TÜRKİYE: Top atışıyla…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Ankara’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile görüşme yaptı. Resmi ziyaret için Ankara’ya gelen, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşılanan Katar Emiri’yle görüşecek Türkiye heyetinde, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da hazır bulundu.

Katar Emiri’nin ziyaretinde öne çıkacak konunun, Türkiye’nin bu ülkeden alacağı sıvılaştırılmış doğalgaz ile Katar’ın Türkiye’ye yapacağı enerji yatırımlarının olacağı söyleniyor.

Katar Emiri Al Sani’nin ‘ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi tören ve 21 pare top atışıyla karşılandı. Resmi görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık ettiği Türkiye heyetinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı ve Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın yer aldı.