SİYASET: Kuleler gündeme geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul, İzmit ve Yalova’yı kapsayan Bölge Toplantısı’na katıldı. Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya CHP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri, İl ve İlçe başkanları ile milletvekilleri ve partililer de katıldı. Kılıçdaroğlu, iki aşamalı toplantının basına açık olan birinci bölümünde açılış konuşmasını yaptı.
Kürsüye partililerin ‘Başbakan Kemal’ şeklindeki sloganlarıyla gelen Kılıçdaroğlu, “O da olacak inşallah, hiç endişem yok” diyerek konuşmasına başladı. İstanbul’un dünyanın en önemli kentlerinden biri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, İstanbul’un tarihiyle, kültürüyle korunması gerektiğini ifade etti. İstanbul’un ekonomisiyle Avrupa’nın motoru olduğunu kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Nüfusumuzun 5’de 1’i İstanbul’da yaşıyor. Türkiye’deki bütün mevduatların yüzde 35’i, Türkiye’deki bütün kredilerin 3’de 1’i İstanbul’da kullanılıyor. Sanayi sektöründe çalışın her 6 işçiden biri İstanbul’da çalışıyor. İstanbul tarihine, kültürüne ve ekonomisine dikkatle bakılması gereken olağanüstü bir kent” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul’a coğrafi açıdan bakıldığında tek olduğunu, ancak içine girildiğinde birden fazla İstanbul olduğunu söyledi.

Konuşmasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenen Kılıçdaroğlu, “O binaları tıraşlayacak mısın, tıraşlamayacak mısın?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu, ‘kadim şehirlerimizde dikey değil yatay mimariyi geçerli kılacağız’ diyor. Kadim şehir neresi İstanbul. Madem ki dikey değil yatay mimariyi esas alacaksın o zaman işe başla bakalım. Sultanahmet’e hançer gibi saplanmış bir şekilde duruyor 16/9 kuleleri. Tıraşlayacak mısın, tıraşlamayacak mısın, Başbakan mısın, değilmisin seni bir görelim. Bunu yaparsan başbakansın, yapmazsan o koltukta oturuyorsun ancak tokmak senin elinde değil. Eğer gücün yetiyorsa tıraşlarsın. O zaman bende derim ki; gerçekten başbakansın. Tıraşlayamıyorsan başbakanlığın tartışma konusu olur” dedi.