DUYURU: 2015 yılına dair!..

Öncelikle Beşiktaş adına katkı sağlayan, bizlere destek veren ve sayıları yüzbinleri bulan tüm Beşiktaşlılara teşekkürler. 2015 yılının yayın politikasını belirledik, çalışmalarımıza aynen devam ediyoruz. Bu vesile ile Beşiktaş Medya Grup politikalarını 15. yıl boyunca yaptığımız açıklamalar, duyurular ve resmi internet sitemizdeki açıklamalara tekraren Beşiktaş kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz.
BAĞIMSIZ, RAKİPSİZ, İLK VE TEKİZ
Öncelikle şunu duyuralım: Yayınlarımızın hiç birinin BJK ve Beşiktaş Belediyesi ile ilgisi yoktur. Tamamen Bağımsız Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye / Dünya Spor Yazarları Üyesi 35 yılını çeşitli ulusal basında geçirmiş Sarı Basın Kartı sahibi gazeteciler tarafından yayınlanmaktadır. Bu söylemin tam tersine biz BJK Kulübü ve Beşiktaş Belediyesi’nin yayın organı olmayı veya bunlarla ilişkilendirilmeyi kendimize yapılmış hakaret sayarız. Böyle bir durumda gazetelerin bağımsız
olması, her türlü haberi yapması düşünülemez.
Yayınlarımız içinde yazılı basın, internet gazetesi, web sitesi, radyo bulunmaktadır. Her birinin de ayrı bir yayın kurulu vardır. Her biri özgür, birbirinden bağımsızdır. Haber, program ve yorum sorumlulukları kendilerine aittir. Birbirleriyle bağlantı kurulamaz. Yayın ilkelerimiz, sorumluluklar, çalışma biçimimiz, referanslarımız künyemizde ve resmi internet sitemizde açıkça ifade edilmektedir. Yayınlarımız; Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Basın Yayın Genel Müdürlüğü izinlidir. İsim hakları ve telifleri mevcuttur. Kamu adına, görev yapmaktadırlar.
KURUM YAYINLARINA KARŞIYIZ
Yıllardır savunduğumuz konudur, kurum yayınlarının gereksizliği… Hiç bir kurum dergisi veya yayını iki taraflı haber yapamaz. Kendi açıklamaları ve faaliyetlerini yayınlayabilir. Bu da kamuoyu adına doyurucu olmaz. Çeşitlilik yaratmaz. Etki alanı da sınırlıdır, bırakın iletişimi, hatta tartışılır!.. Bunlar bülten veya broşür niteliğindedir. Haber etkisi de yaratmaz kitle üzerinde… Bununla ilgili bir çok makale yazmışızdır. Arşivden okunabilir!.. Özetle red ettiğimiz bir konudur bu!..
Bizimle ilgili kısma gelince; eğer beleş bilet almıyorsanız, yurt dışı gezilerine katılmıyorsanız, büfe, otopark işletmiyorsanız, müteahhitlik yapmıyorsanız ve de benzeri şahsi ikballer peşinde koşmuyorsanız, bu gibi rezil durumlar gazeteler ve gazetecilere bir şey katmaz, tam tersine güven erozyonuna uğratır!.. Bizim bunlar da işimiz olmaz!.. Yıllardır da bunun yanlış olduğuna dair mücadele veriyoruz. Her yerde de söylüyoruz; yasal anlamda; basın ve yayıncılık çalışması yaparsınız, tüm ulusal basın gibi kabul… Ama bunun dışında, hiçbir teklif kabul edilmez. Onun içinde biz her türlü haberi özgürce yazabiliyoruz. Lehte, aleyhte… Bizler gazeteciyiz ama önce haberciyiz!.. Adımız “Beşiktaş” olduğu için de, haliyle; BJK ve Beşiktaş Belediyesi’nin ve ilçesinin haberlerini kullanıyoruz. Çünkü Beşiktaş kamuoyu bizden bu türden haberler istiyor. Zira Beşiktaş’ın ilk ve tek gazetesiyiz!.. Ama her türlü haber yer alır bizde… Yapılan işlerin yanı sıra, yapılmayan işler!.. Varsa, yalan, dolan, rüşvet, sahtekarlık, hırsızlık v.b dahil!..
Bu vesile ile bir kez daha deklare edelim!.. Bizim işimiz kurumlarladır, kişilerle değil. Yani başkanlar ve de yöneticiler bizi hiç bağlamaz!.. Tam tersine gözlerimiz kamuoyu adına hep üzerlerindedir. Kurumlara sahip çıkarız! ama baştaki kişi ve kişilerle hiç işimiz olmaz!.. Bizi bağlamaz, önemli de değillerdir hiç!..
NELER YAZMIŞIZ NE RİSKLER ALMIŞIZ?
Şimdi gelelim, bazılarının çıkar uğruna rüzgar gülü gibi döndüğü zamanlara veya korkudan kafasını kuma gömdükleri ana, Beşiktaş Gazetesi’nde yapılan BJK haberlerine… Önce Beşiktaş Medya Grup sitesi kaç kez BJK zannedilerek, diğer takımların taraftar gruplarınca tarafından hacklendi biliyor musunuz?!.. Biz neler yaşadık?.. Halen kurtulamıyoruz, bir dizi benzer olaylardan!.. Haberler yüzünden değişik camialardan!.. BJK Kulübü bile açıklama yaptı, Beşiktaş Gazetesi basın kuruluşudur diye. Kulübü yönetenlerle ilgili haberlere bakın; kulübü borç batağına sokanlar, aşk ve mafyatik ilişkiler, hisse satışları, ormanlık alanların talanı, spor tesislerinin yağmalanması, Fulya Projesi, 45 saniyelik rezil basın toplantısı, kongre kulisleri, yanlış transferler ve saçılan paralar, alacakların hibe edilmesi gerektiğine yönelik haberler bizim gazetelerde ve Radyo Beşiktaş’ta hep yer aldı. Bunların hiçbirine kimse ses çıkartmazken, biz haber ve canlı yayın yaptık!.. BJK’yı karşımıza alıp, Fulya Beşiktaş’ın yüzkarasıdır dedik. Nasıl Beşiktaşlısınız dediler?!.. Fulya’da dönen dolapları yazınca anladılar tabii!.. BJK üyeleri yerel yöneticiler o zamanlar ‘Aman başım ağrımasın’ diye ses çıkartamadılar, aynen şimdiki gibi!.. Tarih bunları yazdı! Biz de!.. Bakınız: resmi internet sitesi arşivi.
***
Gelelim belediyeye… Severiz emekçileri ama, üst yönetimlerle hiç işimiz olmaz!.. Birlikte anılmak ise hiç istemeyiz!.. Haber ve yayın faaliyetleri dışında, tek bir kişiyi bile tanımayız, dostluğumuz da olmamıştır!.. Öyle olsa, gazetemize logolarını koyar, kocaman yazardık!.. Niye bunu yapalım ki, ne faydası olacak bize, Beşiktaş semtinde!.. Kirli siyasetçiler gibi, ruhsat işi bağlamıyoruz, rüşvet almıyoruz, büfe, otopark işletmiyoruz, müteahhit değiliz!.. Gazetecilik faaliyetine geçelim; esnaftan ilan istemiyoruz, adaylardan ve siyasetçilerden bile seçim boyu bir tek reklam almamışız!.. Sadece yasal anlamda yayıncılık yapıyoruz. Bugün bile tanıtım haberlerine Advertorial haber yazıyoruz, insert diyoruz!.. Haber seçmek, baskı kurmak, yayın kuruluna karışmak kimin haddine!.. Haberi geçtik; bir çok tanınmış isim yorum yazıyor köşelerinde… Yazma deme cüretini kim gösterebilir bize?..
HERKESTEN ÇOK BİZİM EMEĞİMİZ VARDIR
Yıllar geçti, tüm yerel yöneticiler gitti, spor adamları gitti, biz burdayız!.. Burada olacağız!.. Belediye ile ilgili 15 yıllık haberleri ele alırsak şu örnekleri verebiliriz: Bazı yeraltı otoparklarının, yeşil alanları koruma amaçlı neden yaptırılmadığını araştırın!.. Belediyenin üst katı yıkıldığında çıkan haberleri de… Belediye ve Nikah Dairesi’nin kimin inşa ettiğini de ekleyebilirsiniz. Meydanda ki, Atatürk Heykeli’nin içinde lazer var neden yakılmadığını da sorduk, sormadık mı?, Arnavutköy’e yapılacak küçük bir Atatürk rölyefinden koca bir heykele geçiş nasıl oldu? Öğrenin!.. Gazetemiz doldu taştı!.. O zamanlar da ne telefonlar almıştık. Sıraevlerdeki Atatürk evi ortadan yok oluyordu!.. Sözleşmedeki gibi; aynen kalmasında hangi haberlerin faydası oldu? Beşiktaş bölgesindeki gökdelenler, AVM’ler, inşaat ruhsatlarını sorguladık, halen sorguluyoruz… Yine Akaret evleri, Ortaköy, Kuruçeşme’yi kim gündeme getirdi? Kimlerle kapıştık?.. Peki; iddiaları, mal mülk, isim isim kim yazdı! İstifa olayları gazetemizde yer almadı mı? Habere konu olanlar telefonlarımıza çıkmıyor halen!.. Ya da Protokol Tribünü’nde kavga olayı!.. Mahkeme takibi, sonuçlar… Ulusal basında değil, önce ve geniş biçimde bizde çıktı, hem de birinci sayfadan!.. Şu 7 ay içinde yazdıklarımızı ise, hatırlatmama bile gerek yok!. Bakınız: Resmi internet sitesi arşivi..
***
Bizim yaptığımız haberleri, sorduğumuz soruları kim sordu, sosyal medyadan ancak mesaj gönderiyorlar üç-beş kişiye o kadar!.. Biz 250.000 kişiye ulaşıyoruz. Hem dost, hem de düşmana, ne demek bu biliyor musunuz? Tüm haberlerimiz belgelidir, ne davadan ne eleştirilerden kaçarız!.. Biz yasal anlamda bir kurumuz. Kulaktan duyma konular gazetelerin işi değil, sosyal medya gibi hareket edemeyiz. Sosyal medya anlamında da hiç bir kurum kuruluşla da bağlantımız yoktur.
***
Ayrıca, Radyo Beşiktaş’ta da risk alan bir sürü canlı yayınımız oldu, halen de oluyor!.. Tekrar yayınlar da arşivde dinleyin!.. Kimler kimler var ki, hem de herkese neler demişler!.. Tamamı bulunuyor, sansürsüz!.. Spor ve siyaset adamları, yerel yöneticiler ve mahalle temsilcileri… Hükümet, muhalefet!.. Herkesin kendi sesiyle kayıtlı, belgeli…
BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP ULUSAL BİR MARKADIR
Tekrar dönelim basın kuruluşlarının çalışmalarına; tüm basın kuruluşları yasal çerçevede çalışmak zorundalar. Emek ve hizmet üretenler iş yapıp, vergisini vermelidir!.. Kimse kimseyi zorlayamaz! Eğer yıllar boyu yüzlerce firma ile iş yapmışsanız demek ki tercih ediliyorsunuz. Örneğin, bizim yayınlarımız ulusal anlamda tüm medya planlama şirketlerinin listesindedir. Bugüne kadar web sitemizde yayınladığımız şekilde 130 özel ve kamu firması ile çalışılmıştır, çalışılmaktadır. Ama hiçbir gazete; ister sponsorluk anlamında uzun vadeli çalışmalarda isterse münferit advertorial haberlerin dışında kimseyle ikbal üzerine bir bağ kurmaz, kurmamalıdır. Esas olan kurumlardır. Bir çok kişi spor ve siyasetin içinde değilken, biz yayınlarımızla hem BJK hem de kent yönetimine destek verdik!.. Veriyoruz!.. Siyaseten de herkesten fazla risk aldık!.. Gazete ve radyo programlarına bir bakın isterseniz!.. Bir çok kişi ve kurumun cılız sesi sosyal medyadan üstü kapalı bile çıkmazken, biz gürül gürül hükümet ve iktidarı eleştiren yeri geldiğinde de muhalefete yönelik yazılar, yorumlar, konuşmalar yayınlıyorduk!..
Onun için biz bu veya şu medya organıyla çalışıyoruz, bizim hakkımızda yazamazlar diye bir durum gazetecilikte söz konusu olamaz. Yok mu var tabii!.. Ama bizim düşüncemiz böyle!.. Resmi internet sitemizden bir özgeçmiş taraması yapın, anlarsınız ne demek istediğimizi… Bir ustamız şöyle derdi: “Gazeteler arka sayfada reklamınızı yayınlar, ön sayfada hırsızsanız haberini yapar!..” Biz de bu sistem çalışır!..
…Ve Beşiktaşlılar bir çoğu çocuk yaştayken biz bunları yaptık. Katkı veren ve çalışmalarımıza saygı gösteren tüm Beşiktaşlılara Teşekkürler!..

NOT:
Yayınlarımızı, yayın kurulumuzu, referanslarımızı, çalışma şeklimizi ve de 15 yıllık tüm haberler ile yorumları gazete, web, radyo arşivlerimizden takip edebilirsiniz.
2015 yılında da çalışmalarımız aynen sürecektir. Saygılarımızla…

BEŞİKTAŞ Medya Grup