SPOR: 11. haftada moral yok!

Kadın Basketbol Takımı, ligin 11. haftasında Samsun Canik Belediyespor’a 61-55 mağlup oldu.

Beşiktaş İntegral Arena’da oynanan mücadeleye ekip; Frida Eldebrink, Gülşah Akkaya, Jordan Hooper, Esra Erden Atacan ve Ziomara Morrison ilk beşi ile başladı. İki takım da maça tutuk girdi ama ilk dakikalarda siyah-Beyazlılar hücum ribaundlarında etkili oldu. Maçtaki ilk sayılarımız faul çizgisinden Ziomara Morrison’dan geldi. İlk 4 dakika ekibin 6-5’lik üstünlüğüyle geçildi. İlk çeyreğin sonuna gelinirken karşılaşmada başa baş bir mücadele vardı. İlk çeyrek Samsun Canik Belediye’nin 17-12’lik üstünlüğüyle noktalandı.

İkinci çeyreğe tempo yükselterek giren ekibin ilk sayıları faul çizgisinden Frida Eldebrink’ten geldi. İkinci çeyrekte İlk üç dakika geride kalırken Canki Belediyespor’un 24-14’lük üstünlüğü vardı. İkinci çeyreğin ortalarına gelinirken Ziomara Morrison oyuna döndü ve takım hücumda kıpırdanmaya başlayarak aradaki sayı farkını kapatmaya başladı. İlk yarının sonuna yaklaşılırken daha akıcı oynamaya başlayan siyah-beyazlılar Gülşah Akkaya’nın basket faulden kazandığı sayılarla farkı 6’ya kadar düşürdü. Ama son iki dakika içerisinde bulduğu fırsatları değerlendiremeyen takım soyunma odasına 31-24’lük mağlubiyetle gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına takım; Esra Erden Atacan, Ziomara Morrison, Frida Eldebrink, Jordan Hooper ve Gülşah Akkaya beşi ile başladı. Hücumda sayı üretmekte zorlanan siyah-beyazlılar Gülşah Akkaya ve kenardan gelen Begüm Dalgalar ile etkili olmaya çalıştı. Rakibinin iyi oyununa karşılık veremeyen ve hücumda istediklerini gerçekleştiremeyen Kadın Basketbol Takım üçüncü çeyreği 47-32 geride tamamladı.

Son çeyreğe Frida Eldebrink’in basket faulden kazandığı sayılarla başlayan ekip sayı farkını 12’ye indirdi. Savunmadaki gayretini de bu çeyrekte artıran siyah-beyazlılar Frida Eldebrink’in önderliğinde hareketlendi ve maçın bitimine 6 dakika kala sayı farkını 7’ye kadar düşürdü. Bu bölümde tam sahada baskılı bir savunma yaparak rakibine zor sayı şansı tanıyan takım maçın bitimine 3 dakika kala sayı farkını 4’e kadar indirdi. ekip son iki dakikaya girilirken yakaladığı fırsatları değerlendiremedi karşılaşmadan 61-55 mağlup ayrıldı.