İSTANBUL: Tipi uyarısı!..

Meteoroloji‘den 15 ile yoğun kar yağışı uyarısı!.. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çarşamba Günü; Marmara (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’nın yüksekleri) Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa’nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları beklendiğini açıkladı.
Başta ulaşım sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.
İstanbul için ‘tipi’ uyarısı… Kentte etkili olan kar yağışı, gün boyu aralıklarla devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, fırtınanın etkisiyle kar yağışının gün içinde tipiye dönüşmesi bekleniyor.Kentte gece boyunca 1920 personel ve 908 araçla ana ve ara arterlerde çalışma yürütüldü. Gece yarısından sonra birçok yol ve köprüde buzlanma meydana geldi. Buzlanma erken uyarı sistemi, sabah saatlerine kadar 179 kez çeşitli bölgelerden sinyal gönderdi. Ekipler gelen sinyaller doğrultusunda tuzlama yaptı.
Toplu ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmazken metrobüs sabaha kadar hizmet verdi. Ekipler gece boyunca 3 bin 847 ton tuz, karayolları ekipleri de köprülerde 3 bin 350 kilogram üre kullandı.
Fırtına ve kar yağışı nedeniyle devrilen 29 ağacı kaldıran ekipler, çatısı uçan 2 binaya da müdahale etti.