KÜLTÜR: “Özveri” Beşiktaş’ta

Filiz Coşkuner’in Özveri adlı oyunu Beşiktaş’ta tiyatroseverler ile buluşuyor. Gösterim Zorlu Center’da gerçekleşecek. Oyun, ücretsiz…
Yazan : Filiz Coşkuner
Yöneten : Ayla Algan, Filiz Coşkuner
Oynayan : Filiz Coşkuner
Görüntü : Ersin Erçin
Hareket düzenlemesi : Sevi Algan Babaoğlu
Koreografi : Filiz Coşkuner
Görüntü-efekt uygulama :Erhan Kösüre
Işık tasarım : Hakan Polacanlı
Işık uygulama :Hakan Akdağ
Süpervizör: Ayla Algan

Tarih: 27.12.2014
Saat : 19.00

Oyun sonrası söyleşi
Yer : Zorlu Center P.S.M., “Şehir Sahnesi”

Sanatçı ve oyun ile ilgili bazı detaylar şöyle aktarılıyor:
“27 yıllık tiyatro sanatçısı olan Filiz Coşkuner aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale, Ekol Drama Tiyatro, İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları Tiyatro Araştırma Laboratuarı Kameraönü oyunculuğu Bölümlerini bitirmiş.
Yazar olmak hiç aklında yokmuş. Teyzesini ölümsüzleştirmek için çok şey denemiş. Hakkında oyun yazmak aklının köşesinden bile geçmemiş. Ama bir güüüüün, Ersin Erçin ders öncesi bir doğaçlama yapmalarını istemiş. O doğaçlamada teyzesini canlandırmış. İşte her şey öyle başlamış. Doğaçlamasını İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda sahneyi paylaşma onurunu yaşadıklarından beri daima arkasında olan Ayla Algan seyretmiş. Oyunun ve oyunculuğunun Dario Fo’ya benzediğini, tek kişilik oyun yapıp oynamasını istemiş.
İstemekle kalmamış, emeğini, vaktini, beynini, sevgisini….. her şeyini katmış. Kendi sahneye koyduğu “Boşlukta Kadın” projesinde kendi rejisiyle oyunun bir bölümüne yer vermiş, hala da sürdürmekte. Tabii sadece kendi değil, kızı Sevi Algan Babaoğlu da hareket düzeni yapmış, sevgi dolu desteğini vermiş aynı annesi gibi.
Oyunun broşüründen yaptığım bir alıntı da oyun hakkında ipucu verecektir:
“Bu oyunu ÖZ-VERİ li insanlar için yazdım. Bu oyun, o insanların ÇIĞLIĞI dır. Heeeey siz ÖZ-ALICI lar, siz de bu oyundan bir şeyler ALIN diye yazdım. Aslında hayatınızda tek AL madığınız şeyin bu olduğunu biliyorum. Ama bir umut, bir çığlık işte!…..
Oyunumun mesajını ÖZ-AL ıcıların gene almaları, ÖZ-VERİ lilerin yalnız olamadıklarını hissetmeleri dileği ile…
Şimdi Ayla Algan’ın değimi ile oyun “Kendi kanatları ile uçuyor… “