SPOR: Oyuncular değişebilir!..

Demba Ba Adanaspor’a mı gidiyor? İyi niyet protokolüyle birlikte açıklamalar da geldi. İşte bazı detaylar:
Basın toplantısında ilginç anlar yaşandı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Adanasporlulara vereceğiniz bir müjde var mı?” sorusuna, “Demba Ba’yı Adana’ya veriyoruz” cevabını verdi. Adanaspor Başkanı Bayram Akgül ise henüz Beşiktaş’ın sağ bek sorununu çözecek bir futbolcuya sahip olmadıklarını söyleyerek, Orman’ı güldürdü.

FİKRET ORMAN’IN AÇIKLAMALARI
Projeyle ilgili teknik detayları açıklayan Fikret Orman, Adanaspor büyük bir camia. Adana, Türkiye’nin önemli illerinden. Bu işbirliğinin önemli bir sinerji doğuracağına inanıyorum. Beraber çalışmanın iki camiaya da fayda sağlayacağını düşünüyorum. Adanaspor Başkanı Bayram Akgül fikirlerimizi benimsedi. Sistemin nasıl çalışacağı konusunda zamana ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Kamuoyunun yaptığımız çalışmaları bilmesine bir sakınca yok. İyi niyet protokolü imzalayarak bundan sonra yapacağımız çalışmalar hakkında yol haritası belirleyeceğiz. Adanaspor Kulübü’nden hisse alacağız. Büyük hissedar olmayacağız. Eski futbolcumuz Gökhan Keskin projede yer alacak. Teknik alt yapıyı oluşturacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun düzenlemeleri değiştikten sonra hızlanacağız. Bayram Akgül’e bize güvendiği için teşekkür ediyoruz” dedi.

Adanaspor’a yatırım yaptıklarını ancak kesinlikle yönetmek gibi bir amaçlarının olmadığını vurgulayan Orman, “Yatırım yapmak hükmetmek değildir. Ortak menfaatlerimiz olacak. İlgilendiğimiz genç oyuncularla Adanaspor’da mutabık olursa, ortak sermaye koyup Adanaspor’da oynatacağız. Pilot takım değil kardeş takım edineceğiz. Yurt dışından bir kulüple ilgileniyoruz. Karşılıklı menfaate dayanan bir işbirliği yapıyoruz. Alt yapılarımızdaki oyuncular takas olabilir. Avrupa’da bunun uygulamaları var. Chelsa ile bu tarz işbirliği yapsak güzel bir algı oluşur ama iki Türk takımı yapınca bu pojeyi hemen bir aşağı çekmeye çalışıyoruz. Olaylara iyi niyetli bir şekilde yaklaşılması gerekiyor” diye konuştu.