SPOR: “Nefret ortamı olmaz”

Demba Ba, düzenlenen basın toplantısı ile gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kamptayken hedefler ve çalışmalar ile ilgili samimi konuşma yaptı. UEFA Avrupa Ligi’nde oynanacak Liverpool maçının sorulması ve geçen yıl Liverpool’a attığı gol hatırlatılan Demba Ba, “İngiltere’de nefret dolu çok kötü bir atmosfer olacağını düşünmüyorum. Geçen sene orada işimi yaptım. Ne yazık ki Steven Gerrard için orada talihsiz bir pozisyon oldu. Her iki takımın da taraftarı orada olacaktır. Normal bir atmosfer bekliyorum” şeklinde cevap verdi.

‘Her şey gayet güzel gidiyor’
Sezonun ikinci yarısının hazırlıklarını ve Antalya kampını değerlendiren Demba Ba, “Her şey gayet güzel gidiyor. Hava da güzel. Yoğun bir şekilde çalıştığımız için oldukça mutluyuz. Uzun süredir devre arası tatili yapmıyordum. İngiltere’de fikstür yoğun olduğu için böyle bir şey söz konusu değildi. Tatilden önce çevremdekilere de, bu tatilin bana iyi geleceğini söyledim ve neticede tatil bana çok iyi geldi” ifadelerini kullandı.

‘Hedefimiz şampiyonluk’
Ligdeki hedefleri ve takımının durumu hakkında da konuşam Senegalli oyuncu, “Bizim için önemli olan derbileri kazanmak değil tüm maçları kazanmak. Hedefe doğru ilerleyebilmemiz için tüm maçları kazanarak puanlar toplamamız gerek. Hedefimiz belli; şampiyonluk. İkinci yarı tüm maçlarımızı kazanmak için sahaya çıkacağız. Genç bir takımımız var. Şampiyonluk için rakiplerimize göre genç olduğumuzu söyleyebilirim. Gençliğin getirdiği bazı avantajlar var. Dinamizm ve kalite gibi. Dezavantaj ise tecrübe eksikliği olabilir. Tecrübe eksikliği derbilere etki etmiş olabilir. Şampiyonluk yarışının içinde kalmak çok büyük bir çalışma gerektiriyor. Heyecan ve mücadele gerekiyor. Bu gibi faktörleri kaldırabilmek için yoğun çalışmamız lazım” dedi.