TÜRKİYE: Yeni dönem başlıyor

Anayasa’dan kaynaklı tüm yetkilerini kullanacağını belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 5 Ocak’ta yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda başkanlık edeceği Bakanlar Kurulu’nu düzenli olarak toplayacak.
Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre bazı detaylar ise şöyle:

İşte 5 Ocak’tan sonraki yeni dönemin detayları:
15’İNDE TAŞINIYOR: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’nu toplayacak. Çankaya’dan yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na taşınma işlemi ise 15 Ocak’ta.
DAVUTOĞLU ÇANKAYA’YA: Erdoğan taşındıktan sonra Başbakan Davutoğlu, bazı danışmanları ve müsteşarı ile Çankaya Köşkü’ndeki yeni ofisine geçecek.
KARARNAME ÇIKIYOR: Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulacak yatırımları izleme, dış ilişkiler, güvenlik başkanlıkları için kararname çıkarılacak. Eski Ulaştırma Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım etkili bir pozisyonda bulunacak. Teşkilat yapısına ilişkin çalışmalar, Cumhurbaşkanı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan ile Personel Başkanı Ahmet Minder tarafından yürütülüyor.
DÜZENLİ TOPLANTI: Erdoğan, Bakanlar Kurulu’na düzenli olarak başkanlık edecek. 2 ‘aylık periyotlarla’ denilse de son kararı Erdoğan’ın vereceği ve her ay Bakanlar Kurulu’nu toplayacağı belirtiliyor. Bu konuda özel çalışma yürütülüyor. Kurulun sekretarya görevini Başbakanlık yapacak.