EKSTRA: RFID hırsızlığı!..

Cebinizde “sadece göster ve öde” tarzında banka kartınız varsa, yurtdışı yolculuğu yapmak için pasaport ya da yeni teknolojiyle hazırlanmış kimlik kartı, ehliyet taşıyorsanız bu uyarım sizler için: Birkaç adım yakınınızdan geçen bir insanın size hiç dokunmadan adınız, soyadınız, banka kart, telefon ve TC kimlik numaranız gibi özel bilgilerinize ulaşabileceğini biliyor muydunuz?

RFID sayesinde bütün kişisel bilgilerin aktarıldığı mikroçipler artık cebimizdeki neredeyse her kimlik içerikli kartta bulunmakta. Sayesinde kasalarda çabucak ödeme yapabiliyor, bankadan para çekebiliyor, kuyruklarda beklemiyor, kısacası saatler alacak bazı aktivitelerimizi tıkır tıkır işleyen bir sistemle dakikalara indirgeyebiliyoruz. Bütün bu kolaylıklardan faydalanırken zarar görmemek için yapılabilecekler listesi şimdiden oluşturularak birçok ülkede halka ilan edilmeye başlandı. Bu listenin başında RFID hırsızlığından koruyan cüzdanlar ve çantalar var.

RFID HIRSIZLIĞINA ÇÖZÜM

1. Cüzdanınızın kâğıt para koyduğunuz bölümünün ölçüsünde alüminyum folyo kesin.
2. Bu folyoyu sıra sıra selobant yapıştırarak önlü arkalı kaplayın. Yapıştırdığınız bant bir önceki yapıştırdığınızın 1 mm. üzerine gelecek şekilde olsun. Böylece elinizde kolay kolay yırtılmayan ve esnek bir alüminyum şablon olacak.
3. Alüminyum şablonu cüzdanınızın kâğıt para koyduğunuz bölümüne yerleştirin. Böylece cüzdanınızı kapattığınızda dış yüzeyi dışardan bilgilerinizin okunmasını engelleyen bir tabakayla kaplanmış olacak.
4. Aynı şekilde hazırlanan alüminyum şablonları çeşitli büyüklükte hazırlayarak çantanızın kartlarınızı, kimliklerinizi taşıdığınız ceplerine de yerleştirebilirsiniz.