İSTANBUL: Validen mesaj

İSTANBUL Valisi Vasip Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Gazetecinin, hangi kademede görevli olursa olsun, halkın haber alma hakkı ve ifade özgürlüğünün teminatı olması gerekir” dedi.
Vali Şahin, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Gazetecilik bir kalıbın içine sığdırılabilecek bir kavram değildir. Meslek etiği çerçevesinde çalışan gazeteciler işlerini yaparken, bilgiye ulaşma ve bilgiyi elde etme konusunda yasalar çerçevesinde özgürdürler. Gazetecinin, hangi kademede görevli olursa olsun halkın haber alma hakkı ve ifade özgürlüğünün teminatı olması gerekir. Gazeteci duyduğu, gördüğü, araştırdığı konuları tarafsız, dürüst ve samimi bir şekilde harmanlayan ve kamuoyuyla paylaşan bir iletişim uzmanıdır. Bu sebeple güçlü gazeteci, güçlü basın, güçlü demokrasinin unsurlarındandır.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyarak görev yapan gazetecilerin, demokrasi kültürünün gelişmesinde, toplumsal kalkınmanın sağlanmasında ve ülkemizin gelişmesinde, yeri ve değerinin önemi tartışılmazdır.

Ülkemizde, muhabirinden genel yayın yönetmenine kadar basın camiasının her seviyesinde hukuk içinde ve özgür bir şekilde görev yapan, ulusal ve uluslararası arenada kamuoyunun bilgilenme hakkından yararlanması için gayret eden, bu uğurda hiçbir özveriden kaçınmayan değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, başarı ve huzur dolu bir yıl geçirmelerini diliyorum.”

http://www.haber3.com/istanbul-valisi-sahinden-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-mesaji-3128728h.htm#ixzz3OPGUxVvX