GÜNDEM: Kadın ve Adalet zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KADEM Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuştu. Çevre konusunda aşırı duyarlılık gösteren kesimlerin silahlanma konusunda duyarsız kaldığını görüyoruz. Suriye’de 300 bini aşkın insan öldürüldü hala dünyanın sesi yok. Kendileri ile hep görüşüyorum ama söylediklerimle kalıyorum. Tek hassasiyetleri var petrol.
erdoğan’ın konuşmasından bazı detaylar şöyleydi:
“Başbakanlığım dönemimde Galataport’un ihalesini yaptık. İhaleden sonra yargı yürütmeyi durdurun kararı veri,yor. İhale bitmiş her şey birmiş siz 2 yıl sonra karar veriyorsanız . Bu yatırımcı milyonlarca dolar harcamış.Ülkemde bu yargıya nasıl güveneceğim. Yargıç ihaneti vataniye içinde olursa necidir? 2 yıl geçiyor. Siz böyle karar veriyor. Bu vatanperverlik midir? Bunu dertleşmek , konuşmak zorundayız. Böyle giderse biz ülkemizi uçuramayız. Bu proje neredeyse 1 milyar dolarlık proje. Sen bu projeyi engelliyorsun? Bunun benzeri irçok proje var. Birileri cüdanı bir yer de unutmuş vicdan da olmayınca netice böyle oluyor.

“FEMİNİSTLER BUNU ANLAMAZ”

Kadın kadına, erkek erkeğe eşitlik doğru olandır. Hamile kadınları erkek işçi ile aynı konumda çalıştıramazsınız. Kadınları her türlü işlerde çalıştıramazsınız. Onun narin yapısına ters düşer. Bizim dinimiz cenneti annenin ayakları altına sermiş.Anne başka bir şey, makamların en ulaşılmazı. Annenin ayağını altı öpülür. Bunu anlayan anlamayan olur. Feministler bunu anlamazlar zaten anneliği kabul etmiyorlar.

Türkiye son yıllarda hem bölgesel hem küresel sorunlara bakış açılarını yansıtmaya başladı. Bizim bölgesel ve küresel sorunlara bakışta avantajımız var. Biz sığınan insanları bombaların altına terk edemeyiz.”