DÜNYA: 50 bin kişiyle operasyon

Fransız polisi operasyon gerçekleştiriyor. Saldırı sonrası rehinelerle kaçmak isteyen saldırganlar için 50 bin kişiyle operasyon yapılacağı gündem oluşturdu.
Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiğinden şüphelenilen Cherif ve Said Kouachi kardeşler, Paris’in yaklaşık 40 kilometre kuzeydoğusundaki Dammartin-en-Goele yakınlarında yanlarında en az bir rehineyle birlikte polisten kaçıyor. Polisle şüpheliler arasındaki kovalamacanın ardından son gelen bilgi, yakındaki bir matbaada kıstırıldıkları şeklinde. İçeride rehineler olduğu sanılıyor ancak sayıları henüz bilinmiyor.
Bunun yanı sıra Yemen El-Kaide’sine bağlı oldukları bildirilen teröristlerin rehineleri bir matbaa binasında tuttukları belirtildi. Teröristlerin kuşatıldığı matbaa binası, havaalanına çok yakın bir bölge. Charles de Gauelle Havalimanı kısa bir süreliğine uçuşlara kapatıldı.

Fransız kaynaklarının verdiği bilgiye göre operasyonun yaşandığı Dammartin-en-Goele bölgesindeki 3 okul önlem amacıyla boşaltıldı. Bölgedeki diğer binalar da tedbir nedeniyle boşaltılmış durumda. Çevre sakinlerine “evlerinizden çıkmayın” uyarısı yapıldı.

Fransız polisinin teröristlerle rehine pazarlığı yaptığı bildiriliyor. Rehine pazarlığı nedeniyle operasyonun durdurulduğu bildiriliyor.