ligi serüvenine de değinen Kartal’ın Ganalı oyuncusu Opare, “Liverpool iyi ama biz onlardan daha iyiyiz. Bunu göstermeliyiz. Rakipten korkmak için bir sebep yok. Takım olarak bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

LİGE KALDIĞI YERDEN DEVAM
G.Birliği: 0 – Beşiktaş: 2

Maça iki takımda dengeli başladı. 14. dakikada Oğuzhan’ın ortasında Olcay Şahan müsait pozisyonda topa vuramadı. 29. dakikada Gökhan Töre’nin ortasında Demba Ba’nın kafa vuruşu dışarı çıktı. 32. dakikada Oğuzhan Özyakup’un ceza sahası dışından şutu kaleci Ramazan’ın ellerinde kaldı. İlk yarıda eşitlik bozulmadı ve 0-0 eşitlikle sona erdi.
İkinci yarı Beşiktaş’ın vuruşuyla başladı. 49. dakikada Ramon Motta’nın ortasında Demba Ba’nın kafa vuruşunu kaleci Ramazan kornere çeldi. 69. dakikada Gençlerbirliği ceza sahası önünde, Kerim Frei’ya faul yapıldı ve Beşiktaş, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Demba Ba’nın kullandığı serbest vuruşta top filelerle buluştu ve Demba Ba, 3 hafta sonra golle buluştu. Demba Ba, Beşiktaş formasıyla serbest vuruştan ilk golünü atmış oldu: 0-1. Bu golün hemen ardından Beşiktaş, baskılarını devam ettirdi ve 77. dakikada Serdar Kurtuluş’un ortasında Olcay Şahan fileleri havalandırdı ve aradaki farkı 2’ye çıkardı.
81. dakikada topu alan Gökhan Töre, kaleye uzak mesafeden şansını denedi ancak kaleci Ramazan rahatlıkla topu kurtardı. Bu pozisyonun 1 dakika sonrasında Kerim Frei’ın müthiş pasında Gökhan Töre ne yazık ki pozisyonda topu dışarı yolladı.
85. dakikada Kerim Frei’ın güzel şutunu Ramazan güçlükle kurtardı. Maçın son dakikasında Pedro Franco büyük hatası sonucunda direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, ikinci yarıda attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrıldı.

KUPA MAÇI: A.Demirspor: 1 – BJK: 4

Türkiye Ziraat Kupası’nda ilk 3 maçın 2’sini kaybeden Siyah-Beyazlılar’ın Adana Demirspor deplasmanından mutlaka 3 puanla dönmesi gerekiyordu. Maç Beşiktaş için iyi başladı, 7’de Abdülkerim’in kendi kalesine attığı golle öne geçen Beşiktaş üstünlüğünü fazla koruyamadı. 3 dakika sonra Özgürcan’ın golüyle Adana Demirspor skoru 1-1’e getirdi. Devre bu skorla bitti. Hırvat Teknik Adam Bilic ikinci yarıya Kerim’in yerine Gökhan’ı, Oğuz’un yerine Demba Ba’yı alarak başladı. Onlarla Beşiktaş oyunu tüm hatlarıyla rakip alana yıktı. Kartal, 70’te Demba Ba’nın müthiş golüyle 2-1 öne geçti. Senegalli topu önce kontrol etti, kafasını kaldırdı nefis bir ‘kepçe vuruşla’ Beşiktaş’ı öne geçirdi: 2-1. Ardından Uğur’un ortasında Atınç göklere yükselip, fileleri havalandırdı: 3-1. 83’te Cenk frikikten skoru belirledi: 4-1. Beşiktaş, Adana Demir’i mağlup ederek puanını 6’ya yükseltti ve ikinci sıraya yerleşti. Kartal’ın son iki maçı Sarıyer ve Ç. Rizespor’la…

Beşiktaş yeni oyun kurucusunu buldu!..

Beşiktaş İntegral Forex Erkek Basketbol Takımı, bir süredir oyun kurucu pozisyonu için sürdürdüğü arayışlarını sonlandırdı ve ABD’li Scottie Reynolds’u kadrosuna kattı. Kerem Tunçeri’nin sakatlığı sonrası oyun kurucu pozisyonunda sıkıntı yaşayan Kartal, Reynolds ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Siyah-Beyazlı ekibin yeni transferi, 2011-2012 sezonunda Antalya Büyükşehir Belediyespor’da da forma giymişti.

Futbol okulu kış kampı 2 Şubat’ta başlıyor

Beşiktaş Futbol Okulları Kış Kampı, 2 – 5 Şubat tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleştirilecek. Kuşadası’nda düzenlenecek kış kampına yurt içi ve yurt dışındaki futbol okullarında eğitim gören öğrenciler katılabilecek. Uzman antrenörler tarafından çim sahada eğitim alacak, antrenman ve turnuva maçlarına çıkacak öğrenciler teorik ve görsel eğitimlerle birlikte eğlenceli çeşitli aktiviteler sunulacak. Psikolog Ömer Ateş tarafından, özgüven ve saygı gibi konularında eğitim verilecek.

Altyapıya madde
bağımlılığı semineri…

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Amirliği tarafından Beşiktaş Futbol Özkaynak Düzeni’nde yer alan sporculara “Madde Bağımlılığından Korunma Konulu” seminer verildi. BJK Futbol Özkaynak Düzeni Hakkı Yeten Tesisleri’nde Çocuk Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Özlem Temur, Komiser Yardımcısı Yahya Çakan ve Polis Memuru Yüksel Akkaya önderliğindeki güvenlik için eğitim projesi kapsamında Beşiktaş Futbol Özkaynak Düzeni’nde faaliyet gösteren sporculara; madde bağımlılığıyla mücadele, kişişel güvenlik ve internet güvenliği alanlarında uzman personeller tarafından seminer verildi.

Şubatta iki dev maç
rakip Liverpool

Beşiktaş takımı, Liverpool maçına kendini hazır hissediyor. Zorlu bir maç olacağını bildiklerini dile getirseler de futbolcuların ortak görüşü, Liverpool hezimeti yaşanmayacağı ve Avrupa yolunda emin adımlarla ilerleneceği üzerinde… Şubat ayında iki dev maç Beşiktaş’ı bekliyor olacak. İlk maçı deplasmanda oynanacak olan Liverpool karşılaşmasının rövanşı yani Türkiye ayağı için ise şimdiden biletler satışa çıkarıldı.
Liverpool maçı tarihleri 19 ve 26 Şubat tarihleri olarak karşımıza çıkıyor. 26 Şubat tarihinde ise Beşiktaş ev sahibi ekip olarak Atatürk Olimpiyat Stadı’nda rakibi Liverpool’u ağırlayacak. Liverpool ile Beşiktaş’ın eşleşmesi sonrasında Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic başta olmak üzere Siyah-Beyazlı futbolcular zorlu bir maç olacağında hem fikir. Ancak yönetim de dahil olmak üzere Liverpool ile eşleşmeye sevindiklerini, takımın iyi bir netice alacaklarına inandıklarını söyledi.

Demba Ba: “Önemli olan şampiyonluk”

Uzun zamandır devre arası tatili yapmadığını belirten Demba Ba, “Yakın çevreme ‘Uzun zamandan beri devre arası tatili yapmıyorum, mutlaka bana iyi gelecektir’ diye söylüyordum, açıkçası öyle de oldu” dedi. Demba Ba şöyle devam etti: “Önemli olan sadece derbileri kazanmak değil, tüm maçları kazanmak istiyoruz. Hedefe ilerlemek için tüm maçlarda kazanmaya çalışmalıyız. Hedefimiz belli, bunda hiçbir değişiklik yok, şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluk yarışında rekabet halinde olduğumuz rakiplerle kıyaslandığında genç bir kadroya sahibiz. Gençliğin getirdiği dinamizm gibi avantajların yanı sıra tecrübe eksikliği gibi dezavantajlar da var. Bu eksiklik derbi maçlarına etki etmiş olabilir” dedi.

Slaven Bilic: “Liverpool’u geçersek final yolu açılır”

UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleri Liverpool’u değerlendiren Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, “En zor rakiplerden biriyle eşleştik. Ama bundan mutluyuz. Böylesine güçlü bir rakibi geçmeyi başarırsak final için daha fazla söz hakkına sahip olabiliriz” dedi.
Elindeki kadronun ligde, kupada ve Avrupa’da başarı getirebileceğini savunan 46 yaşındaki çalıştırıcı, “Ben takımıma çok pozitif bakıyorum. Bu çocuklar hep daha fazlasını istiyor. Genciz, çalışıyoruz ve hep daha fazlasını istiyoruz. Objektif bir şekilde değerlendiriyorum. Takımım iyi futbol oynuyor. Bundan sonra da bunu sürdürmek için çok çalışmalıyız” diye konuştu.

Sosa: “İntikam maçı değil”

Kara Kartal’ın Arjantinli futbolcusu Sosa, Süper Ligin ilk yarısında yaptıkları hatalardan gereken dersleri aldıklarını söyledi. Takımın ve kendisinin şampiyonluğa olan inancının tam olduğunu ifade eden Sosa ”Sezon sonuna kadar mücade edip kupayı kaldırmak istiyoruz” dedi. Liverpool eşleşmesini bir intikam maçı olarak görmeyen Arjantin’li oyuncu ”Bizim için gayet normal bir eşleşme, Beşiktaş formasını en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.

Olcay Şahan:
‘Hedefim futbolu Beşiktaş’ta bırakmak’

Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, hedefinin, futbolu Beşiktaş’ta bırakmak olduğunu söyledi. Siyah-Beyazlı futbolcu, yaptığı açıklamada, kendisi-ne Beşiktaş’ta oynama fırsatı veren yönetim kuruluna teşekkür ederek, “Samet Aybaba’nın benim üzerimde emeği büyüktü. Kendime güveniyordum. Geçen zamanda kendimi kanıtladığımı düşünüyorum. Milli takımda da kalıcı olma yolundayım. Beşiktaş gibi büyük bir camiada oynamak kolay değil. Futbolcular gelip gidebilir her an… Performansı kötü olan gider, bunun bilincindeyim. Hedefim, Beşiktaş’ta futbolu bırakmak” diye konuştu.
Olcay, şimdiki kadro ile Arsenal’ı eleyeceklerini iddia etti. Olcay sözlerine şöyle devam etti: “Stadımız olmadan şampiyon olursak tarihe geçeriz. Bu başarıyı tatmak istiyoruz. Takımımızın kalitesi çok yüksek. Üç kulvarda mücadele ediyoruz. Demba Ba ve Gökhan Töre daha erken takıma gelse, Jose Sosa takımda olsa Arsenal’i eleyip Şampiyonlar Ligi’ne katılabilirdik. Avrupa Ligi’nde final oynamak istiyoruz.”

Mustafa Pektemek iyileşiyor

Yüzünden ve burnundan geçirdiği ameliyattan sonra rehabilitasyon süreci devam eden Mustafa Pektemek beklenenden hızlı iyileşiyor. İlk günlerde koşmakta bile zorlanan Mustafa Pektemek’in koşu çalışmaları esnasında daha hızlı olduğu ve artık toplara da sertçe vurabildiği görüldü. İyileşmenin bu hızla devam etmesi halinde Mustafa’nın ikinci yarıda bir çok maçta forma giyecek düzeye gelebileceği öğrenildi.

“Demba Ba’dan çok şey öğreniyorum”

Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, “Demba Ba gibi kaliteli ve yetenekli bir futbolunun arkasında beklemek güzel bir şey. Ondan çok şey öğreniyorum” dedi.
Cenk, yaptığı açıklamada, “İlk devredeki oyunumuzun üstüne koyarak devam etmek istiyoruz. Şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
İlk yarıda takıma faydalı olduğunu dile getiren Cenk, “Daha da faydalı olup, goller atmak istiyorum. Geleli yarım sezon oldu. Süre aldığım bölümlerde başarılı olduğuma inanıyorum. Demba Ba gibi kaliteli ve yetenekli bir futbolunun arkasında beklemek güzel bir şey. Ondan çok şey öğreniyorum” ifadelerini kullandı.

MAGAZİN HABERLERİ

“EVLENME NİYETİM YOK”
ETİLER- Ünlü oyuncu Burcu Kara, geçen hafta Sinan Albayrak’la Etiler’deki bir kafede hararetli bir şekilde sohbet ederken görüntülendi. Sevgilisi Tuncer Baydar’la evleneceği şeklinde çıkan haberlere isyan eden Burcu Kara, “İşte buna gülerim. Evlenme niyetim yok. Bu haberler nasıl çıkıyor anlamıyorum. Bunlar mahrem konular” dedi.

SİNEMA KEYFİ
BEŞİKTAŞ- Karadayı dizisinin güzel oyuncusu Bergüzar Korel, eşi Halit Ergenç ile birlikte geçen hafta Zorlu AVM’de görüntülendi. El ele alışveriş yapan ikili, daha sonra sinemaya gitti. Birlikte film keyfi yapan Bergüzar Korel ile Halit Ergenç, sinema çıkışı hiç vakit kaybetmeden evde onları bekleyen oğullarına koştu.
ROMANTİK ALIŞVERİŞ
BEŞİKTAŞ- Geçtiğimiz yaz evlenen Birce Akalay ile Sarp Levendoğlu, geçen hafza Zorlu Alışveriş Merkezi’nde görüntülendi. El ele mağazaları dolaşıp ardından da kahve keyfi yapan ünlü çift, her zaman olduğu gibi basın mensuplarının yönelttiği soruları yanıtsız bırakarak yürümeye devam vetti.
AŞKI İÇİN BARİYER YIKTI
BEBEK- Ulan İstanbul dizisiyle tanınan Kaan Yıldırım, oyuncu sevgilisi Ezgi Eyüboğlu için bariyerleri yıktı. Geçen hafta Bebek’te gezen çift, görüntülendiklerini görünce bir hayli utandı. Eyüboğlu sevgilisiyle el ele gezerken fotoğrafı çekilince önce elini bıraktı, sonra yüzünü gizledi. Yüzü asılan Kaan Yıldırım, araba içerisinde huzursuzlanan sevgilisi için bariyerleri yıka yıka otoparktan kaçtı.
“O EV MURAT İÇİN”
ETİLER- Murat Varol’la aşk yaşayan Deniz Akkaya, Etiler’de görüntülendi. Menajeriyle kahve keyfi yapan Deniz Akkaya, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sevgilisinin kendisine ev tuttuğu iddialarına, “Murat’ın evinin çatısı akıtıyor. O evi Murat için tutuyoruz” diye konuştu.
“YENİ BİR PROJE VAR”
BEBEK- Güzel oyuncu Berrak Tüzünataç, geçen hafta Bebek’te ortaya çıktı. Spor kıyafeti ile yürüyüş yapan Tüzantaç, gazetecilere somurtarak poz verme kuralını bozdu. Tüzünataç, ilk defa objektiflere gülümsedi. Gazetecilerin sorduğu sorulara ise cevap vermek istemeyen güzel oyuncu, “Yeni bir proje ile ekranlarda olacağım” demekle yetindi.