YEREL: Faciadan dönüldü

Beşiktaş’ta bir okulun 57 öğrencisini geziye götüren otobüs frenleri patlayarak kaldırıma çıktı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, faciaya ramak kalan o anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaza dün saat 12.00 sıralarında Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Beykoz Hacı Numan Ortaokulu’nda çalışan 2 sınıf öğretmeni, 57 öğrencisini Sultanahmet Camisini gezdirmek amacıyla otobüs kiralamaya karar verdi. Öğrencilerden kişi başı 25 lira alarak toplamda 300 liraya toplayan öğretmenler, korsan taşımacılık yaptığı iddia edilen Ali Selvi Uzunçayır (49) ile anlaştı.
Sabah saatlerinde öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte okulları önünde otobüse binerek Sultanahmet Cami’ne doğru yola koyuldu. Her şey olağan seyrinde devam ederken Ali Selvi Uzunçayır idaresindeki 34 HF 6153 plakalı otobüsün, Beşiktaş istikametine doğru gittiği sırada Barbaros Bulvarı’nda birden frenleri patladı. Frenlerin patladığını fark eden şoför Uzunçayır, ilk olarak imdat freninin çekerek otobüsü durdurmaya çalıştı. Ancak otobüsü durdurmayı başaramayan şoför, otobüsün devrilmesini önlemek için direksiyonu kaldırıma doğru kırdı. Yokuş aşağıya doğru giden otobüs, önce 34 ES 1763 plakalı bir kamyonete çarptı. Ardından kaldırıma çıkan otobüs, bir ağaca çarptıktan sonra durabildi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, bulvarın bir şeridini kapatarak trafiği tek şeritten verdi. Otobüsün çekilmesi içinde olay yerine İBB’e ait bir kurtarıcı aracı çağrıldı. Kaza sonucu şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, kaza sonrası büyük şok ve panik yaşayan öğrencilerden bazıları ağlamaya başladı. Öğretmenleri tarafından otobüsten indirilen öğrenciler, sakinleştirilmek üzere bir pastaneye götürüldü. Tüm bu yaşananlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Bir süre sonra olay yerine gelen kurtarıcı aracı çalışmalara başladı. Otobüsün her 2 tarafındaki lastiklerinde bağlantı kuran çalışanlar, vinç yardımıyla otobüsü kaldırımdan aşağıya indirdi. İndirme işlemi bittikten sonra ise demir çubuk yardımıyla otobüs, kurtarıcı aracına bağlanarak olay yerinden götürüldü.