GÜNDEM: “Üreten olmalıyız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, GSM operatörü Turkcell’in kuruluşunun 20’nci yılı resepsiyonuna katıldı.
Firmaların farklı tasarımlar ile cep telefonu ürettiğini söyleyen Erdoğan, “Dünya nüfusunun üzerinde bir rakam telaffuz ediliyor. Bakıyorsunuz bir kişinin elinde bir tane yok. Kiminde iki kiminde üç. Adeta yarışıyorsunuz bunlarla. Herkes birbirine bir de havasını atıyor. Diyor yenisi çıkmış. Hemen git bir tane de bakkal dükkanından ciklet alır gibi bir tanesini daha alıyor. Tahrik ediyor insanı” dedi.
Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin mobil iletişim alanında dünyanın en iyi ülkelerinden biri durumunda olduğunu belirtti.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin 2023 hedeflerinin en önemlilerinden biri de bilişimde tüketen değil, üreten ülke olma arzumuzdur. Türkiye, fiziki üretim ve hizmet sektörlerindeki rüştünü ispatlamıştır. Bundan sonra artık katma değeri en yüksek alanlar olan bilgi ve teknoloji üretimine yoğunlaşmak durumundayız. Bu konuda en kritik gördüğümüz alanlardan biri de bilişim sektörüdür. Teknolojiyi ve bilgiyi elinde tutan ülkelerin diğerleri karşısındaki gücü, bizi bu konuda başarılı olmaya adeta mahkum ediyor; çünkü başarının sırrı bilgiyi, parayı, insanı yönetmektedir.”