İSTANBUL: Yolun son durumu

Kar denediyle geçen salı günü saat 15.00 sıralarında Akhisar ile Balıkesir arasında kapanan İzmir İstanbul karayolu 47 saat sonra kısmen ulaşıma açıldı.
Kar yağışı nenediyle geçen salı günü saat 15.00 sıralarında Akhisar ile Balıkesir arasında kapanan İzmir- İstanbul karayolu, tam 47 saat sonra kısmen ulaşıma açıldı. Yılbaşını araçlarının içinde çok zor şartlarda geçiren sürücüler, Balıkesir ve İzmir yönüne doğru hareket etmeye başladı.

Yeni yıl öncesinde, hava sıcaklığının düşmesi, kar yağışını da beraberinde getirdi. İzmir- İstanbul karayolu da yoğun kar yağışı nedeniyle 30 Aralık salı günü saat 15.00 sıralarında trafiğe kapandı. Ayrıca Balıkesir- İzmir karayolunun 30’uncu kilometresinde bulunan Çanakçı mevkisinde yoğun kar yağışı ve TIR kazası yüzden ulaşım sağlanamadı. Karayolları ekipleri kar esaretine hazırlıksız yakalandı.

Yolun kapalı olması nedeniyle tarafikte araçlar ilçe girişlerinde bekletilip yol güzargahlarındaki akaryakıt istasyonlarına sığınmak zorunda kaldı. Kırkağaç ilçesi Gelenbe Mevkisi’nde, kumanya dağıtıldı. İki günde 4 bin 500 kişiye tarafından poğaça, sandviç, çay, ayran, su gibi gıda maddeleri yardımı yapıldı.

Çalışmalar sürerken İstanbul yönünden gelen araçlar Edremit, Ayvalık üzerinden İzmir’e yönlendirilirken; İzmir yönünden gelen araçlar ise Kırkağaç, Soma, Savaştepe üzerinden İstanbul’a yönlendirildi. Sürdürülen çalışmalar ve kar yağışının etkisini kaybetmesi üzerine, kapanan yol 45 saat sonra tekrar trafiğe açıldı. Yılbaşını araçlarının içinde çok zor şartlarda geçiren sürücüler, bugün öğle saatlerinde Balıkesir ve İzmir yönüne doğru hareket etmeye başladı.