SAYI 319

Gazete Beşiktaş’ın yeni sayısını okumak için tıklayınız… SAYI 319 (PDF)

İstanbul Karayalçın’a emanet “Hoşgeldin”
CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın 2015 yılında yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak için istİfa etmesi sonrası eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın il başkanlığına atandı. Murat Karayalçın düzenlenen törenle görevini devraldı.
İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlenen devir teslim törenine CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, CHP PM üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, Sera Kadıgil, Eski Bakan Mehmet Moğultay, Ali Topuz, Çetin Sosyal, Rıdvan Budak, CHP İstanbul eski İl Başkanlarıı Berhan Şimşek, Nebil İlseven, İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Karayalçın, partililer tarafından coşkuyla karşılandı.
Karayalçın geldiği ilk gün yaptığı konuşmasında “Umudumuz halktır” vurgusunu yaparak CHP’de birleştiren güç olarak gördüğü doneleri aktardı ve yürütülecek programa, CHP örgütlerine güvendiğini dile getirerek önemli bulduğu hususları dile getirdi ve çözümün tek kişiye dayalı anlayışla değil, birlik beraberlik içinde olunarak olması gerektiğini savundu.
“YENİ BİR PERSPEKTİF”
Murat Karayalçın İstanbul İl Başkanlığı’na atanmasının ardından twitter hesabından bir açıklama yaptı. Karayalçın, “Ülkemin bütün kentleri benim için bir ve eşit değerdedir. İstanbul’a ulusumuzun bütün yurttaşları için, halkımızın iktidarı için gidiyorum. Cumhuriyetimizin ve sosyal demokrasinin değerleriyle Gezi direnişinin talepleriyle yeni bir İstanbul perspektifi inşa edeceğiz. Hep birlikte, büyük bir umut ve yoldaşlık duygusuyla halkımızın iktidarı için mücadele edeceğiz. Kapımız herkese açıktır” dedi.

Duman kapladı! Yangın paniği!..
Ortaköy’de lüks bir otelin mutfak kısmında çıkan yangın panik yarattı. Dumanlar bütün otelin etrafını sarınca ortaya çıkan görüntü, tüm herkesi tedirgin etti. Otelde olan müşteriler tahliye edildi, yangın ucuz atlatıldı. Edinilen bilgiye göre yangın, 5 katlı Radisson Blu Bosphorus Hotel’in mutfak kısmında çıktı. O sırada zeminin iki kat aşağısında bulunan mutfakta otelin aşçıları çalışıyordu. Beklenmedik bir şekilde yangın kısa sürede büyüyünce, duman otelin diğer katlarına sıçradı. Etrafı duman kaplaması endişeyi artırdı. Olay yerine gelen itfaiye yangını kontrol altına aldı. Bu arada, otel personeli, itfaiyenin çalışmalarını görüntüleyen basın mensupları arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

Ünlü galerici tutuklandı
Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nden kaybolan 302 eserle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ünlü Galerici Orhan Dağhan Özil tutuklandı. Özil ifadesinde, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kuzeni E.E’yi suçladı. Özil, “Bu eserler kamu görevlilerinin bilgisi olmadan alınamaz. Bu eserler çok uzun zamandan beri müzeden çıkartılarak satılmaktadır” dedi. Taksim, Beşiktaş ve Berlin’de şubesi bulunan Artist Sanat Yatırım A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Dağhan Özil, Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nden çalınan eserlerle ilgili sürdürülen soruşturmada şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Galerici Özil’in ise, sevk edildiği Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandığı öğrenildi.
Suriyeli dilenci operasyonu
İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle harekete geçen emniyet, İstanbul’da topladığı 46 sığınmacıyı Türkiye’deki 22 farklı kampa gönderdi. İçişleri Bakanlığı bir genelge yayımladı. 81 ile gönderilen genelgeye göre; İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Adana, Mersin, Konya, Antalya ve Kayseri gibi şehirlerde dilencilik yapan yaklaşık 30 bin Suriyeli toplanıp 22 farklı ildeki kamplara gönderilecek. Arapça bilen tercümanların desteklediği polis ve zabıtadan oluşan ekip, birçok noktada dilenen sığınmacıları topladı. Öte yandan Beşiktaş Levent’te bankaların bulunduğu meydana çıkan caddelerde Suriyeli dilencilerin oluşturduğu görüntülere yakın zamanda rastlanmadığı şeklinde de okuyucular görüşlerini iletti.

Etiler’de silahlı kavga
Etiler’deki bir restoranda, işyeri sahibi ile eski ortağı arasında çıkan kavgada, işletme sahibi tabancayla vurularak yaralandı. İddiaya göre, Adnan Saygun Caddesi üzerindeki Belediye Blokları’nda bulunan restoranda, saat 14.00 sıralarında, aralarında önceden alacak-verecek meselesi nedeniyle husumet bulunan işletme sahibi Eyüp C.P. ile eski ortağı Kıvanç K. arasında tartışma çıktı. Kıvanç Y., üzerindeki tabancayı çıkararak, restoran sahibi Eyüp C.P.’yi ayaklarından vurdu. İşletme sahibi kanlar içinde yere yığılırken, Kıvanç Y. olay yerinden kaçtı.

Sapık yakalandı
İstanbul’da inşaat işçisi Erhan A., sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan kandırdığı 8 kız çocuğunun tehditle çıplak görüntülerini çekip cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yakalandı. Çocuklardan bazılarının Beşiktaş’ta ikamet ettiği öğrenildi. Operasyon, Facebook’un ABD’deki merkezinden, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, 12 yaşındaki bir kız çocuğu adına açılan hesabın sahte ve kötü amaçlı kullanıldığı bilgisi ulaşmasıyla başladı. Polis, teknik çalışma sonunda çocukları kandırıp istismar eden kişiyi yakaladı. Erhan A. tutuklandı.

KARAR: “çArşı” özgür!..
Gezi Parkı olaylarında “hükümeti yıkmaya teşebbüs”le suçlanan Beşiktaş’ın taraftar grubu “Çarşı” üyesi 35 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Adliyenin 25 kişilik en küçük salonunda yapılan duruşma yer yetersizliğinden bir türlü başlayamayınca avukatlar daha büyük salon talebinde bulundu. Mahkeme avukatların talebini kabul etti. Çarşı liderlerinden Cem Yakışkan savunmasında “Darbe yapacak gücümüz olsaydı, Beşiktaş’ı şampiyon yapardık. Çarşı terör örgütü değildir. Faaliyetlerimiz arasında darbe yoktur” dedi. Çarşı’ya destek için adliyeye gelenler arasında CHP’li vekiller ile Berkin Elvan’ın anne ve babası da vardı. Çarşı grubu üyelerinin yargılandığı davanın ilk duruşması gece yarısı sonra sona erdi. Mahkeme duruşmayı 2 Nisan 2015 tarihine erteledi. Mahkeme, 27 sanığın yurt dışına çıkış yasağını kaldırdı.
Salon sıkıntısı da davada gündem oluşturan konular arasındaydı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Burada bir taraftar grubu yargılanıyor. Burada deplasman yok. Sanık avukatları ayakta ve yetersiz salon koşullarında savunma yapamayacaklarını belirtiyorlar” diyerek mahkeme başkanına tepki gösterdi. Bunun üzerine mahkeme heyeti, “Kimlik tespiti ve iddianame okunduktan sonra duruşmayı büyük salona alacağız” dedi. Avukatlar da, “Bu şekilde kimlik tespiti de mümkün değil” yanıtını verdi.
Öte yandan duruşmada başladıktan sonra söz alan tutuksuz sanıkların Avukatı Ömer Kavilli, “Bu salonda bu duruşmanın görülmesi mümkün değil. Alt yapı yetersizidir. Daha geniş bir salonda duruşma yapılsın” dedi. Bu sözler üzerine Mahkeme başkanı, “İşi olmayan dışarı çıksın. Avukat, milletvekili, basın mensupları salonda kalsın” diye konuştu. Hakim, “Sanık sayısı, izleyici sayısı dikkate alınarak oturabiliriz. Ne zaman mahkeme deplasmana gittiyse bir sıkıntı yaşandı. Mümkün mertebe kendi salonumuzda duruşma yapmaya çalıştık” ifadesini kullandı. Avukatlar ise ısrarla duruşma salonun küçük ve yetersiz olduğunu dile getirdi. Hakimin bu sözlerinden sonra duruşma salonunda “Biz deplasmanda da kazanırız” sesleri yükselmişti. Beşiktaşlılar Çarşı’nın davası için Çağlayan Adliye Sarayı’nın önünde çıkacak olan kararı bekledi. Karar beklenirsen duruşma görülmesi esnasında dava ile ilgili her gelişimi taraftar dışarıdan da an be an takip etti. Ortaya ilginç destek görüntüleri de çıktı, basına yansıdı.

Balık Pazarı’nda bir BAKAN
Norveç’ten bir heyet Beşiktaş Balık Pazarı’ndaydı… Norveç deniz ürünlerini tanıtmak üzere İstanbul’a gelen Norveç Ticaret, Sanayi ve Balıkçılık Bakanlığı heyeti, Beşiktaş’taki Balık ve Su Ürünleri Pazarı’nı gezdi.
Heyette yer alan Türk asıllı Norveçli Bakan Yardımcısı Dilek Ayhan, iki ülke arasındaki bağı güçlendirmek için elinden geleni yapacağını söyledi. Norveç Ticaret, Sanayi ve Balıkçılık Bakan Yardımcısı Dilek Ayhan, Norveç Deniz Ürünleri Konseyi Türkiye Bölge Müdürü Maria Kivijärvi, Heggen, Norveç Ulusal Beslenme ve Deniz Ürünleri Araştırmaları Enstitüsü Araştırmacıları Oyvind Lie ve Ingvild Graff ile Norveç Kraliyet Ailesi şefi Daniel Madsen’den oluşan heyet, Beşiktaş’taki Balık ve Su Ürünleri Pazarı’nı ziyaret etti. Ziyarette bulunan heyet, balık ürünleriyle ilgili incelemeler bulundu. Misafir heyet üyeleri daha sonra balıkçılarla sohbet etti. Heyetteki isimlerden en büyük ilgiyi ise Türk asıllı Norveçli Bakan Yardımcısı Dilek Ayhan gördü.

Kılıçdaroğlu engelliler ile…
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Dünya Engelliler Günü nedeniyle de Beşiktaş’taydı. Engellilerin sorunlarını gündeme taşıyarak sorunların çözüme odaklı projele yürütülmesine vurgu yapıldı ve bu konularda temenniler de dile getirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu engelli gençlerle birlikte Mustafa Kemal Merkezi’nde sahneye çıktı ve onlarla sohbet etti, dertlerini dinledi.
Öte yandan bir çok konuya da konuşmasında yer verdi. Kılıçdaroğlu, ‘Belki de en büyük görme engelli gördüğünü sananlardır. Ali İsmail Korkmaz sokakta dövülerek öldürüldü. Bunu görmeyenler var hâla bu ülkede.Görme engelli kardeşimiz o olaydan acı duyuyorsa biz onu gerçek anlamda engelli görmüyoruz zaten’ dedi. CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan’ın yaptığı “İlle de Yaşamak” adlı belgesel gösteriminde engelliler ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, 6 engellinin sorularını cevaplandırdı.

Öncü: ‘Atatürk hayatımızı etkiledi’

RÖPORTAJ: NEŞE BERBER
Atlar harika bir parkur çıkarıyorlar ve ekip birinci oluyor. Mussolini’nin morali bozuluyor. Adeta sahadan kaçıyor. Türkler kazandı diye kupayı vermek istemiyor. Sonra ikna ediyorlar, “Bu sizin adınıza bir kupa, vermeniz gerekir” diye. Zorla sahaya inip, kupayı veriyor. Zaten fotoğraf var suratı asık, hiç mutlu değil. Bu birincilik Atatürk’ün son yıllarında oluyor ve Ata büyük moral buluyor hasta yatağında. Hatta Dolmabahçe’de bir seyir balkonu vardır, babamlar o balkonun önünden atlarıyla geçit yapıyorlar ve Atatürk, hasta hasta Mussolini Kupası’nı almış süvarilerini selamlıyor. Daha sonra binicileri halk omuzlarına alıp, Taksim’e çıkartıyor, kutlamalar yapılıyor. Atatürk bu birinciliği ödüllendirmiş. Süvarilere imzalı altın saat, bir tane tabanca ve bir at hediye ediyor. Hediye atın da bir yıllık bakımını üstleniyor. Atatürk, babamın ata binişini, stilini çok severmiş. Babam adeta ata yapışır, bir bütün olurdu. Babam emekli olunca “Türk atı ile dünyaya meydan okuyacağım” diyor, hakikaten de öyle yapıyor.
Kupa’yı kazanan bu ekip nasıl bir araya gelmiş?
Mussolini Kupası’nı kazanan ekipte; babam Eyüp Öncü, Saim Polatkan, Cevat Gürkan ve Cevat Kula var. Bu dört binici “Atatürk’ün süvarisi” diye geçer. Hepsi asker. Süvari ekibi olarak biraraya geliyorlar. Hepsi birbiriyle çok uyumlu, atları ile bir bütünler. Ekip olarak Roma’da birinci olunca, Atatürk çok mutlu oluyor. O zaman Hatay sorunu var çözülmemiş ve Atatürk çözmek istiyor. Bu birincilik, dünya kupası olarak geçerli bir kupa. Süvariler, Mussolini Kupası’nı kazanınca, Atatürk o moralle Antakya meselesini hallediyor.
Atatürk’ün süvarilerinin binicilik tarihinde yeri?
Bu dört sporcu, Dünya kKupası’nı kazandı. Sonrasında da başka başarılar gelmiş. Bu ekipte dostluk ve arkadaşlık çok farklıymış. Atlarla anlaşmaları da çok mühim. Binicilik, iki canlının bir araya gelip yaptığı bir spordur. Bir gün siz iyi olursunuz at iyi olmaz, diğer gün at iyi olur siz iyi değilsinizdir. Bunu aynı güne denk getirip, neticeye varmaları ayrıcalık getirmiş. Böyle bir kupayı Türkiye kazanamadı. Bundan sonra kazanır mı, o bir soru işareti. Babam biniciliği bıraktıktan sonra, 1959’da Türk ekibinin başına geldi. Ve bu ekip Avrupa’ya gidince, Milletler Kupası’nı kazandı. Babam 1960’ta albay olarak emekli oldu. Paşalığı çıkmıştı, ama o hakkı almadı. 1960 ihtilalinde Roma Olimpiyatları sırasında emekliliği geldi. Ona dediler ki: “Albayım siz bir dilekçe verin, paşa olarak devam edin”, babam da, “Ben dilekçe paşası olmam” diyerek paşa olmayı kabul etmedi ve albay rütbesiyle emekli oldu. Babam emekli olana kadar hep askerler koşuyordu. Ondan sonra sivil biniciliğin de öncüsü oldu. Emekliliği, sivillerin yarışmasına da yol açtı. Babam, Türk biniciliğinin yapı taşıdır. 1983’de 76 yaşında vefat etti, hep ata bindi. Sipahi Ocağı’nda milli biniciler yetiştirdi. Ölene kadar antrenörlük yaptı. Beni de babam yetiştirdi. 1965’te yılın sporcusu seçildim. 900 kupa aldım.
Babanız Atatürk ile nasıl tanışmış?
İlk defa üsteğmenken tanışmış. O zaman 24 yaşındaymış. Atatürk çok zeki biri, ileri görüşlü. Halk bazen üstüne doğru gelirmiş, O, bakışlarıyla durdururmuş üstüne gelenleri. Her zaman Atatürk, “Beni korumayın” dermiş korumalarına. Sporu hep desteklermiş. Babamı çok teşvik etmiş. Sipahi Ocağı Kulübü’nü kurmuş. Atatürk’le beraber ata binerlermiş. Babamı hep, “Çok iyi biniyorsun ata” diye övermiş. “Sen binici ol, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceksin” dermiş. Zaten kendi de çok iyi ata binermiş. Ölümüne kadar hep görüşmüşler. İsmet İnönü ile de İstanbul Harbiye’de ata binerlermiş.
Öncü soyadı nasıl alınmış?
Babama ‘Öncü’ soyadını Atatürk vermiş. “Sen hep önde olacaksın, sen öncü ol” demiş. Babam havacı olmak istermiş babama “Sen süvari ol” demiş ve Atatürk’ün isteğiyle süvari olmuş. “Müsabakalara katıl ve Türkiye’yi temsil et” demiş. Babam da Milli Takımda kalmış. Birçok kupa kazandırmış.
Biniciliğin o yıllarda önemi nasıl?
Binicilik Ata sporumuz. Tıpkı güreş gibi. Dünyaya biniciliği biz öğrettik, ne yazık ki şimdi başkalarından öğrenmeye çalışıyoruz. Süvari okulları ve alayları kapandıktan sonra Türkiye’de bu iş gerilemeye başladı. Federasyonun yanlışları çok. Atlar artık çok güzel, yani malzeme çok iyi. Ama yürekli binicimiz yok. Türkiye’de bir ara binicilik çok iyiydi, gazeteler biniciliğe büyük yer ayırırdı. Artık ne başarı var ki? Biniciliğe aday sporcu bile yok artık. Biz 1975-80’lere kadar Türkiye’deki atları terbiye edip, bir yerlere geldik. Avrupa’da, şampiyonluklar kazandık. Artık atlar Avrupa’dan geliyor, malzemeler çok iyi, ama bunların üstünde binici yok. Türk halkı süvariliği de çok iyi bilirdi, şimdi at yarışını bildiği gibi. Biz Dolmabahçe Stadı’nı doldururduk, müsabakalar yapılırdı. Halk akın ederdi. (SON)

Sanıklara beraat
BEŞİKTAŞ- Bu yılki 1 Mayıs kutlamalarında Beşiktaş Meydanı’nda düzenlenen yürüyüşte, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ettikleri gerekçesiyle 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 9 kişi beraat etti. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 42. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz 3 sanık da hazır bulundu. Davayı karara bağlayan mahkeme de tüm sanıklar için beraatine karar verdi.

Bu kez geçemedi
BEBEK- İstanbul Boğazı’nda son zamanlarda sıkça görülen yaban domuzlarına bir yenisi eklendi. Ancak bu kez sahile çıkmayı başaramayan domuzun öldüğü anlaşıldı. Olay Bebek’te yaşandı. Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Bebek sahilinde yürüyüş yapan vatandaşlar, sahil kenarında ölü bir domuz gördü. Bunun üzerine bir vatandaş, domuzun ayağına halat bağlayarak belediye ekiplerine haber verdi. Tırnağı mavi boyalı olan domuzun, tekneye çıkmaya çalışırken boğulup ölmüş olabileceği belirtildi.

Havaya uçacaklardı!
ORTAKÖY- Kepçe skandalı yaşandı. Bir anda mahalleyi saran doğalgaz kokusu, çevrede korku ve panik yaşanmasına neden oldu. Dereboyu Caddesi Gözlükçü Sokak’ta, elektrik arızası nedeniyle kazı yapan BEDAŞ’a ait kepçe, doğalgaz borusunu patlattı. Sokakta bulunanların iddiasına göre, patlama anında meydana gelen yüksek ses, herkesi sokağa döktü. Mahalle sakinleri bu kez de sokağı saran doğalgaz kokusu nedeniyle panik yaşadı. İGDAŞ ekipleri yaptıkları çalışma sonrası doğalgazı kesti.

Işıl ışıl Kenan Doğulu
Yılbaşı coşkusu Beşiktaş’ta İstanbulluları ve Beşiktaş yaşayanlarını bir araya getirdi. Yeni yıl etkinlikleri kapsamında Kenan Doğulu damgası!.. Etiler Nispetiye Caddesi’nde ışıklandırma çalışmaları da yapılmasıyla iyice yeni yıl heyecanı Beşiktaşlıları sardı. Akatlar-Etiler civarında yılbaşı hazırlıkları diğer mahallelerde de görüldü.
Beşiktaş’ta yeni yıl coşkusu her yeri sardı. Aralık ayının ilk haftasında başlayan hazırlıklar yeni yılın son gününe kadar sürdü. Edinilen bilgiye sponsorlar tarafından karşılanan çalışmalar sonrası bir çok sürpriz de kentliyi bekliyor. 31 Aralık gecesinin en büyük partisi Nispetiye Caddesi’nde özel bir sahne kurulumu ve eğlenceler Beşiktaşlıları ve İstanbulluları heyecanlandırıyor. Öte yandan, Kenan Doğulu’nun canlı konseri ve DJ seti ile beraber sunacağı performans yılbaşının en büyük sürprizi.

Taksicilerin sorunlarını dinliyoruz ÇIRAĞAN TAKSİ DURAĞI
Taksicilerin sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz. Çırağan Taksi Durağı Başkanları ve duraktaki diğer taksi şoförlerinin öncelikli olarak sorunları ve bekledikleri hizmetler arasında en acili taksici esnafına karşı duyarsız davranışların düzeltilmesi geliyor. Duraktaki taksici esnafı yetkililere seslenerek acil çözüm bekliyor, istek ve önerilerini sunuyorlar. Sorunlarını Beşiktaş Gazetesi’ne anlatan taksiciler, “Bizim sorunlarımız genel olarak bilinen bütün taksicilerin ortak yaşadığı sorunlar. Yakıt ücretleri çok fazla ama taksimetre ücretleri buna rağmen çok düşük. Geçmiş dönemlerdeki otobüs fiyatları ve artışlarına bakıp taksi zamlarıyla mukayese edersek arada uçurum oluyor. Otobüs biletine bile daha çok zam geldi. Taksimetre ücretlerine yeni artış oldu ama çok komik ve çok düşük bir artış. Çok uzun bir aradan sonra zam gelmesine karşın açılış ücreti 3.20 liraya çıktı. Bu herşeyi gösteriyor. Güvenliğimiz içinde çalışmalar yapılmalı. Müşteri beklemek için cebe girdiğimizde İSPARK tarafından taksicilerden alınan ücretler kaldırılmalı. Zaten az kazanıyoruz. Hele yakın mesafeye müşteri alınca kazandığımız ücreti de onlara veriyoruz. Korsan taksilere hala tamamen çözüm bulunamadı. Trafik ve park sorunlarının çözülmesini istiyoruz. Belli bir yaştan sonra araçları yenilemek gerekiyor. Fakat trafik sigortasının en düşük fiyatı bizim gibi ticari araçlarda daha fazla alınıyor. Araç değişimlerinde ÖTV ve KDV de iyileştirme yapılsın istiyoruz. Taksicilik eskiden iyi, seçkin yapılıyordu. Şimdi herkes taksicilik yapabiliyor. Taksi şoförlerini seçerken dikkat edilmeli ve eğitim verilmeli. Sertifikasız çalışan çok kişi var. Taksicilik yapan kişilerin herşeyi düzgün olmalı. İstanbul’u çok iyi bilmeli. Kafasına göre müşteri seçip, bazı kötü davranışlarda bulunmamalıdırlar. Bunların yüzünden hepimiz itham altında kalıyoruz. Herkes ailesini bizlere emanet ediyor. Taksicilik neredeyse işsizlerin geçici yaptığı meslek haline geldi. Bizler mahallelerde karakol gibiyiz. Bu yüzden de taksici esnaflığı yapacak kişiler daha iyi seçmilmeli. Müşteri beklerken trafik polislerinin haberli veya habersiz kestiği cezalara çare bulunmasını istiyoruz. Arkamızdan yazılan cezalar bizleri dara sokuyor. Hız sınırı gereksizce düşük olan yerler var. Limitin düşük olmasından kaynaklı gelen cezalar ve gezici radarlar yüzünden kesilen hatalı cezalara düzenleme gelmeli. Öncelikle bunların yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

AK Parti Beşiktaş’ta ilçe başkanı değişti
AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı değişti. Devir teslim töreni gerçekleşti. 5. Olağan İlçe Kongresi sonrasında Beşiktaş’ta devir teslim töreni gerçekleşti ve yeni ilçe başkanı böylelikle görevine başladı. Önceki ve yeni dönem yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı törende, İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım, eski AK Parti Beşiktaş İlçe Başkanı Zeynel Abidin Okul ve çalışma arkadaşlarına emeklerinden dolayı teşekkür etti. Yeni İlçe Başkanı Ferşat Yıldırım’ın özgeçmişi şöyle:
“1978 Trabzon-Of doğumlu olan Ferşat Yıldırım, ilk ve orta eğitimini, ailesinin üç kuşak boyunca yaşamaya devam ettiği Beşiktaş’ta tamamlamış, lisans eğitimini Girne Amerikan Üniversitesi’nde tamamlayarak Endüstri Mühendisi ünvanını aldı. Yüksek lisans eğitimini, güzide ilçemizde bulunan Bahçeşehir Üniversitesi’nde Mühendislik Yönetimi alanında dereceyle tamamlayan Yıldırım, evli ve üç çocuk babasıdır. Proje Yönetimi ve Planlama Uzmanı olarak farklı alanlarda görev almış olan Yıldırım, halen yapı sektöründe Proje Koordinatörlüğü ve Yönetici olarak görev aldı. Yabancı dili İngilizce olan Yıldırım, kuruluşundan bu yana AK Parti teşkilatlarında bulunarak; İlçe Gençlik Kolları Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyeliği yapmış, İlçe Ana Kademe Yönetim ve Yürütme Kurulu Üyesi olarak da bir çok kez görev aldı.”

En güzel şehir listesinde ilk 20’de
İSTANBUL- İngilizler, dünyanın en güzel 20 şehrini seçti. İstanbul, listeye 11. sıradan girerek Berlin, Barcelona, Viyana gibi rakiplerini geride bıraktı. Telegraph’ın okurları dünyanın en güzel 20 şehrini seçti. İlk sırayı Cape Town alırken, Vancouver ikinci oldu. Onları Venedik, Sydney, San Francisco, New York, Tokyo, Rio de Janeiro, Floransa, Roma, İstanbul, Barcelona, Seville, St.Petersburg, Krakov, Melbourne, Boston, Hong Kong, Berlin ve Viyana izledi. Gazete, İstanbul’un listede yer almasını şöyle açıkladı: Avrupa ile Asya’yı ayıran mavi kurdele. Kentin eski merkezi kubbeler ve minarelerle dolu. Güneyinde Marmara Denizi’nin mavi suları davetkarca parlıyor.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in Radyo Beşiktaş’taki programı büyük dikkat çekti. Gündem yarattı
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Radyo Beşiktaş’ta katıldığı yayında şu detayları aktardı: “Şimdi öncelikle kentsel dönüşüm sadece İstanbul’u ilgilendiren bir mesele değil aynı zamanda Türkiye coğrafyasının tamamında bu kentsel dönüşümün yaratmış olduğu çok ciddi tahribatlar var. Türkiye’nin tahlili yani fiziki durumumuz yüzde 66 fay hattının üzerindeyiz. Yani coğrafyamızın tamamının yüzde 66’sı fay hatlarının üzerinde. Marmara’ya gelince bu oran çok daha yükseliyor, yüzde 83 oranlarında. İstanbul ve İstanbul’un civarındaki bölgelerin tamamı önümüzdeki süreçte her an bir depremle karşı karşıya kalabilecek durumdadır. Ne yaparsınız şimdi böyle bir durum varsa tespit edilmiş böyle bir durum varsa buna göre bir önleminizi alırsınız. İşte dünyada örnekleri var Japonyası; Uzak Doğu’su benzer ülkelerde bunlar depremler sık sık yaşandığı için önlemler alınmış. Zaman zaman gazetelerimize televizyonlarımıza da konu olur. Yüzde 8 oranda 9 oranda depremler olur ama hiç kimsenin burnu kanamaz. Şimdi bununla ilgili özellikle ’99 marmara depreminden sonra Türkiye’de rahmetli Ecevit döneminde hızlı bir şekilde ‘Nasıl önlem alabiliriz, deprem dönüşümünde nasıl bir yol alabiliriz?’ diye ciddi çalışmalar yapıldı ve bununla ilgili de bir kaç yasa değişikliği oldu. Örneğin deprem vergisi biliyorsunuz 66 milyar dolar deprem vergisi toplandı. Ama bunların hiçbirisi depremde kullanılmadı. Maliye Bakanı da “Biz yolda, duble yollarda kullandık” dedi. Bu aslında normal hukuk sisteminde bir bakanın söyleyeceği bir cümle değildir. Bu suçtur yani. Yani yarın deprem olsa, insanlar hayatını kaybetse ne diyeceğiz. “Duble yola mı harcadık” diyeceğiz?
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Radyo yayınında konuşmasına şöyle devam etti: “Bir kentsel dönüşüm yasası diye bir yasa çıkardılar. İşte bakanlığa bağlandı. Bunlar pratik bir şekilde kenti dönüştürecekler. Kaldı ki bu büyük bir kentsel dönüşüm olacaksa bunu merkezi, yerel yönetimlerdir. Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı var. Bürokrasi burada çalışıyor. Şimdi düşünebiliyor musunuz, hayatında Beşiktaş’a gitmemiş, Beşiktaş’ın mahallelerini bilmez, nasıl dönüştüreceğine karar verecek? Böyle birşey kabul edilebilir mi? Tabi ki bu dönüşüm olacaksa bu dönüşüm tek elde olması lazım, merkezi bir yönetimde olması lazım, 9 tane bir kere Türkiye’nin temel sorunu şehirlerin şuanda neredeyse şehirlerin neredeyse bitmiş noktaya gelmiş, şehirlerin en büyük sıkıntılarından bir tanesi de farklı bakanlıkların imar yapma yetkisi. Bırakın sadece bakanlıkların imar yapma yetkisini kurumların mesela Özelleştirme İdaresinin plan yapma yetkisi var. Böyle birşey olabilir mi? Özelleştirme İdaresinin plan yapma yetkisi olabilir mi? Çarpık zihniyet çarpık kentleşmeyi yaratır, yani yönetenler çarpık bir kere zihniyetleri çarpık.
PLANLARIMIZ HAZIR
Mesela şimdi bizi izleyen vatandaşlar haklı olarak “Ya kardeşim tamam güzel siz bütün bunları söylüyorsunuz. Bu AKP kötü, siz CHP olarak ne yapardınız?” Bu soru tabi ki akla gelir. Birincisi özellikle son 10 yıldır plan tadillerle parsel bazında plan tadillerle İstanbul’un büyüme oranı yüzde 16 yani dikey büyüme oranı yüzde 16 kentsel dönüşüm için yani parsel bazında yani ada bazında plan tadili yapmış olsaydınız İstanbul’a getirecek yük bütünü için söylüyorum, bakın 150 AVM için söylemiyorum. Bütün İstanbul yani İstanbul’da şerefiyle onuruyla haysiyetiyle ev sahibi olmuş, atasından dedesinden babasından kalmış evini dönüştürmemiz lazım. O zaman ilk kez Türkiye’de bir siyasi parti sempozyum yaptı. Aslında bütün dünyaya baktığınızda bunları üniversiteler yapar. Sempozyum yaptık depremin dönüşümü için, ulaşım için. Bütün bunlar 160 tane bilim insanıyla aylarca çalıştık. Ama ne yazık ki maalesef bütün bunlar hiçbirisi ciddiye alınmadı. Ama bizim hazırlamış olduğumuz sempozyum kitapçıklarının tamamı üniversitelerde şu anda ders kitapçığı olarak okunuyor. Tabi ki çok hayırlı bir iş yaptığımızın farkındayız.
Beşiktaş özeline grersek; dönüşmesi gereken birkaç mahalle var acil. Bunun bir tanesi Ortaköy. Ortaköy ve üst tarafı. Bütün bunlar için Cumhuriyet Halk Partisi olarak işte bizim biraz önce bahsetmiş olduğum o kentsel dönüşüm ve deprem dönüşüm için hazırlanan projede ada bazında plan tadilleri yani ortalama bir tabi ki emsal artış olacak ama öyle çok abartılı bir emsal artışı değil bu emsal artış aynı zamanda çünkü bölgedeki insanların çoğu emekli ufak paralarla çalışıyor. O insanlara ’30 yıl bana para ödeyin’ deme imkanınız yok. O kirlilikleri de ortadan kaldıracaksınız. İkincisi tabi en önemlisi bütün bu dönüşümleri sağlayabilmeniz için kamuya devlete ait olan arsaların buraya tahsis edilmesi gerekiyor. Yani bu dönüşümde kullanılması gerekiyordu. İşte falan işadamına ver, AVM yapsın. Falan işadamına verin, özel hastane yapsın. Falan haramzadeye verin, bilmem gazete patronuna verin ne yapsın dediğinizde o zaman zaten bunu daraltıyorsunuz. Daraltmış olduğunuz bu alanlarda bu plan tadillerini ada bazındaki plan tadillerinde de plan artışı yapmanız tabi ki zorlaşıyor. Biliyorsunuz SSK’nın yeri vardı orası ranta döndü. Maliye Bakanlığı’nın yeri vardı, Beşiktaş’ta ranta döndü, ama şunu da söyleyeyim hiç kimse unutmasın doğanın tabiatın imtihanı çok ağır olur. Çok örnekleri var. Tarihimizde de örnekleri var. Türkiye’de de örnekleri var.
YEŞİLİ KATLEDEN BEDELİNİ ÖDER
Yeşili katleden doğayı yok sayanlar bedelini çok ağır ödüyorlar. Bütün bunlar İstanbul’da yapılması gereken bu kentsel dönüşümde ivedilikle ve çok ciddi bir deprem tehlikesiyle karşı karşıya olduğumuz için tek yerden. Bunu merkezi kentsel dönüşüm bakanlığı falan değildir. Bunun merkezi İstanbul Büyükşehir’dir, İstanbul Büyükşehir ve acil olan ilçeler acilen toplanacaktır. Ve hangi bölgelerde kısmen bakın adını hemen söylüyorum. Kısmen parsel artışlarıyla yani imar artışları geri kalanı işte kamuya ait olan devlete ait olan yerleri onları da satarak bu dönüşümde kullanma imkanı elde edebiliriz. Aksi takdirde insanlara “Ya gel para öde, işte şu kadar bilmem ne öde senin evini dönüştüreceğim” demek bir kentsel dönüşüm değil, bir kentsel yıkıma dönüşür. Tapunuz olsa ne olur bu kentsel dönüşüm yasası aynı zamanda tapuyu da ortadan kaldırmış olur, olmaktadır. Ön görünüm yasasına uygun Boğaz Yasası’na uygun ona hiç itiraz etmiyorum onu bozmayacak şekilde yapacaksınız. Yukarılara mesela şimdi kafanızı kaldırdığınızda camınıza çıkın, kulelerde şapkanız düşer. Siz buraya nasıl bu emsalleri verdiniz. Şimdi bütün bu emsaller hakta yoksula fukaraya gelince mi haksızlık oluyor? Bakın ben 2011 yılından itibaren bütün televizyonlara çıktığımda 100 milyar doların nasıl ranta çevirildiğini 100 milyar doları nasıl talan ettiklerini 100 milyar dolardan bahsediyorum. 4 yıldır çağrıda bulunuyorum. Bir tek Allah’ın kulu kardeşim hayır senin söylediğin doğru değildir ya da karşına çıkıyoruz. Bu böyle değil diyebilecek cesur kişi bulamıyoruz. Ama ben yine İstanbul halkına seslenmek istiyorum. Gelin şehirinize sahip çıkın. Şimdi şöyle işliyor işler… İşgüzar müteahhitler var, tabiki normal işadamlarına, hakkıyla iş yapan insanlara asla sözüm yok. Bu haramzade işadamları aynı zamanda imar çetesiyle ilişkili olanlardır. Mesela 4 yıldır imar çetesi diyorum bir tanesi dava açmadı, bize nasıl çete dersin diye. Açamazlar keşke açsalar. Geliyor vatandaşlara böyle dönüşümlü olan kaymaklı yerleri önce bunlarla anlaşıyorlar. İşte imar durumu nedir diyelim şu andaki durumu 1 emsal böyle anlaşmasını yapıyor, sonra gidiyor o imar çetesiyle anlaşıyor. O 1 emsali 2 emsal yapıyor. Yani şöyle diyelim ki on kaç daire çıkıyor orada yüz daire. Yüz daireye göre vatandaşla anlaşmasını yapmış. Vatandaşın da dairesini veriyor. Sonra gidiyor onu 1 emsal daha artırarak 200 daire yapıyor, Yani o zaman tamam mı o yüz daire kimin cebine gidiyor imar çetesi ile haramzade işadamlarının cebine giriyor. Kimden çıkıyor bu? Vatandaştan çıkıyor. Sayın Topbaş Gezi Parkı’yla ilgili “Gerekirse referandum yaparım” diyor şimdi… Topbaş’a soruyorum “Siz Zorlu yapılırken Beşiktaş halkına referandum yapacağım” diye sordunuz mu? SSK’nın yerini yaparken sordunuz mu? Soramazlar, niye soramazlar, çünkü orası rant yeri. İnşaallah bu hazırlıkları yapıyorum. Yakında afişe edecğim, afişe değil açıklayacağım. Sağlıklı çalışma yapıyoruz. Biliyorsunuz o İstanbul rant haritasını iki buçuk yılda hazırladık. Birincisi ivedilikle Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olur olmaz ilk işimiz yerel yönetim yasasını değiştirmek olacaktır. Şu anda ilçe belediyelerinin imar yapma yetkisi yok uygulama yok yetkisi yok tamamı Büyükşehir’e yetmedi Büyükşehir’in kentsel dönüşüm yasasına yetmedi Bakanlığa yetmedi Başbakanlığa bağlandı. Yani yerelden genele gittik. Derhal bunun değişmesi lazım. Bakın Topbaş bile isyan etti. Aynı şu anda belediyelerimiz çöp toplamak ve kültür işlerinin dışında hiçbir yetkisi yok. Onu özellikle söyleyeyim ilçe belediyelerinin ister AKP’li ister CHP’li. Şimdi tabiki yetki tek tarafa bağlanabilir, imar yetkisi uygulama konusuna bakarsan uygulama konusunun tamamı yanlış. Belediyelerimizin israfı şeffaf, hesap verebilir, açık belediyecilik dünyanın heryerinde pik yapmış durumda. Ama halen bizim belediyelerimiz Türkiye’deki belediyeler maalesef üzülerek söylüyorum ne yazık ki belediye başkanlarınında kontrol edemeyeceği şekilde usulsüzlük ve yolsuzlukla doludur. Bir kere imar uygulamalarına baktığınızda yasada kaçak yapı yaptıran belediye başkanı ve sorumlular dahil 3 yıl ceza yer. Hiç bir belediye başkanı ceza yedi mi? Bu yasayı yaptınız kardeşim. Bu yasa fukara için mi geçerli ya? Yani bir ülkenin Başbakan’ı bir ülkenin Cumhurbaşkanı yargı kararını tanımıyorum derse vatandaşımız kime güvenecek ya? Belediye sistemi de siyasi partiler yasası da bunların hepsi çürümüş kirlenmiş. Siyaseti temizlemek istiyorsak temiz siyasetin yolunu bugün dünyada uygulanan temiz bir yasayla bizim inşaa etmemiz mümkün aksi takdirde ne olur vallahi bu kirli siyaset hep tartışılır sonuçta da bu kirli siyaseti ne temizler biliyor musun üzülerek söylüyorum başka şeyler temizler onu da söylemek istemiyorum.
TRAFİĞİ METRO ÇÖZER
Sayın Topbaş’a sesleniyorum. Sayın Topbaş 3. köprü ile ilgili siz Japon ulaşım uzmanlarını getirdiniz mi? Japon ulaşım uzmanları “Sakın ha 3. köprüyü yapmayın. 3. köprü ulaşım sorununu çözmediği gibi tüm İstanbul’a yük getirir ve havanızı suyunuzu yok eder” dedi mi? Siz de bunun üzerine, 100 binlik plan yaptınız mı sonra ne oldu da bunu altüst ettiniz. 10 tane köprüde yapılsa İstanbul’un trafiğini çözmek mümkün değil. Beşiktaş’ın merkezindeki trafiğin köprü ile ne ilgisi var. Mecidiyeköy’ün içindeki trafiğin köprü ile ne ilgisi var. Metro… Metro… Metro… Bunun başka bir şeyi yoktur. Dünya metro ile çözmüş. Siz de metro ile çözeceksiniz. Aksi takdirde ulaşım sorununu çözmek mümkün olmaz. Ama bu kadar rant yaratırsanız o kadar binalar yaparsanız tabiki metroyu da zorlaştırırsınız. İnşaallah CHP iktidarı ile bunları en kısa süre içerisinde çözülebilecek işlerdir. Tabiki şu anda yani sadece seçim startı değil aynı zamanda kurultaydan sonra bütün arkadaşlarımız sahada çok ciddi çalışmalar yapıyor. Çok ciddi projelerimiz var. Türkiye’nin beklentisine cevap verebilecek yolsuzlukları ortadan kaldıracak yoksulluğu belli bir seviyeye düşürecek ve yasaksız bir Türkiye konusunda çok önemli projelerimiz var. İnşaallah yakında bunları aslında parça parça sayın Genel Başkanımız anlatıyor ama önümüzdeki günlerde daha kapsamlı paket halinde kamuoyuna sunulacaktır.” HABERİN TAMAMI VE RADYO YAYIN TEKRARI İÇİN: www.besiktas.com.tr

FULYA SANAT MERKEZİ “Zübük”
AZİZ Nesin’in eseri Zübük Beşiktaş’ta tiyatroseverler ile buluştu. Nesin’in 100’üncü yaşı “Zübük”le kutlandı. Ünlü yazar Aziz Nesin’in 100’üncü yaşı, ustanın “Zübük”adlı eserinden uyarlanan müzikalle kutlandı. Fulya Sanat’ta gerçekleşen etkinliğe ilgi oldukça büyüktü. Nedim Saban’ın yönettiği oyunun galası, 15 Aralık’ta Fulya Sanat Merkezi’nde yapıldı. Aynı zamanda usta yazarın doğum günü kutlamasına dönüşen galanın tüm geliri, Nesin Vakfı’na bağışlanacağı da duyurulmuştu. Aziz Nesin’in 1960 yılında yazdığı ‘Zübük’ romanı, yazarın 1962 yılında çıkardığı bir mizah dergisine de ismini vermişti. Herkesin unutamadığı eser, 1980’de sinemaya uyarlanmıştı.

MKM “Balkan Gecesi”
Kanada merkezli Balkan müziği Beşiktaş’ta konuklarını ağırladı. Brenna MacCrimmon, “Avea Sıra Dışı Müzik Konserleri” kapsamında haftasonu Akatlar’daki Mustafa Kemal Merkezi’nin konser verdi. Konser için balkan sanatseverler Attila İlhan Salonu’nda yerini aldılar. Sanatçı hakkındaki bazı detaylar ise şöyle sıralanabilir: “Brenna MacCrimmon Kanadalı bir halk müziği sanatçısıdır. Toronto, Ontario doğumludur. 1980’lerin sonundan beri Balkan Müziği çalışmakta, öğretmekte ve söylemektedir. Çok iyi Türkçe konuşan ve şarkı söyleyen MacCrimmon, uluslararası anlamda bir Türk Halk Müziği ses sanatçısı olarak kabul edilmektedir. Türk Müziği’ne olan ilgisi gençliğinde Burlington, Ontario’daki bir kütüphaneyi ziyaret etmesi ile başladı.”

LEVENT “Diyar”
Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit’te bu hafta “Diyar” belgeseli Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda seyircisiyle buluştu. Beşiktaş Belediyesi’nin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği’yle gerçekleştirdiği “Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit” etkinliğinde Aralık ayının ikinci yarısında Çarşamba günü Devrim Akkaya tarafından yönetilen “Diyar” belgeseli perde dedi, sinemaseverleri ağırladı. Altın Portakal Film Festivali’nden çekilen belgeseller arasında yer alan “Diyar” bir yoga eğitmeninin, katıldığı bir terapi çalışması ardından köklerine doğru çıktığı yolculuğu konu alıyor. Levent Kültür Merkezi’ndeki gösterimin ardından Onat Kutlar Sinema Salonu’nda düzenlenen söyleşi bölümüne belgeselin yaratıcıları konuk oldu.

ORTAKÖY “Tesir”
Aşkı ve yalnızlaşan insanı bir antidepresan deneyi ile sorgulayan oyun olan, Lucy Prebble’nın eseri “Tesir” Ortaköylüleri ağırladı. Siyah Beyaz Renkli Tiyatro tarafından Türkiye’de ilk kez sahnelenen oyunu Çağrı Şensoy yönetiyor. Kadrosunda tanıdık yüzlerin buluştuğu oyunda Salih Bademci, Güneş Sayın isimleri dikkatleri çekiyor. Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde ziyaretçilerini ağırlayan, Çağrı Şensoy’un yönettiği oyun ile ilgili detaylar ise şöyle sıralanabilir: “Mutluluğun maddesi aranıyor!.. İnsanın bir kimyası var, hırsın, beklentinin, ızdırabın, aşkın da kimyası var. Peki bu kimya bir hapa sığdırılsa, yalnızlaşan insanın avutulabilir mi? Kimya insanı, dahası aşkı yaratabilir mi? Yoksa insan söz konusu olduğunda bilim sonu bilinmeyen bir hikaye mi oluverir?”

MAGAZİN HABERLERİ

HEDİYE AÇIKLAMASI
ETİLER- Evli sevgilisi Mustafa Elgin’in eşinden boşanmaktan vazgeçmesi nedeniyle zor günler geçiren Özlem Yıldız, geçen hafta Etiler Limonata’daydı. Elgin’i affettiği haberleri çıkan sunucu, bununla ilgili soruları duymazdan geldi. Yıldız, “Sevgiliniz size cip almış” iddiasıyla ilgili ise “Benim zaten cipim vardı” dedi.
ŞANS DA YOK PARA DA
ARNAVUTKÖY- Demet Akalın ile eşi Okan Kurt, geçen hafta Arnavutköy Eftelya Balık’taydı. Demet Akalın çıkışta piyangocuyu görünce “Bizde şans yok ki, ikramiye çıksın” diye takıldı. Sonra eşine dönüp “Minik, para var mı yanında?” diye sordu. Olumsuz yanıt gelince “Bak işte şans yok, bileti bile alamadık” dedi.
FUNDA ARAR ŞOV
LEVENT- Funda Arar, geçen hafta Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel’in açılışında sahneye çıktı. Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılış davetine, iş dünyasından birçok ünlü isim katıldı. Sevilen şarkılarını peş peşe seslendiren Funda Arar’a tüm konuklar eşlik etti.
MUTLULUK POZU
BEŞİKTAŞ- Güzel oyuncu Naz Elmas, geçen hafta sevgilisi Emre Kıramer ile Zorlu Center’daydı. Yılbaşı için alışverişe erken başlayan çiçeği burnunda çift, sevdiklerine hediyeler aldı. Alışveriş sonrası baş başa akşam yemeği yiyen Naz Elmas ile sosyetik aşkı, objektiflere de mutluluk pozu vermeyi de ihmal etmedi.
LİSELİ AŞIKLAR GİBİ
BEBEK- Ağustos ayında işadamı Uğursay Yeğin ile evlenen yaşam koçu Şeyda Coşkun, geçen hafta eşiyle birlikte Bebek sahilinde baş başa kahvaltı yaptı. 7 aylık hamile olan Coşkun evliliğin ve hamileliğinin çok iyi gittiğini ve çok mutlu bir aile olduklarını söyledi. Liseli aşıklar gibi el ele dolaşan çiftin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.
“ÇOK UTANIYORUM”
BEŞİKTAŞ- Güzel oyuncu Gamze Özçelik, geçen hafta Zorlu Center’da objektife takıldı. Her zamanki gibi güzelliğiyle dikkat çeken Gamze Özçelik, kendisini görüntüleyen gazetecilere “Böyle herkesin içerisinde poz verirken çok utanıyorum. Lütfen arkadaşlar beni zor durumda bırakmayın. Benim yapım böyle. Kusura bakmayın” dedi.
“TEŞEKKÜRLER”
BEŞİKTAŞ- Bu yıl altıncısı düzenlenen 1 Numaralı Markalar-2014 Ödülleri, geçen hafta Zorlu PSM’de dağıtıldı. En Beğenilen Marka Yüzü seçilen Serenay Sarıkaya, kot pantolonla geceye katıldı. Oyuncunun, ayakkabısının altındaki fiyat etiketini unuttuğu görüldü. Serenay Sarıkaya, Arda Turan’ın kendisini arayıp aramadığı sorularını, “Teşekkürler” diye geçiştirdi.

SPOR HABERLERİ

“Kork bizden LIVERPOOL!..”
Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi İngiliz ekip Liverpool oldu. Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Tottenham, Asteras Tripolis ve Partizan Belgrad ile eşleşmiş, 6 maçta 3 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 12 puanla gruptan lider olarak çıkmıştı. Rakip Liverpool ise Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda Real Madrid, Basel ve Ludogerets ile eşleşmiş, 6 maç sonunda 5 puan toplayarak grubu 3. sırada tamamlamış ve UEFA Avrupa Ligi’ne katılmaya hak kazanmışlardı.
İki takım 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda eşleşmişlerdi. Siyah-Beyazlılar İnönü Stadı’nda oynanan ilk maçta İngiliz ekip Liverpool’u Serdar Özkan ve Bobo’nun golüyle 2-1 mağlup etmişlerdi. Deplasmanda oynanan maçta ise Liverpool, Beşiktaş’ı 8-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmişti. Liverppol’un o zamanki kadrosunda Fenerbahçe’de oynayan Dirk Kuyt ve Kasımpaşa’da oynayan Ryan Babel bulunuyordu.
Ancak 8-0’lık maçın üzerinden çok sular aktı. Ne Liverpool eski gücünde, ne Beşiktaş eskisi kadar deneyimsiz. Bu sezon Bilic’le müthiş bir performans yakalayan Beşiktaş, Arsenal ve Tottenham’la karşılaşmış ve toplam 4 maçta 1 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet elde etmişti.
RAKİBİMİZ LIVERPOOL
İngiltere’nin en önemli kulüplerinden biri olan Liverpool’un tarihi başarılarla dolu. 18 kez Premier Lig Şampiyonluğu bulunan Liverpool’un 5 Şampiyonlar Ligi, 3 kez de UEFA Kupası şampiyonluğu bulunuyor.

Süper Lig’in LİDER’i Gaziantep-BJK: 0-1
Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gaziantepspor’u 64. dakikada Oğuzhan Özyakup’un attığı golle 1-0 mağlup etti. Beşiktaş, sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle maça farklı bir 11’le çıktı. Genç Atınç, ve sakatlığı düzelen Oğuzhan ile cezası sona eren Atiba bu maçta forma şansı buldu. Maçta henüz 1. dakika dolmadan Siyah-Beyazlılar çok önemli bir pozisyona girdi. İlk 10 dakikalık dilimde çok baskılı bir oyun oynayan Beşiktaş, daha sonra oyunu rolantiye aldı. 36. dakikada Cenk Tosun’un kafayla indirdiği topu Gökhan Töre Motta’ya verdi, Motta’nın şutunda kaleci topu kontrol etti. Maçın ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.
İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi Beşiktaş etkili başladı. 53. dakikada Oğuzhan’ın uzaktan şutu direğin hemen dibinden dışarı çıktı. 55. dakikada Sosa’nın ara pasında Cenk Tosun topu filelere gönderdi ancak gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı. 64. dakikada Oğuzhan’la Cenk Tosun’un verkaçında Cenk Tosun’un şutu kaleciden döndü, Oğuzhan önünde kalan topu filelere gönderdi ve skoru 1-0 yaptı. Oğuzhan Özyakup’un bu sezon attığı ilk gol oldu. 68. dakikada Atınç’ın uzun pasında topla buluşan Kerim Frei’ın pasında Cenk Tosun’un şutu kaleciden sekti, dönen topu alan Gökhan Töre’nin şutu dışarı çıktı. 72. dakikada Kerim Frei’ın uzaktan sert şutunu kaleci Karcemarskas kornere çeldi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

BJK-Ç. Rizespor: 0-1
Ziraat Türkiye Kupası F Grubu mücadelesinde Beşiktaş, Çaykur Rizespor’a 1-0 mağlup oldu. Çaykur Rizespor’un golünü penaltıdan Lua Lua kaydetti. Ligde 5 maçtır bileği bükülmeyen Beşiktaş’ın bu serisine Çaykur Rizespor son verdi.
Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda Çaykur Rizespor’u konuk etti. Maçın ilk tehlikeli atağı Beşiktaş’tan geldi. 18. dakikada Serdar Kurtuluş’un ceza sahası dışından sol ayağıyla vurduğu sert şut direkten döndü. 26. dakikada Çaykur Rizespor’da Liman Abdi’nin getirdiği topta sol kanatta topu alan Ali Adnan’ın vuruşu dışarı çıktı. 40. dakikada Beşiktaş tehlikeli bir yerde serbest vuruş kazandı. İsmail Köybaşı’nın vuruşu direğin dibinden dışarı çıktı. 43. dakikada ceza sahası içinde Tolga Zengin’in Lua Lua’ya yaptığı hareket, hakem penaltı olarak değerlendirdi. Topun başına geçen Lua Lua, meşin yuvarlığı filelere gönderdi: 0-1. İlk yarı Lua Lua’nın penaltıdan attığı golle 1-0 Çaykur Rizespor’un üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarıda Ümit Karaal sakatlandı ve yerine Arjantinli Sosa oyuna dahil oldu. 53. dakikada gelişen Beşiktaş atağında yapılan ortada Atınç’ın kafa vuruşu direğin hemen üstünden dışarı çıktı. 62. dakikada köşe vuruşundan seken top Sosa’nın önünde kaldı, Arjantinli’nin şutunu kaleci kornere çeldi. 85. dakikada Beşiktaş’ın kullandığı kornerde Pedro Franco’nun kafa vuruşu direkten döndü, seken topu Atınç tamamladı ama top dışarı gitti. Kalan dakikalarda Beşiktaş gol bulamadı ve Çaykur Rizespor sahadan 3 puanla ayrıldı.

Beşiktaş altyapının dostluk maçları
Beşiktaş altyapı takımları, Atletico De Madrid Bucuresti ile dostluk maçı oynadı. Seyrantepe Stadı’nda düzenlenen dostluk müsabakalarında U-13, U-14, U-15 ve U-16 Beşiktaş Akademi Takımların aldığı sonuçlar şöyle:
n (U-13) Beşiktaş:7 Atletico De Madrid Bucuresti:0 n (U-14) Beşiktaş:1 Atletico De Madrid Bucuresti:0 n (U-15) Beşiktaş:1 Atletico De Madrid Bucuresti:1 n (U-16) Beşiktaş:1 Atletico De Madrid Bucuresti:0

Atletizm salon yarışları sonuçları
Beşiktaş Atletizm Takımı, İstanbul’da yapılan Büyükler, Gençler, Yıldızlar Federasyon Salon Şampiyonası’nda yarıştı. Beşiktaş Büyük Bayanlar’da 3000 metrede Funda Erdoğan 10,35,52’lik derecesiyle birinci oldu. Beşiktaş Yıldız Bayanlar’da ise, 1500 metrede Meryem Özçelik ikinci olurken Funda Nur Uludağ da üçüncülük elde etti. Derya Güldal, gülle atmada üçüncü oldu.

Futbol okulları denetimleri sürüyor
BJK Futbol Okulları Koordinatörü ve Teknik Direktör Ufuk Pak, Tekirdağ Futbol Okulu’nu ziyaret etti. Son dönemde sürekli büyüyen yurt içi ve yurt dışında önemli etkinliklere imza atan hem de Beşiktaş, alt yapılara bir çok oyuncu kazandıran futbol okulların denetimi ve ziyaretler tüm hızıyla sürüyor. Tekirdağ Futbol Okulu sorumluları, velileri ve öğrencilerle toplantılar düzenleyen Ufuk Pak, çalışmaları izleyip yetkililerden bilgiler aldı. Ufuk Pak, yetenekli oyuncuların titizlikle takip edilip ilerleyen dönemde denemelere alınacağını belirtti.

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu oldu
Zekeriya Alp’in istifasıyla boşalan MHK Başkanlığı’na Yusuf Namoğlu getirildi. Zekeriya Alp’in istifa ettiğini açıklamasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetimi göreve Yusuf Namoğlu’nu getirme kararı aldı. Namoğlu 2011 yılında da MHK Başkanlığı yapmıştı.
TFF’den yapılan açıklama şöyleydi: “Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sayın Zekeriya Alp’in istifası Türk futbolunda önemli bir sorunun bir kez daha göz önüne gelmesine sebep olmuştur. Maalesef Sayın Alp gibi, dürüstlüğü ve tarafsızlığıyla herkesin takdirini kazanmış değerli futbol adamları maruz kaldıkları hakaretlerin sonucunda Türk futboluna hizmet edemez hale getirilmektedir. Dileğimiz, sorumluluk sahibi herkesin futbolda çatışma ortamına yol açacak açıklamalara bir an önce son vermesidir. TFF Yönetim Kurulu olarak Sayın Zekeriya Alp’in istifasını saygıyla karşılıyoruz. Kendisine ve başında bulunduğu kurulun üyelerine hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yönetim Kurulumuz, yaptığı toplantıda Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na Sayın Yusuf Namoğlu’nun getirilmesine oy birliğiyle karar vermiştir. Sayın Namoğlu birlikte çalışacağı kurulu kendisi oluşturacaktır. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.”

Genç Kartallara bedelli vurdu
Bedelli askerlik ve sözleşmeli erliğe başvurulara ilişkin kanun teklifindeki düzenleme, komisyonda Milli Mayın Faaliyet Merkezi kurulmasını öngören kanun tasarısına eklendiği şekliyle kabul edildi. 15 Aralık tarihinde başvuruları başlayan Bedelli Askerlik şartları da önemlilik arz ediyor. Beşiktaşlı futbolculardan genç oyuncular da bundan yararlanabilecek. Serdar Kurtuluş ve Olcay Şahan da bu isimler arasında bulunuyor. Olcay Şahan, 26 Mayıs 1987, Serdar Kurtuluş ise 23 Temmuz 1987 doğumlu.
Buna göre, her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1988 tarihi dahil, daha önce doğanlar, 1076 sayılı Yedek Subay ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanunu’na tabi yükümlüler, istekleri halinde, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18 bin Türk Lirası para veya Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertible yabancı ülke parasını defaten ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.
Her ne sebeple olursa olsun daha önce bedelli veya dövizli askerlik hizmeti kapsamından çıkarılanlardan yaş şartını taşıyanlar, istekleri halinde bu hükümlerden yararlanabilecekler. Uygulama kapsamında ödenecek paralar, Savunma Sanayii Destekleme Fonu adına TC Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası’nda açılacak hesaba yatırılacak. Bu madde hükümlerinden yararlanan yükümlüler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari adli soruşturma ve kovuşturma yapılamayacak. Başlatılmış olanlar sona erdirilecek ve bu suçlara ilişkin kesinleşmiş idari para cezaları tahsil edilemeyecek.

Demba Ba derbiye yetişiyor mu?..
Sakatlıklar sebebiyle ciddi sıkıntı yaşayan Beşiktaş’a son günlerin en güzel haberi Senegalli golcüsü Demba Ba’dan geldi. Trabzonspor maçında sakatlanan ve sağ ayak parmağında kırık tespit edilen Siyah-Beyazlı futbolcu Demba Ba’nın 4 Ocak 2015’teki yılın ilk derbisi olan Beşiktaş – Galatasaray mücadelesinde sahada olacağı öğrenildi. Tottenham ve Gazintepspor maçlarından sonra, kupadaki Rizespor ile Adana, ligdeki Akhisar Belediyespor ve Konyaspor karşılaşmalarını da kaçıracak olan Senegalli yıldız Demba Ba’nın, Galatasaray’a karşı hazır hale geleceği bildirildi. Demba Ba, Beşiktaş formasıyla 18 maçta 16 gol kaydetti.

“Zor maçlar bizi bekliyor”
Kura çekiminde Liverpool eşleşmeleri hakkında açıklamalarda bulunan Senegalli yıldız Demba Ba zor bir eşleşmenin kendilerini beklediğini söyledi. Demba Ba, Liverpool eşleşmesini değerlendirdi. Kartal’ın siyahi yıldızı şunları söyledi: “Zor bir eşleşme olacak. Liverpool şu an zor bir dönemden geçiyor. İstedikleri sonuçları alamıyorlar ve işler onlar için iyi gitmiyor. Zor maçlar bizi bekliyor. Hücuma hızlı çıkmaya çalışan ve topu bir an önce forvet oyuncularına aktarmaya çalışan bir takım. Teknik kapasiteleri yüksek ve fiziki olarak da iyiler. Deplasmandan iyi bir sonuçla dönersek ikinci maçı sahamızda oynamamız bizim için bir avantaj” dedi.

Mustafa Pektemek taburcu oldu
Beşiktaş – Trabzonspor maçında Belkalem ile kafa kafaya çarpıştıktan sonra burnunda ve yüzünde kırıklar meydana gelen Mustafa Pektemek, Acıbadem Maslak Hastanesi’nde ameliyat edilmişti. Mustafa Pektemek’in sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada; “Hastamız taburcu oldu. Sağlık durumu iyi. Düzenli periyodlarla sağlık takibi yapılmaya devam edilecek” diye ifade edildi.

Kara Kartal’a ödül yağdı
Bu sezonda yer aldığı bütün kulvarlarda lider konumda bulunan Beşiktaş’a ödül yağıyor. 13. Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödülleri sahiplerini buldu. Bosphorus Hilton Convention’daki muhteşem ödül gecesinde Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın “Yılın En İyi Kulüp Başkanı” ve “Yılın En İyi Spor Adamı” seçildiği gecede Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic’e “Yılın En İyi Futbol Adamı” ödülü verildi. Bu sezon performansı ile büyük çıkış yaşayan Beşiktaş’ın dinamosu Olcay Şahan, “Yılın En İyi Futbolcusu” seçildiği gecede Beşiktaş’ın bir başka yıldızı Demba Ba da “Yılın En İyi Transferi” ödülüne layık görüldü.

Olcay Şahan:“Liverpool’u istiyorduk”
Beşiktaşlı futbolcu Olcay Şahan, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İngiltere’nin Liverpool takımıyla eşleşmeleriyle ilgili “İntikam zamanı geldi” dedi. Olcay, şöyle devam etti: “Biz de onları seviyoruz. İntikam zamanı geldi diyebiliriz. Liverpool’dan 8 gollü maçın acısını çıkartacağız. Tam zamanı olduğunu düşünüyorum. Taraftarımızla, coşkumuzla eleyeceğiz. Avrupa Ligi’ni de kazanabiliriz. Kupayı kazanmak istiyorsak Liverpool’u da geçmeliyiz. Liverpool’u istiyorduk çoğumuz. Taraftarın da bunu istediğini biliyorum. Güzel bir kura oldu” diye konuştu.