GÜNDEM: Bedelli yaşı 25 mi oluyor

Bedelli askerlik düzenlemesi, askerlik kanunu ile ilgili torba yasaya eklenerek TBMM gündemine gelecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Salı günü Meclis grup toplantısında yaptığı açıklamaların ardından ‘Bedelli askerlik’ gündeme bomba gibi düştü. Pek çok kişinin istifade edeceği ‘Bedelli’ bugün alınan kararla Torba Yasa’ya eklenecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bedelli askerlikle ilgili yaş sınırının 25’e indirilmesini ve taksitle ödenebilme imkanı getirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu bedelli askerliğe ilişkin beklentinin, mutlaka sosyal adalet ilkeleri çiğnenmeksizin düşük gelirlileri de içerecek şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti. Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, bedelli askerlik tasarısının, Ak Parti’nin düşük gelirli vatandaşlara karşı bakış açısını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Bedelli askerliğin çıkarılmasının kuşkusuz gerekli olduğunu kaydeden Tanrıkulu, “CHP olarak bu konuda iki ayrı yasa teklifi verdik. Teklifler sorunun sosyal adalete uygun çözülmesini sağlamak üzere, gelir düzeyi düşük vatandaşlarımızın da bu imkandan yararlanmalarını öngörüyordu” değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, yaş sınırının 25’e indirilmesinin doğru olacağını savunarak “Bedelli askerliğe ilişkin beklenti mutlaka sosyal adalet ilkeleri çiğnenmeksizin düşük gelirlileri de içerecek şekilde çözülmelidir. Ayrıca bedelli askerliğe ihtiyaç duyan yurttaşlarımızın büyük bölümünün alt, orta gelirli olduğu da düşünülerek, belirlenen miktarın taksitle ödenebilmesine de imkan tanınmalıdır” dedi.