BEŞİKTAŞ: “Tesir” Ortaköy’de

Aşkı ve yalnızlaşan insanı bir antidepresan deneyi ile sorgulayan oyun Tesir Lucy Prebble’nın eseri Ortaköylüleri ağırladı. Siyah Beyaz Renkli Tiyatro tarafından Türkiye’de ilk kez sahnelenen oyunu Çağrı Şensoy yönetiyor. Kadrosunda tanıdık yüzlerin buluştuğu oyunda Salih Bademci, Güneş Sayın isimleri dikkatleri çekiyor. Ortaköy Kültür Merkezi Afife Jale Sahnesi’nde ziyaretçilerini ağırlayan oyun ile ilgil idetaylar ise şöyle sıralanabilir: “Mutluluğun maddesi aranıyor!.. İnsanın bir kimyası var, hırsın, beklentinin, ızdırabın, aşkın da kimyası var. Peki bu kimya bir hapa sığdırılsa, yalnızlaşan insanın avutulabilir mi? Kimya insanı, dahası aşkı yaratabilir mi? Yoksa insan söz konusu olduğunda bilim sonu bilinmeyen bir hikaye mi oluverir?”
Oyunla ilgili diğer detaylar ise şöyle: “Yazan: Lucy Prebble, Çeviren: Sanem Öge, Yöneten: Çağrı Şensoy, Yapımcı: İsmet Vural, Prodüksyon Tasarımı: Ceren Sena Akgün, Yönetmen Yardımcısı: Tuğçe Yolcu, Sahne ve Işık Tasarım: Emir Uğurçağ, Müzik: Alican Okan, Video Tasarım: Ceyda Günalp,
Kostüm: Işıl Çelik, Koreografi: Gül Batırbaygil, Fotograf ve Afiş: Ege İşlek, Oyuncular: Salih Bademci, Güneş Sayın, Aslı Yılmaz, Metin Yavuzoğlu.”