SPOR: Pektemek ameliyatta

Beşiktaşlı futbolcu Mustafa Pektemek, Acıbadem Maslak Hastanesi’nde ameliyat edildi
Beşiktaş-Trabzonspor maçının 68. dakikasında Trabzonsporlu Belkalem ile hava topunda kafa kafaya çarpışarak sakatlanan Beşiktaşlı futbolcu Mustafa Pektemek, Acıbadem Maslak Hastanesi’nde ameliyat edildi.

Beşiktaş – Trabzonspor maçında Belkalem ile kafa kafaya çarpıştıktan sonra burnunda ve yüzünde kırıklar meydana gelen Mustafa Pektemek 8 Aralık 2014 Pazartesi öğle saatlerinde Acıbadem Maslak Hastanesi’nde ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren operasyonu Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve KBB Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Tanyeri ile Acıbadem Üniversitesi Plastik, Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Yazar gerçekleştirdi. Prof. Dr. Hasan Tanyeri ve Prof. Dr. Şükrü Yazar, operasyonun ardından Pektemek’in sağlık durumu ile ilgili açıklama yaptı.

Operasyonun başarılı geçtiğini belirten Prof. Dr. Tanyeri, “Hastamızın burun içinde parçalı kırıklar vardı. Kapalı yöntemle bu kırıkları tamir ettik ve kırık nedeniyle gerçekleşen eğrilikleri giderdik” diye konuştu. Operasyonda Pektemek’in sağ göz tabanındaki parçalı çökme kırığını ve elmacık kemiğinde oluşan kırıkları onardıklarını belirten Prof. Dr. Şükrü Yazar ise, “Göz tabanındaki kırığı desteklemek amacıyla bu alana özel bir titanyum plaka yerleştirdik. Ayrıca elmacık kemiğindeki kırıkları yerine yerleştirdikten sonra titanyum plak vidalar ile sabitledik” dedi.