SAYI 320

Gazete Beşiktaş’ın yeni sayısını okumak için tıklayınız… SAYI 320 (PDF)
Suriyelilere yardım istedi…
AK Parti İl Başkanlığı, Büyükşehir ve 25 ilçe belediyesinin desteğiyle savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler için “Üşüyorum, Yardım Edin!” başlıklı yardım kampanyası başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili 25 ilçe belediyesinin destek verdiği kampanyayla Suriyeli sığınmacılar için battaniye, elektrikli ısıtıcı, ayakkabı, kışlık giysi, oyuncak ve kuru gıda toplanacak. AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, Şanlıurfa’da gördüklerinden sonra böyle bir kampanya başlattıklarını belirterek, tüm İstanbulluları destek olmaya çağırdı. Suriye’de çok büyük bir acı yaşandığını, onlarca, binlerce Suriyelinin rejim tarafından katledildiğini, zulümden kaçan 2 milyona yakın insanın Türkiye’de misafir olduğunu dile getiren Babuşcu, siyaset ve denge hesaplarını bir tarafa iterek 2 milyon Suriyeliye kucak açıldığını, “muhacire ensar olma”nın İslami ve insani bir sorumluluk olduğunu aktardı. Yardımların toplanması için oluşturulan çağrı merkezi (0212 444 98 18) üzerinden 39 ilçedeki yardım toplama merkezleriyle koordinasyon sağlanacak. Bunun yanı sıra Genç İnisiyatif Platformu ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen ”Oyuncağımı Paylaşıyorum’ kampanyasında toplanan oyuncakları taşıyan araçlar, Aziz Babuşcu’nun katıldığı bir törenle mülteci kamplarında yaşayan Suriyeli çocuklar ve Doğu illerine doğru yola çıktığı da öğrenildi.

“Destan yazmaya geldik”

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisi hakkındaki sözlerine yanıt verdi ve “Ben İstanbul’a sayın Başbakan’ın partisinin yarattığı sorunları çözmeye, İstanbul’da halkımızla birlikte destan yazmaya geldim. Korkmasınlar” diye konuştu. Murat Karayalçın, “Atatürkçülerin, Cumhuriyetçilerin, Sosyal demokratların fıtratında din, dil, bölge, şehir ayrımı yoktur. Hepsi birdir, eşittir. Bizim için bu ülkenin bütün şehirleri birdir ve biz her şehirde halkımıza hizmet etmek için görev alırız. Ülkeyi din, dil, bölge, etnisite, şehir olarak ayrıştıranların bize söyleyecekleri söz olamaz. Bize bakıp ancak ders alabilirler. Sayın Başbakan İstanbul’a çok iyi hizmet edeceğimizden ve 20 yıldır İstanbul’u içine soktukları krizlerden kurtaracağımızdan emin olabilir” dedi.

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığı esnafla tanışıyor
Sinanpaşa ve Dikilitaş Mahallesi’ne ziyaret

AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, Beşiktaş’ta çalışmalarını hızlandırdı. Ferşat Yıldırım, Beşiktaş’ın 23 mahallesi için bir çalışma programı hazırlattığı ve mahalle yaşayanları ve esnafla bir araya gelip toplantılar görüşmeler söyleşiler gerçekleştireceği edinildi. Bu programın ilk ayağı Köyiçi’nde oldu. Sinanpaşa Mahallesi’nde esnaf ziyaretleri başladı. ilçede esnafı, yaşayanları ziyaret etmeye başladı. Sinanpaşa’dan ilk adım atan Yıldırım, öncelikli olarak onlara kendini tanıttı ve esnafla yanyana gelerk sohbet gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra aynı hafta içinde AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım Dikilitaş Mahallesi’nde de programına devam etti. Dikilitaş Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Ferşat Yıldırım, “Dikilitaş Mahallemizde, sabah namazı sonrası kahvaltı programında, semt sakinlerimizle hasbihal ederek güne başladık” diye programını duyurdu.
Yakın tarihte Zeynep Abidin Okul’dan görevi devralan yeni AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım hakkındaki bazı detaylar ise şöyleydi:
“1978 Trabzon-Of doğumlu Ferşat Yıldırım, ilk ve orta eğitimini, ailesinin üç kuşak boyunca yaşamaya devam ettiği Beşiktaş’ta tamamladı ve lisans eğitimini Girne Amerikan Üniversitesi’nde başarıyla tamamlayarak Endüstri Mühendisi ünvanını aldı.
Yüksek lisans eğitimini, Beşiktaş ilçemizde yer alan Bahçeşehir Üniversitesi’nde Mühendislik Yönetimi alanında dereceyle tamamlayan Ferşat Yıldırım, evli ve üç çocuk babasıdır. Proje Yönetimi ve Planlama Uzmanı olarak farklı alanlarda görev almış olan Ferşat Yıldırım, halen yapı sektöründe Proje Koordinatörlüğü ve Yönetici olarak görev alıyor.”

Taksilerde yeni uygulama Gaspa karşı panik butonu!..

İstanbul’da 18 bin taksiye birden panik butonu geliyor. Sürücü ve yolcu güvenliğinin artırılmasının ön plana çıktığı projede, yolcu ve sürücü bölümünde iki ayrı panik butonu olacak. İstenmeyen bir durum anında, taksici ya da yolcu panik butonlarını kullanarak yardım çağırabilecek. Böylece proje ile birlikte taksici esnafının en büyük sorunu olan gasp ve hırsızlıkların da önüne geçilmesi hedefleniyor. Yetkililer böyle bir projenin tanıtımı için örnek olarak hazırlanan bir araca kurulan sistemi basın mensuplarına anlattı. Gelişmiş ülkelerin tamamında uygulanan bir sistemin İstanbul’da uygulanacağını ifade edilirken projenin ilk etapta 2015 yılının Şubat ayında 100 taksi ile başlayacağı ve 2 yıl içinde İstanbul’daki 18 bin araçta uygulanacağı dile getirildi.

Ihlamurdere’ye makyaj

Kentin ikinci İstiklal Caddesi’ni Ihlamurdere’de yapılması düşünülüyor. Yapılacağı konuşulan proje ile ilgili açıklamada şu detaylar dikkat çekti: “Beşiktaş’ın makro projeler hayat geçirilecek. İstanbul’u da etkilemesi öngörülüyor. Meydan projesi, Ihlamur Yayalaştırma Projesi ile bir İstiklal Caddesi ortaya çıkarılması amaçlanıyor. İstanbul’un en büyük aktif yeşil alanı hizmete girebilecek. Beşiktaş’ta Ihlamurdere Caddesi’nde yayalaştırma çalışmasının gerçekleşmesiyle ekstra ulaşım projeleri uygulamaya konulabilecek ve ulaşımı kolaylaştırılması hedefleniyor. Merkezi yerlerden biri olarak tanımlanan Beşiktaş’ta trafiğin aza indirgenmesi ve de çeşitli çalışmalar ve tünel projeleri için de adım atılacak.”

Konutlar geçen yıl tavan yaptı!..

Beşiktaş’ta konut fiyatları gün geçtikçe daha da artış gösteriyor. Yapılan araştırmalara göre konut konusunda fiyatların artış gösterdiği iller listelendi. Yine bu listeye giren 5 şehrin konut fiyat artışları ise dudak uçuklattı. Son bir yıl içinde ise İstanbul’da metrekare fiyatı 656 lira artarken, Beşiktaş’ta bu artışın 2 bin 172 lirayı bulduğu öğrenildi. Türkiye’nin en pahalı ilçelerini bünyesinde barındıran İstanbul’da bir önceki yıla göre metrekare fiyat artış hızı diğer illere göre daha düşük kaldı. Beşiktaş’ta 100 bin liraya geçen yıl 100 metrekare evin 11 metrekaresi ödenebilirken bu yıl ödenebilen metrekare 9’a geriledi. Bunun yanı sıra Sarıyer’de ödenebilir metrekare 15’ten 12’ye, Beyoğlu’nda ise 19’dan 17’ye indiği de edinilen bilgiler arasında.

Mega kentte araçta rekor!..

Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de yaklaşık 19 milyon civarında araç bulunurken bunların 2 milyona yakın olanı İstanbul ilinde bulunduğu öğrenildi. Trafik sıkışıklığının yaşandığı illerden biri olarak tanımlanan İstanbul’da en çok aracın bulunması ise şaşırtmadı.
Milyonu aşkın araç İstanbul’da bulunurken Türkiye’de 5 arabadan 1 tanesi istanbul’da olduğu belirtiliyor.Türkiye’de trafiğe kayıtlı 18 milyon 693 bin aracın yaklaşık yüzde 18’ine denk gelen 3 milyon 361 bini İstanbul’da bulunuyor. Trafikteki her 5 araçtan birinin bulunduğu İstanbul, otomobil, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyon sayısında Türkiye’de ilk sırada yer alıyor.

Yeni yıl beklentileri

Beşiktaşlılar ve İstanbullular yeni yılı konserlerle, DJ performansları ve özel etkinliklerle karşılarken dileklerini de paylaştılar. Yeni yılın huzur içinde olmasını isteyenler çoğunluktayken bu kez para konusu ikinci planda kaldı. “Önce sağlık” dedi.
* İsmet Bilici – Esnaf: Para önemli ama istemiyorum. Herşeyin başı sağlık tabi ama huzur, mutluluk, barış istiyorum. Kardeşlik içinde birlik-beraberlik duygularımızla mutlu yaşayalım isterim.
* Adil Aydoğan – Esnaf: Hayır, mutluluk ve sağlık istiyorum. Son yaşananlara bakılınca, Çarşı Grubu’nun Allah yardımcısı olsun.
* Abdülkadir Akın – Yönetici: Öncelikle sağlık diliyorum ve yeni yılın gelişi ile birlikte huzur, mutluluk bizlerle olsun. Bütün milletimize, devletimize iyilik, güzellik, mutluluk getirsin, umut ederim.
* Sabahattin Gamgamoğlu – 60 yıllık Saatçi – Esnaf: Huzurlu, sağlıklı, güzel bir yıl diliyoruz. Öncelikle sağlık olsun. Para değil sağlık önemli. Mutlu olmak istiyorsak, karanlığa değil, aydınlığa bakacaksın, arkana değil önüne bakacaksın. Yoksa takılıp düşersin.
* Feyyaz Dicle Sözeri – İşletmeci: Yeni yılın gelişi ile birlikte yenilikler, mutluluklar bizlerle olsun. Beşiktaş şampiyon olsun. Elbette kazancımız artsın, para önemli. Ekonomik kalkınma olsun, geçim sıkıntıları da azalsın istiyorum.
* Musa Aydugan – Fotoğrafçı: Aşk cepte… Sağlığımız, huzurumuz milletçe daim olsun. Ülkenin genel gidişatının daha iyi olmasını istiyorum.
* Yavuz Bayburt – Baharatçı – Esnaf: Bizim fazla bir şeye ihtiyacımız yok, huzurumuz olsun yeterli. Yeni yılın gelişi ile huzurlu olalım isteriz.
* Fatma Söylemez – Öğrenci: Yolunda olmayan şeylerin yoluna girmesini istiyorum. Okul dönemi güzel geçsin, işlerim yolunda gitsin tabiki para da olsun.
* Kenan Canbey – Suşi Şefi: Yeni yıl inşaallah iyi olur. Huzur, mutluluk, sağlık istiyorum. Herşeyin başı sağlık… Bereket gelsin. Ekonomiye can gelsin, bereket olsun.
* Akın Alkan – Şef: Müslümanların parasını sömüren bazı yabancı sermayelerin önlenmesini istiyorum. Alt tabakada yaşayan insanların refah seviyesinin yükselmesini, huzur ve güzel bir dönemin başlamasını temenni ediyorum.
* Mustafa Halıcı – Reklam: Yeni yılda ülkemizde huzur ve mutluluğun artmasını temenni ederim. Mutlu bir yıl dilerim.
* Şükrü Duru – Erkek Kuaförü: Sağlık başta olmak üzere tüm devletimize, milletimize barış, huzur getirmesini diliyorum.
* Saadet Uslu: Sağlıklı bir yıl olmasını umut ediyorum. Para ve iş istiyorum.
* Enver Arpacı – Garson: En başta sağlık. 2014 benim için iyi geçmedi. 2015 yılında aile kurmayı düşünüyorum. Önce iş bulmam lazım.
* Suat Kara – Esnaf: Yeni yıldan beklentim yok… Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Bu yıl seçim var. Yine aynı masalları dinleyeceğiz.
* Davut Kıvrık: Biraz saygı diyorum. İnsanlar birbirine düştü… Ekonomik kriz kapıda… Esnaf olarak siftah yapmadan dükkan kapatıyoruz. Umarım yeni yılda işler açılır.
* Ayşe Aygün – Ev Hanımı: Sağlık diliyorum. Bir Beşiktaşlı olarak bu yıl şampiyon olmayı arzu ediyorum. Önümüzü kesmezlerse Kara Kartal’ın şampiyonluğunu 2015’te kutlarız.
* Metin Tuncay – Balıkçı: Köyiçi çok karıştı. Tarihi dokuyu bozmadan çeki düzen vermek gerekir. İş yok. Alışverişi canlandırmak için acil bir şeyler yapmak lazım.
* Murat Kerimcan: Öncelikle sağlık istiyorum. Huzur, başarı ve para… Piyangodan çıkarsa herkese yardım edeceğim. Bir de Beşiktaş’ın şampiyonluğunu istiyorum. Yeni yılda ne bekleyelim. Her yıl aynı… Değişik bir şey istemiyorum.

İsmet İnönü’yü Beşiktaş’ta andık

Maçka Parkı’ndaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Başkanlar tarafından İsmet İnönü Heykeli’ne çelenk koyma merasimi gerçekleştirildi. Tören sonunda CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın yaptığı basın açıklamasında birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Karayalçın, yaptığı konuşmaya, “İkinci Cumhurbaşkanımız, Kurtuluş Savaşı kahramanımız, Genel Başkanımız, sevgili Genel Başkanım Erdal İnönü’nün babası olan İsmet İnönü’yü, aramızdan ayrılışının 41. yılında sevgiyle, şükranla, rahmetle anıyoruz” diyerek başladı. Siyasi iklimlerin dünyada birbirlerini izleyerek değiştiğine değinen Karayalçın, “Bir dönem dünyada çok darbe olur, askeri müdahaleler yaygınlaşır. Bir dönem sivil giysili, sivil kökenli tek adam yönetimleri, Avrupa’da, dünyanın başka yerlerinde yaygınlaşır. Bir dönem duvarlar yıkılır, demokrasi gelir. İsmet İnönü, sıra dışı bir devlet adamı, siyaset adamı olarak demokrasinin yaygınlaşmadığı, tek adam yönetiminin egemen olduğu yıllarda kendi kararıyla, hiçbir baskı altında kalmadan, öyle inandığı, öyle tercih ettiği için Türkiye’yi tek adam yönetiminden çok partili demokratik yaşama taşımıştır. Tek adam yönetiminin yeniden seslendirildiği, tek adam yönetimiyle ilgili kaygıların egemen olmaya başladığı bu dönemde İsmet İnönü’nün bize, yurdumuza, halkımıza, demokrasimize kazandırmış olduğu bu hizmeti anmamak olamazdı. Demokrasiden tek adam yönetimine geçilmemelidir. Buna izin verilmemelidir. Bunun karşısında direnilmelidir” ifadelerini kullandı.

Taksiciler eylem yaptı

İSTANBUL’DA taksicilerin öldürülmesine tepki göstermek amacıyla taksi şöforleri İBB’nin önünde protesto gösterisi yaptı. Buna göre taksi şoförleri; yaptıkları eylemle cinayetleri protesto etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan protestoda taksiciler korna çalarak cinayetlerin engellenmesi için önlem alınmasını istedi. Grup adına konuşan Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Hüseyin Duman, “109’uncu şehidimizi verdik. Biz artık canımızı vermekten bıktık. Bu sorunun çözümü panik butonu değil, kabinli araçlardır. Biz bu konuyla ilgili yeni yılın ilk haftası Beşiktaş Meydanı’nda bir çadır kurup imza kampanyası başlatacağız. Topladığımız imzaları da Ankara’ya götüreceğiz” dedi.

Trafiğe para harcıyoruz!

İSTANBUL’DA trafikte her yıl 6.5 milyar lira harcama yapıldığı kaydediliyor. Buna göre İstanbul’da trafikte beklerken boşa giden yakıtın maliyeti yılda milyar liraları geçerken, tek çözüm yolu raylı sistemlerin artmasından geçtiği vurgulandı. Metrolar yılda 250 bin aracın trafiğe çıkışını önlüyor. Genel ulaşım çeşitlerine bakıldığında kara ulaşımının birinci sırada olduğunu ifade eden İTÜ Raylı Sistemler Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Turan Söylemez, “Yüzde 14’lük oran ile metrolar İstanbul’da en fazla tercih edilen raylı sistem olarak yer alıyor. Trafiğin rahatlamasının tek yolu raylı sistemlerden geçiyor. Metro ve raylı sistemler günde 1 milyon 600 bin kişi tarafından kullanılıyor. Metrolar sayesinde en az 250 bin aracın trafiğe çıkmasının önüne geçiliyor. Bu sayı ne kadar artarsa İstanbul trafiği de o kadar rahatlar” diye konuştu.

Kötü hava şartları İstanbul’u etkiledi

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı yetkilileri harekete geçirdi. Beşiktaş Belediyesi 24 saat boyunca karla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürürken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aynı türden bir çalışma yaptığı duyuruldu.
Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri kar yağışı boyunca gece çalışmalarını sürdürdü. 1920 personel, 908 araç ana arterler, ana arter ve meydanlarda görev yaptı. Gece yarısından sonra düşen hava sıcaklığı nedeniyle birçok yol ve köprüde buzlanma meydana geldi. Buzlanma erken uyarı sistemi sabah saatlerine kadar 179 defa çeşitli bölgelerden uyarı sinyali gönderdi. Ekipler gelen sinyaller doğrultusunda tuzlama çalışması yaptı. Toplu ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmazken Metrobüs sabaha kadar hizmet verdi.”
Önümüzdeki günlerde de soğuk ve kötü hava şartlarının devam edebileceği, bu konuda vatandaşların tedbirli olması istendi.

Her şey minikler için
“KUKLACI ÇOCUK”

Yeni yılın ilk ayında Beşiktaş’ta çocuklara özel gösterimler adından söz ettireceğe benziyor. İlk ayda Fulya Sanat Merkezi’nde sanatseverleri buluşturacak olan Kuklacı Çocuk Müzikali ile ilgili bazı detaylar ise şöyle: “Kuklacı / Çocuk Müzikali 4 Ocak 2015 Pazar günü saat 14.00’te Fulya Sanat’ta sahneleniyor. 2 Perde, 1 Saat 30 Dakika sürüyor.”
Müzikalin konusu ise şöyle aktarılıyor: “Kukla olan Pinokyo, akıllı ve sessiz bir çocuk olmak istemesine rağmen, yaramazlık ve tembellik alışkanlıklarını bırakmaz. Bu huyları onun başına olmadık işler açar. Tahtadan bir kukla olarak yaratılan Pinokyo’nun tek isteği, kuklacı Gepetto dedesinin dilediği gibi, gerçek bir çocuk olmaktır. Ama bunu elde edebilmesi için kötü huylarından vazgeçmesi gerekecektir. Bunun için Gepetto’nun sevgi dolu yuvasından ayrılıp dünyayı keşfetmek üzere eğitici bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk sonunda Pinokyo mavi peri tarafından gerçek bir çocuğa dönüştürülür.”
Öte yandan müzikal gösteri, 3-10 yaş arasına hitap ediyor.

AKATLAR KÜLTÜR MERKEZİ
“Çirkin Ördek Yavrusu”

Müzikli Çocuk Tiyatrosu “Çirkin Ördek Yavrusu” yeni yılın ilk ayında minik tiyatroseverler ile buluşuyor. Beşiktaş’ta Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde 10 Ocak 2015 tarihinde yeni sezona merhaba diyecek olan oyunun konusu ile ilgili bazı detaylar ise şöyle aktarılabilir:
“Çirkin Ördek yavrusu dünyaya geldiğinde diğer kardeşlerine benzememektedir. Herkesin onunla alay ettiğini zanneder. Bu yüzden de yaşadığı yerden uzaklaşıp ormanın derinliklerine gider. Yapayalnızdır. Ormanda karşılaştığı Kara Karga ve Küçük Ayıcık ile dost olur. Karga ile Ayıcık onun çok güzel bir ördek olduğunu söylerler ve buna ikna ederler. Anne Ördek ile Tavuk Hanım da Çirkin Ördek’i aramaktadır. Sonunda Çirkin Ördek ve arkadaşlarını bulurlar. Küçük Ördek ise, artık üzülmediğini ve arkadaşlarının söylediği gibi güzel bir ördek olduğu söyler annesine, annesi ve Tavuk Hanım buna çok sevinirler ve Küçük Ördek’i de yanlarına alıp yaşadıkları mekana dönerler ve döndüklerinde onu güzel bir süpriz beklemektedir.”

Yağmur yağdı böyle oldu
BARAJLAR DOLDU

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı yüzde 50’yi geçmesiyle ilerleyen dönemler için sıkıntının geçtiği işaretini verdi. Ağustos ayında doluluk oranı yüzde 17.23’e kadar düşen su seviyesi yoğun yağışlarla birlikte yüzde 53.73’e yükseldi, yeni yıla giriş ile birlikte artan yağışlarla daha da artması bekleniyor.
Barajlardaki doluluk oranı susuzluk konusunda şu an için sıkıntı teşkil etmiyor. Kazandere barajlarında doluluk oranı yüzde 100’e ulaşırken bu barajda kapaklar zaman zaman kontrollü olarak açılıyor. Edinilen bilgiye göre detaylar şöyle: “Alibeyköy barajında su seviyesinin 2012 yılından bu yana ilk defa tarihi su kemerine kadar yükseldiği görüldü. Bununla birlikte İstanbul’da yaşanan kuraklığın ardından baraj doluluk oranları geçtiğimiz Ağustos ayında yüzde 17.23’e kadar inmişti. Kuraklıktan en fazla etkilenen Papuçdere barajında doluluk oranı Ağustos ayı sonunda yüzde 0.44 olarak ölçülürken baraj kullanım dışı kalmıştı. Aynı tarihlerde Sazlıdere barajında doluluk oranı yüzde 5.8, Büyükçekmece’de yüzde 7.4, Alibeyköy Barajı’nda yüzde 12.41, Kazandere Barajı’nda yüzde 9.9, Darlık Barajı’nda yüzde 12.11 olarak ölçülmüştü.”

Sil baştan…
Akbil dönemi bitti

ULAŞIMDA yeni bir döneme başlandı. Bir süredir alışıla gelen akbil dönemi 2015 yılı itibariyle ortadan kalktı. Bundan sonrası için akbil kullanımı yerine İstanbulkart geçerli olacak. İstanbulkart dönemi başladı. Akbiller artık yeni yılla birlikte kullanılmayacak. Yetkililer 2014 yılı son ayında ise hatırlatma duyuruları yaparak akbilleri ücretsiz olarak nasıl değiştirebileceklerini aktarmıştı. Vatandaşlar Aralık ayı sonu itibariyle kullanımdan kalkan akbillerini, hiçbir ücret ödemeden İstanbulkart ile değiştirdiler. Vatandaşlar, akbillerini 2 bin İstanbulkart yükleme bayisinden, 22 Başvuru Merkezi’nden, Mobil Başvuru Merkezi’nden, 60 İETT gişesinden değiştirebildiler.

Mini Metro 2015’te açılıyor
Etiler Levent Hisarüstü Hattı

Levent-Rumeli Hisarüstü Mini Metrosu, entegre metrolar arasında ilgiyle beklenilenler arasında, İstanbul’un Avrupa yakasında Beşiktaş ilçesinin Etiler Mahallesi’nde yapılan mini metro çalışması olarak da biliniyor. Levent-Rumeli Hisarüstü arasında ulaşımı 5 dakikaya indirecek projeye ek olarak Hisarüstü-Aşiyan fünikülerinin yapımı ile de ön plana çıkıyor.
Levent-Rumeli Hisarüstü Mini Metrosu ile ilgili bazı detaylar şöyle aktarılıyor: “Beşiktaş’ın Etiler Mahallesi’nde ilk kazmanın 2013 yılının Şubat ayında vurulduğu metro projesi olarak karşımıza çıkıyor. Beş istasyondan oluşacak projenin 2015’te bitirilmesi hedefleniyor. Böylelikle, nüfus yoğunluğu ve ulaşımın yetersizliği nedeniyle devamlı trafik sorunu yaşanan Levent-Etiler-Rumeli Hisarüstü bölgesinde kazı çalışmalarına başlanan mini metroyla Boğaziçi Üniversitesi’ni de barındıran bölgede Levent’ten Hisarüstü’ne 5 dakikada ulaşılacak.
İstanbul metrosuyla entegre olacak Levent-Etiler-Hisarüstü metrosu saatte tek yönde 5 ile 10 bin arasında yolcu taşıyacak. 2015’te tamamlanarak hizmete açılması beklenen projeyle Levent-Etiler güzergahının yükünü çeken Nisbetiye Caddesi’nin de trafik yoğunluğunun düşürülmesi hedefleniyor.”
Metronun ne kadara mal olduğu konusunda da şu detaylar aktarılmıştı: “İstimlak gerektirmediği için çalışmaların başlandığı metro hattının toplam uzunluğu 3 bin 320 metre olarak öngörülmüştü. Yüzeye büyük asansörler, sabit ve yürüyen merpenlerle bağlanarak metro hattında 4 dakikada bir gerçekleştirilecek seferlerle Hisarüstü’nden Levent’e erişimi 5 dakikaya inecek. Toplam maliyeti 95 milyon euroyu bulan Levent-Hisarüstü metro hattını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin devrettiği Ulaştırma, Deniz ve Habercilik Bakanlığı tamamlayacak. Beş istasyonun bulunacağı hatta 2’li dizi tren işletmesiyle başlayıp ihtiyaca göre 3’lü diziye çıkarılabilecek. 70 metre platform uzunluğuna sahip mini metronun istasyonları “Tünel Tipi İstasyon” şeklinde yapılacak.”
Beşiktaş trafiğine aza indirgemeyi amaçlayan mini metro ile eşdeğer çalışma Hisarüstü-Aşiyan Füniküleri hangi noktalar arasında nasıl bir hizmet vereceği de şöyle aktarılıyor: “Füniküler, Hisarüstü’nden 3 dakikada Aşiyan sahiline ulaşacak. Başlangıç noktası olarak Aşiyan Parkı’nın belirlendiği projenin ilk ve son istasyonları arasındaki yükseklik farkı 104 metre. Yamaç boyunca seyirlik bir vagonla yer üstünde yolculuğun yapılacağı hattın uzunluğu 730 metre.”

Yeni yıla Fulya’da merhaba!..

İDSO Beşiktaşlı sanatseverleri ağırladı. Yeni Yıl konseri etkinliği kapsamında çeşitli bestecilerin caz ve pop şarkılardan oluşan repertuvar müzikseverleri bir araya getirdi. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Aralık ayının son günlerinde müzikseverleri Fulya Sanat Merkezi’nde ağırladı. 26 Aralık’ta gerçekleşen konser ile ilgili detaylar şöyle: “Lukasz Borowicz şefliğindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, “Yeni Yıl Konseri” ile 26 Aralık’ta Fulya Sanat Merkezi’nde sahne aldı. Şef: Lukasz Borowicz Solist: Seran Bilgi (Vokal), Devrim Yeşilpınar (Piyano), Alpay Çiftçi (Gitar), Bora Peynirci (Davul), Halil Serin (Bas) Program: J. Strauss – Viyana Valsleri ve Çeşitli Bestecilerden Caz ve Pop Şarkılar.”

AKATLAR
“Neşeli Orman”

Yeni yılın ilk oyunları minik tiyatroseverleri ağırlamaya hazırlanıyor. Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde, Masal Gerçek tiyatro topluluğu tarafından çocuk tiyatrosu sahne diyecek. Yeni yılın ilk haftasında miniklerle buluşacak oyun, orman canlıları arasındaki dostluk ve paylaşımı anlatıyor. “Neşeli Orman” adlı oyun ile ilgili bazı detayları topluluk üyeleri şöyle aktarıyor: “Karınca, Ağustos Böceği, Kara Karga, Leylek, Kınalı Kuzu, Horoz ve Tilkiden oluşan orman sakinlerinin türlü maceralarını anlatıyor. Kahramanların yaşadığı bu orman, oldukça renkli ve neşeli bir orman… Başroldeki Tilki, kurnazca oyunlarıyla her zaman neşeli ve eğlenceli… Kahramanlarımız bu ormanda paylaşmayı, dostluğu vurgulayarak neşeli günler geçiriyorlar. İzleyicilere de dostluğun ve paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu öğütlüyorlar.”
LEVENT
“Nergis Hanım”

Yeni Sinema Hareketi tarafından düzenlenen, Her Cuma Yeni Sinema etkinliği 2014 yılının son Cuma gününde Görkem Şarkan’ın Nergis Hanım filmiyle 2014 sezonunu kapattı. Senaristliğini ve yönetmenliğini Görkem Şarkan’ın yaptığı Nergis Hanım, 33. İstanbul Film Festivali’nde Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’ne layık görülürken, 21. Altın Koza Film Festivali’nde Begüm Akkaya’ya Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu ve Settar Tanrıöğen’e Jüri Özel Ödülü’nü kazandırdı. 26 Aralık 2014 Cuma günü saat 19:00’da gösterimi gerçekleşen film gösterimi ardından yönetmen Görkem Şarkan ve yapımcı Müge Özen izleyicilerin sorularını yanıtladı. Film gösterimi, Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gerçekleşti.

ORTAKÖY
“Kapıların Dışında”

Beşiktaş’ta yeni sezonda kültür sanat etkinlikleri devam ediyor. “Kapıların Dışında” adlı tiyatro oyunu, yeni yılda da sanatseverleri kucaklayacak. Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’ndeki 3D mapping teknolojisi ile sahneye konulan oyun, 4 Ocak’ta tiyatroseverler ile buluşacak. Yolcu Tiyatro tarafından sahnelenen oyunda animasyonlar ile gerçeklik iç içe geçiyor. Oyunda, dijital teknoloji bir fon olarak değil, oyunun bir parçası olarak kullanılıyor. Yolcu Tiyatro ekibi oyunları ile ilgili olarak şunları aktarıyor: “Oyuncuların, animasyonlar ile interaktif olarak sürekli iletişim halinde oldukları oyun, seyirciler için bugüne kadar tiyatro sahnesinde yaşamadıkları farklı bir deneyim oluşturacak. Wolfgang Borchert’ın yazdığı oyunda savaşın birey üzerindeki yıkıcı etkisi anlatılıyor.”

MAGAZİN HABERLERİ

“ADALETSİZ SEÇİM”
ORTAKÖY- Dolunay Soysert, Ceyda Düvenci ve Meltem Cumbul gibi isimler Ortaköy Mido Karaoke’de şarkılar söyleyip stres atarken kahkahalarıyla sokakları inletti. Deniz Seki ‘Adaletsiz Seçim’ şarkısı çalarken Meltem Cumbul’un göz yaşlarını tutamadığı öğrenildi.
NAZAR MI DEĞDİ ACABA?..
BEŞİKTAŞ- Gizem Karaca alışveriş için geldiği Zorlu’da görüntülendi. Magazin muhabirlerinin tek başına görüntülediği Gizem Karaca kozmetik mağazalarını gezerek uzun bir süre alışveriş yaptı. Gizem Karaca’nın dizlik takması ise dikkatlerimizden kaçmadı. Dizliğin nedeninin sette geçirmiş olduğu ufak bir kaza olduğunu söyleyen Karaca daha sonra alışverişine kaldığı yerden devam etti.
“SPORA GİDECEĞİM”
ETİLER- Geçtiğimiz yıl Akmerkez’de Fenerbahçeli Caner Erkin’in eşi Asena Erkin’le Bebek Odası skandalıyla magazin basınında adından söz ettiren Berkay, geçen hafta olay yerindeydi. AVM içerisinde alışveriş yapan popçu, karşısında basın mensuplarını görünce bir anda acil işinin olduğunu hatırladı. “Acelem var. Spora gideceğim, bir şey eksikti o yüzden buraya girdim” diyerek, skandal bölgeyi hemen terk etti.
SAKLAMBAÇ OYNAR GİBİ
BEBEK- Işın Karaca’dan geçimsizlik nedeniyle boşanan Sedat Doğan sevgilisiyle görüntülendi. Doğan, geçen hafta yeni sevgilisi ile birlikte Bebek’te köpek gezdirdiği sırada magazin muhabirlerine yakalandı. Şaşıran aşıklar, gazetecileri görünce ayrı, ayrı yerlere kaçmaya çalıştı. Doğan’n kız arkadaşı gazetecilerin görüntü almasını istemediği için yüzünü elleri ile gizlemeye çalıştı.
MÜZİĞİN “MABED”İ
ETİLER- Güzel şarkıcı Hacer Tülü, “Mabed” isimli ilk albümüyle müzikseverlerle buluştu. Hacer Tülü, sanatçı dostlarına Etiler Set Kebap’ta albüm tanıtım yemeği verdi. Güzel şarkıcı, yemek sonrası Mehmet Ali Erbil’in gece kulübü Chanta’da konser verdi. “Mabed” isimli ilk albümü beğenilen Güzel şarkıcı Tülü, ses tonunun Demet Akalın’a benzemesinden gurur duyuyor.
İLK DEFA GÖRÜNTÜLENDİ
BEBEK- Nil ve Serdar Erener çiftinin oğulları Arif Aziz, Bebek sahilinde ilk kez net bir şekilde objektiflere yansıdı. Nil Karaibrahimgil-Serdar Erener çiftinin oğulları Arif Aziz, geçen hafta bakıcısıyla Bebek sahilindeydi. Ailesinin kameralardan sakladığı Bebek, ilk kez bu kadar net görüntülendi. Annesine benzerliğiyle dikkat çeken Aziz’in keyfi yerindeydi.
“TUTACAĞINI BİLİYORDUM”
BEBEK- Sete kısa süreliğine ara verildiği için Bebek Otel’e yemek yemeye gelen Erkan Petekkaya çekimlerin çok iyi gittiğini ve Nurgül Yeşilçay’la enerjilerinin çok tuttuğunu söyledi. Erkan Petekkaya, magazin muhabirlerine şunları söyledi: “Dizi başlamadan önce ben bu dizinin çok iyi olacağını ve tutacağını biliyordum. Dizinin reytingleri çok iyi ve bu başarının devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

SPOR HABERLERİ

2014’ün lideri KARA KARTAL
Kartal lig, Avrupa ve kupada savaşıyor. Dar kadrosuyla üç kulvarda birden savaşan Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde grubunu lider tamamladı. Ligde de uzun süredir zirvede yer almayı başardı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 4. yıldız için kapıştığı sezona şu ana kadar Siyah-Beyazlılar damgasını vurdu. Vodafone Arena’nın yapımının sürmesi nedeniyle ligde dört farklı statta ev sahipliği yapan, sakatlıklar nedeniyle neredeyse her hafta önemli yıldızlarından yoksun sahaya çıkan, ortalama üç günde bir maç oynayan Kara Kartal, tüm olumsuzluklara rağmen 2015’e zirvede girmeyi başardı.
Üstelik bunu yaparken, ortaya koyduğu güzel futbolla taraflı tarafsız herkesin beğenisini de kazandı. Bu başarının baş mimarı şüphesiz Slaven Bilic… Takım içinde yarattığı ortam, öğrencilerine olan inancı, sorunlardan şikayet etmek yerine onların üstesinden gelmek için çözümler üretmesi ve formayı adaletli dağıtması, Siyah-Beyazlılar’ın bu noktaya gelmesindeki baş etkenler oldu. 2014’ü zirvede tamamlayan Kara Kartal, 2015’te de yüksekten uçacağının sinyallerini verdi.

Zirveyi bırakmıyor
T. Konya-BJK: 1-2

Karşılaşmanın başlama vuruşunu ev sahibi ekip yaptı. Oyunun ilk dakikalarında Yeşil-Beyazlılar duran toplarla kalede tehlike yaratmaya çalıştı. Takım, mücadelenin ilk on dakikasında istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Beşiktaş aradığı golü Gökhan Töre ile buldu. 19. dakikada Tolga Zengin’in uzun topuna iyi hareketlenen Gökhan Töre, rakibinden sıyrılır sıyrılmaz vuruşunu yaptı, vuruşunda top kalecinin yanından ağlara gitt: 0-1. Golün ardından maçta tempo çok yükseldi ve karşılıklı atak girişimleri yaşandı. Torku Konyaspor’un beraberlik sayısı için üzerine geldiği anlarda Tolga Zengin başarılı bir performans sergiledi. Kontrollü oyunu tercih eden Siyah-Beyazlılar, hızlı hücumlarla skor üretmeye çalıştı. Genel olarak ev sahibi ekip üstünlüğünde geçen ilk yarıyı Beşiktaş 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarının başlama vuruşunu Siyah-Beyazlılar yaptı. Karşılaşmanın ikinci yarısına ev sahibi ekip daha etkili başladı. 56. dakikada Mehmet Güven ceza sahası yayı üzerinden sert ve düzgün vurdu, Tolga’nın parmaklarının ucuyla dokunduğu top direkten döndü. Oyunun kontrolü ev sahibindeyken Beşiktaş hızlı hücumla farkı ikiye çıkaran golü buldu. 58. dakikada gelişen hızlı hücumda Olcay Şahan’ın pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Jose Sosa, sağ ayağıyla gelişine vuruş yaptı, top ağlara gitti: 0-2. Kontrollü oyununu sürdüren Siyah-Beyazlılar, hızlı hücumlarla rakibi üzerinde tehlike yaratmaya çalıştı. 82. dakikada ceza saha içinde Serdar Kurtuluş’un rakibine yaptığı müdahale sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. 84. dakikada penaltı atışından önce hakem Atiba’ya ikinci sarı karttan kırmızı kart verdi. 85. dakikada penaltıyı Hasan Kabze gole çevirdi: 1-2. Mücadeleye on kişi devam eden Siyah-Beyazlılar, kalan sürede savunmada büyük direnç gösterdi ve mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

KUPA MAÇI: BJK: 1 – A.Demirspor: 2

Maçın başlama vuruşunu Adana Demirspor yaptı. Maçın 14. dakikasında Timur Özgöz skoru değiştirdi. Adana Demirspor atağında savunma arkasına atılan uzun pası göğsüyle kontrol eden Timur, yerden çok rahat vurdu ve golü attı. Karşılaşmanın ilk yarısında fair-play adına da örnek bir olay yaşandı. Adana Demirsporlu Hakan Söyler’in, Veli’ye yaptığı hareket sonrasında hakem Hakan’a kırmızı kart gösterdi. Bu esnada araya giren Veli, hareketin kırmızı kartlık olmadığını hakeme söyledi ve bunun üzerine hakem Suat Arslanboğa kırmızıyı sarı karta çevirdi. İkinci yarıda ise kornerden gelen top gol oldu. Golü Abdülkerim kaydetti. 70. dakikada ise Gökhan Töre Oğuzhan’ın sol çaprazdan etkili pasına gelişine yarım voleyi vurdu ve topu ağlara gönderdi: 2-1 ve maç bu skorla sona erdi.

‘Namağlup şampiyon olmak istiyoruz’

Beşiktaş Mogaz Hentbol Takımı’nın başarılı oyuncusu Tolga Özbahar açıklamalarda bulundu. Özbahar, “Sezonun ilk yarısını namağlup kapattığımız için mutluyum. İnşallah namağlup şampiyon olacağız. Geçen sene ligden düşen takıma mağlubiyet almıştık ve sezonu bir mağlubiyetle bitirmiştik. Bu sezon böyle birşey yaşamamak için daha ciddi başlıyoruz. Taraftarımı-za bu yorucu sezonda bizden desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ediyorum. Sezonun kalan maçlarında da taraftarımızın desteğiyle sezonu namağlup lider tamamlamak istiyoruz” dedi.

Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası bitti

Türkiye Boks Federasyonu tarafından 22-27 Aralık tarihleri arasında Hatay’ın İskenderun ilçesinde düzenlenen Türkiye Büyük Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya 5 sporcuyla katılan Beşiktaş Boks Takımı, 64 kg. boksör Aytekin Yöreci sikletinde Türkiye üçüncüsü oldu. 56 kg. sporcularından Sedat Soytürk ile rakibi Murat Temur karşılaşma sırasında çarpıştı ve her iki boksör de maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Futbol Altyapı Antrenörleri buluştu

Süleyman Oktay, Futbol Altyapı Antrenörleriyle buluştu. Özkaynak Düzeni’nden A Takım’a yükselen ilk futbolcusu olan Süleyman Oktay, ‘Ustalara Saygı’ isimli seminerde Futbol Altyapı antrenörleriyle bir araya geldi. BJK Futbol Özkaynak Düzeni Koordinatörü Emrah Bayraktar’ın yanı sıra tüm altyapı antrenörleri katıldı. Altyapıdan A Takım’a yükseldiğinde büyük bir mutluluk yaşadığını belirten Süleyman Oktay, “Yapılan organizasyonu çok beğendim. Bizlerin hatırlanması açısından bu kulüpte emeği geçmiş insanlar açısından ve onların tecrübelerinden faydalanılması açısından çok yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

2015 ve Avrupa
Liverpool geliyor!..

Siyah-Beyazlı ekip 2015 yılında Avrupa yolunda emin adımlarla ilerlemek istiyor. Şubat ayında önce İngiltere’de sonra İstanbul’da Avrupa maçı heyecanı yaşanacak. 19 Şubat 2015 tarihinde Anfield Road, 26 Şubat 2015 tarihinde ise Olimpiyat Stadı’nda karşılaşma gerçekleşecek. Lider Beşiktaş, Avrupa’da da ses getirmek istiyor.
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Tottenham, Asteras Tripolis ve Partizan Belgrad ile eşleşmiş; 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 12 puanla gruptan lider olarak çıkmıştı. Rakip Liverpool ise Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Real Madrid, Basel ve Ludogerets ile eşleşmiş; 6 maç sonunda 5 puan toplayarak grubu 3. sırada tamamlamış ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanmışlardı. İki takım 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda eşleşmişlerdi. Siyah-Beyazlılar İnönü Stadı’nda oynanan ilk maçta İngiliz ekip Liverpool’u Serdar Özkan ve Bobo’nun golüyle 2-1 mağlup etmişlerdi. Deplasmanda oynanan maçta ise Liverpool; Beşiktaş’ı 8-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmişti.

“İlk golü Süleyman Seba atacak”

Beşiktaş’ın 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, katıldığı bir panelde inşaatı süren Vodafone Arena ile ilgili, Siyah-Beyazlılar’ı heyecanlandıracak bir açıklama yaptı. Bir öğrencinin, “Stadımızın açılışında 3 boyutlu hologram yöntemiyle ilk golü Süleyman Seba’ya attırabilirsiniz” teklifine sıcak bakan Başkan Ahmet Nur Çebi, bu teklifi yönetim kurulunda en kısa zamanda gündeme getireceğini söyledi. Başkan Çebi, “Olabilecek bir şeyse, bunu hemen uygulatmak isterim. Yani stat açıldığında ilk golü atan Süleyman Seba olacak. Sanal bir şekilde dizayn edilecek bildiğim kadarıyla. İnşallah yaparız” ifadelerini kullandı.

Demba Ba
isyan etti!..

Beşiktaş’ın Senegalli futbolcusu Demba Ba, Senegal Milli Takımı’na çağrılmamasına adeta isyan etti. Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele edecek olan Senegal Milli Takımı’nda kadro açıklandı. Ülkemizde Fenerbahçe’de forma giyen Moussa Sow kadroda yer alırken, Beşiktaş’ın santrforu Demba Ba’nın listede olmaması büyük bir şok olarak yorumlanmıştı. Kadroya alınmadığını öğrenen Demba Ba, “Kadroda olmamamın bahanelerini duymak için sabırsızlanıyorum. O bahaneleri bir bir yok edeceğim. Şimdilik beklemedeyim” diyerek sert bir dille teknik direktörleri Alain Giresse’ye tepki gösterdi.

Tomas Sivok neden sakatlıktan dönemiyor

Bir aydır tedavisi süren ve antrenmana bile çıkmayan Tomas Sivok’un kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık’ı istemediği, bu nedenle kendi doktoruna tedavi olduğu öğrenildi. Beşiktaş’ta sakatlığı nedeniyle bir türlü sahalara dönemeyen Tomas Sivok’un sağlık durumu, Siyah-Beyazlı yönetimde de kriz yarattı. Çek oyuncunun durumunu merak eden yöneticilerin, “Takımda sakatlanan herkes beklenenden daha erken sahalara dönüyor, bir tek Sivok yok” diye konuştukları öğrenildi.

Veli Kavlak

Fair-Play Ödülü’ne aday

Beşiktaş ve Veli Kavlak’a büyük onur. Adana Demirspor ile oynanan kupa maçında rakibinin yanlış yere atılmasından dolayı hakemin kırmızı kartını geri aldırmasını sağlayan Veli, TFF tarafından FIFA Yılın Fair-Play’i Ödülü’ne aday gösterilecek. Veli’nin hareketi kabul görürse diğer iki aday ile birlikte yarışacak. Öte yandan Dünya Fair Play Komitesi Üyesi Edoğan Arıpınar, Adana Demirspor maçında futbolcularının centilmence hareketi nedeniyle Beşiktaş Kulübü’nü, Türkiye Fair Play Ödülü aday listesine koyduklarını açıkladı. Arıpınar, “Olay sırasında Beşiktaş’ın geride olması, maçı da kaybetmesi, hareketin değerini daha da artırmıştır” ifadesini kullandı.

Adana Demirspor
maçı 21 Ocak’ta

Ziraat Türkiye Kupası’nın 4. haftasında Adana Demirspor ile Beşiktaş arasında 30 Aralık Salı günü oynanması gereken karşılaşma, 21 Ocak 2015 Çarşamba günü yapılacak. Saat 20.30’daki mücadele, 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası F Grubu’nda yer alan Beşiktaş, 3. maçlar sonunda topladığı 3 puanla 3. sırada yer alıyor. Beşiktaş, kupanın ilk maçında deplasmanda Sarıyer’i 4-0 yenmiş, evinde Çaykur Rizespor’a 1-0, Adana Demirspor’a ise 2-1 kaybetmişti.

Beşiktaş transfer bombasını patlattı!

Beşiktaş, İsveç’in AIK Stockholm takımında oynayan Alexander Milosevic ile 4 yıllık anlaşma sağladığı gündeme bomba gibi düştü. Milosevic kimdir: İlk profesyonel sözleşmesini Vasalunds ile imzaladı. 2 yıl sonra AIK Stockholm ile sözleşme imzaladı. AIK’in defans oyuncusu Per Karlsson antrenmanda sakatlanınca as takıma alınan Milosevic formayı sırtına geçirdi ve bir daha çıkarmadı. Liverpool, Arsenal, Sunderland ve Tottenham gözlemcileri onu hep takip ettiler. Almanya’dan Werder Bremen, Hollanda’dan Ajax ve Sırbistan’dan Partizan kulüpleri Milosevic için birkaç defa teklif yapsalar da AIK 600 bin euro civarında olan transfer tekliflerini reddetti.