İSTANBUL: Mahkemelik oldular

CHP İstanbul eski başkan adayı Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile mahkemelik olduğu gündeme geldi. Hayri inönü ve eşininn çağlayan adliyesinde iada verdiği sarıgülün ise iddiaları tamamen reddiği öğrenildi. sarıgül attığı tweetlerle olayları yalanladı. Medyaya düşen haberler Gazete Vatan’daki haber ise aynen şöyle:

Mustafa Sarıgül’ün Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşini ölümle tehdit ettiği iddiasıyla ilgili ‘terör’ kapsamında savcılık soruşturması başlatıldı

Şişli Belediyesi’nde, CHP’li Başkan Hayri İnönü ile eski başkan Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül arasında ölüm tehditi iddiasına da konu olan gerilim terör savcılığını harekete geçirdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli Belediyesi’nde yaşanan ve eski başkan yardımcısı Emir Sarıgül’ün istifasına neden olan olaylarla ilgili ‘resen’, yani herhangi bir şikâyet beklemeksizin soruşturma başlattı. Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü savcılık tarafından ‘mağdur’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Çift, salı günü adliyeye giderek ifade verdi. Nazlı İnönü, Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini iddia etmişti. İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar’ın da ifadesinin alınacağı öğrenildi. Yakar, belediye binasında bir grubun saldırısına uğramıştı. Savcılığın Mustafa Sarıgül ile oğlu Emir Sarıgül’ün de ifadelerini alması bekleniyor.

Sarıgül’den sert tepki

Mustafa Sarıgül, gelişmeler üzerine dün bir açıklama yaptı. Sarıgül, şöyle dedi:

“Söz konusu iddialar, bayan İnönü’nün bir süre önce bir gazeteye verdiği röportajda ortaya attığı, gerçekle uzak yakın ilgisi olmayan suçlamalardır. Avukatlarım bu röportajın yayınlandığı gün hemen harekete geçerek İstanbul Adliyesi’nde yasal haklarımı korumak için gerekli müracaatı yapmışlardır. Bir kez daha bu iddiaların gerçek dışı olduğunu kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Şahsımı yıpratmaya yönelik karalama ve asılsız suçlamalara asla sessiz kalmayacağımı, ve yasalar önünde gerekli cevabı vereceğimi kamuoyuna saygıyla duyururum.”

Beyazgazete’deki haber ise şöyleydi:
“Savcıya verdiği ifadede bugüne kadar reddettiği ‘istifa’ iddialarını doğrulayan Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül’ün kendisini ve ailesini tehdit ettiğini belirterek ‘Sarıgül, eline kâğıt kalem aldı. ‘Şişli Kaymakamlığı’na hitaben rahatsızlığım sebebiyle yarın itibariyle istifa ediyorum, diye yazıp imzalayacaksın’ dedi’ diye konuşmuştu.

Hayri İnönü’nün bu ifadesinin gün yüzüne çıkmasının ardından Mustafa Sarıgül’den yanıt gecikmedi.

Mustafa Sarıgül, Twitter’dan yaptığı açıklamada ”Hayri İnönü ile birlikte beş yıl belediye meclis üyeliği yaptım, kendisini bir gün yanımdan ayırmadım.Bugüne kadar kendisine iyilikten başka bir şey yapmadım. Bugün söylediklerine hayret ediyorum. Bravo Hayri!” dedi.

Sarıgül, Twitter’da şunları yazdı:

‘CHP’ye yeniden katıldığım günden bu yana bazı çevrelerin şahsıma yönelik yıpratma kampanyaları yoğun olarak devam ediyor.Ancak hiç kimse merak etmesin, rüzgar kayadan bir şey alamaz. Bir gazetenin, Türkiye’nin başka meselesi yokmuş gibi, günlerdir şahsıma adeta bir linç kampanyası başlattığını üzülerek izliyorum. Hayri İnönü ile birlikte beş yıl belediye meclis üyeliği yaptım, kendisini bir gün yanımdan ayırmadım. Bugüne kadar kendisine iyilikten başka bir şey yapmadım. Bugün söylediklerine hayret ediyorum. Bravo Hayri! Hakkımdaki asılsız iddia ve iftiralara karşı, 20 gün önce Çağlayan Adliyesi’ne giderek yasal haklarımla ilgili davayı bizzat ben açtım.Benim dava açtığımı duyduktan sonra harekete geçtiler. Merak etmesinler, kendileriyle yargı önünde hesaplaşacağız. Adalet yerini bulacaktır.Siyasi rakiplerimden bir darbe yesem asla üzülmem, ama içerden haksız ve asılsız darbe gelince çok üzülüyorum.Herşeye rağmen ‘düşmanınızın bile insan olduğunu unutmayın’ felsefesine inanıyorum. Koltuklar sizin olsun, gerçekler bizim! ”