YEREL: Kılıçdaroğlu engelliler ile buluştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Engelliler Günü nedeniyle de Beşiktaş’taydı. Engellilerin sorunlarını gündeme taşıyarak sorunların çözüme odaklı projele yürütülmesine vurgu yapıldı ve bu konularda temenniler de dile getirildi. Engelli gençlerle birlikte Mustafa Kemal Merkezi’nde sahneye çıktı ve onlarla sohbet etti, dertlerini dinledi.
Öte yandan bir çok konuya da konuşmasında yer verdi.
Kılıçdaroğlu, ‘Belki de en büyük görme engelli gördüğünü sananlardır. Ali İsmail Korkmaz sokakta dövülerek öldürüldü. Bunu görmeyenler var hâla bu ülkede.Görme engelli kardeşimiz o olaydan acı duyuyorsa biz onu gerçek anlamda engelli görmüyoruz zaten’ dedi.
CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Sinan Karahan’ın yaptığı “İlle de Yaşamak” adlı belgesel gösteriminde engelliler ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, 6 engellinin sorularını cevaplandırdı. Öte yandan engelliler için anayasa dahil özel düzenlemeler olduğunu söyledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Yasalarımızda da özel düzenleme var. Ama o özel düzenlemelerin gereğini yapıyor muyuz yapmıyor muyuz. Kamu da yüzde 4 istihdam zorunlu. Özel sektörde yüzde 3 zorunlu. Peki kaç kişi çalışıyor 100 bin civarında. Eğer engelli dernekleri kamudaki yüzde 4’ü niye doldurmuyorsunuz diye konuşacaklarına ayrıca kalkıp siyasi iktidar aleyhine dava açsalar emin olun geniş bir kitleyi arkalarında bulacaklar. Çok parçalı bir yapı engelli dernekleri açısından engellilerin gücünü zayıflatıyor. Birlik olmaları lazım. O kadar çok dernek var ki. Bunlar bir güç olabilmeli ve ortak ses çıkarabilmeli. Engelliler aileleri ile birlikte yaklaşık 20 milyonluk bir kitle. Ortak ses çıkarsalar tek başına bir partiyi bile iktidara getirebilir. Sorun sadece bizde değil, ortak aklı oluşturamamakta. Ortak aklı oluşturduğunuz zaman göreceksiniz ki ülkenin pek çok sorunu çözülebilir. Sorun birlikte olmamanız.”