İSTANBUL: Kar için alarm!..

İstanbul için kar önlemleri nasıl alındığına ilişkin yetkililer bilgi aktardı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışına karşı gerekli önlemleri aldı.
Belediyeden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarına göre, İstanbul’un dün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına gireceği bildirildi.
Açıklamada, belediye ekiplerinin ana arterlerde ve çevre yollarında muhtemel olumsuzluklara karşı teyakkuzda olduğu kaydedildi.

Gece yarısından sonra gizli buzlanma olacağı, sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması gerektiği vurgulanan açıklamada, belediyenin oluşturduğu “köy tim”lerinin de köylerde kar kürüme çalışması yapacağı, muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörlerin yolların açık tutulmasında kullanılacağı ifade edildi.

– 1028 araç ve iş makinesi, 4 bin 815 personel

Açıklamada, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı’nın, 2014-2015 kış sezonunda, aralarında “kar kaplanı” nın da olduğu 1028 araç ve iş makinesinin yanı sıra 4 bin 815 personelle çalışma yürüteceği bildirildi. Açıklamada, belediyeye bağlı tüm birimlerle ihtiyaç halinde hizmet veren şirketlerden araç ve personel desteği sağlanacağı kaydedildi.

AKOM Koordinasyonunda yürütülecek çalışmalara, itfaiyenin 45 afet müdahale ve kurtarma aracının yanı sıra 1058 personelle katılacağı belirtilen açıklamada, “Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı; Kadıköy, Taksim, Saraçhane, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Ümraniye, Beykoz, Göztepe, Kartal meydanlarında 223 personel ve 38 araç bulunduracak. Atık Yönetimi Müdürlüğü; 613 durak, 207 üst ve alt geçit, 7 çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 616 personel ve 71 araçla görev yapacak” ifadelerine yer verildi.